Nintendo har gjort det igjen

Nintendo er notorisk kjent for å holde kortene tett til brystet samt det å være veldig egen på sitt content. For å nevne et veldig nylig eksempel på dette kan vi jo gå tilbake til November 2022. Da valgte de å kansellere den årlige Smash World Tour Tournamenten, mange mistet jobben sin denne dagen. Og hva var grunnen? Vi vet ikke helt, Nintendo er litt rare sånn sett. Og dette er ikke første gangen. I 2013 fikk Evo, verdens største spillfighting tournament streng beskjed om å stoppe en planlagt Melee event. Også i 2020 stengte Nintendo en Smash event – De har mye rart mel i posen.

Nintendo er sære

Vi skjønner det, vi skjønner at når du har et produkt og et varemerke så skal det bevares så godt det lar seg gjøre. Men Nintendo glemmer noe, de glemmer at det faktisk er spillerne som holder selskapet deres i gang. Hvis de vil balansere på en knivegg så skal de få lov til dette, og uten at jeg skal høres ut som en ekte sofakriger som ranter uten grunn, ikke glem hvem som kjøper produktene dere selger.

Nintendo Super Smash Bros

Denne gangen var det heldigvis ingen som mistet jobben, heller Nintendo som tråkket over streken uten at de egentlig tenkte seg om. I en artikkel så melder VGC om at en streamer ved navn Alanah Pearce ble “kansellert” av Twitch da Nintendo meldte inn en DMC da de så at streameren så på “lekket” spillmateriale.

Twitch stenger med beskjed fra Nintendo

Twitch har strenge regler når det kommer til hva de som bruker platformen sin får lov og ikke lov til. Og når noen så store som Nintendo tar kontakt så er det bare å bøye seg i støvet, det er tross alt en av de store leverandørene av spill Twitch og dems brukere lever av. Men det som derimot vi mener ikke er riktig er å kansellere noen på feil grunnlag, noe Nintendo og Twitch gjorde mot den populære streameren.

Det Nintendo gjorde var å få Twitch til å utgi en ban på kanalen til Pearce for å se på materiale som allerede var godkjent fra Nintendo selv, oops? Dette er bare en av årsakene og atter en gang dumskapene til selskapet som får det til å renne over for publikum.

github cover

Heldigvis endte det godt for Pearce da hun tok kontakt med Twitch for å forklare saken og fikk tilbake kontoen sin etter en stund. Kotaku melder også at Nintendo går etter Switch Emuleringssoftware, samtidig har de skutt ut en hel haug med DMC requests til den populære platformen GitHub og diverse andre Zelda streamere. Når skal dette ende? Sannsynligvis aldri.

LES OGSÅ: Super Mario Bros.-filmen knuser flere billettluke-rekorder verden rundt.


Siste Nyheter

NFI

NFI ansetter redaksjonell gamer.no-sjef

Audun Rodem, sjef for redaksjonen hos gamer.no bestemmer seg for at det er tid for nytt beite. Da NFI utlyste …
Resident Evil 9

Resident Evil 9 er annonsert

Koshi Nakanishi, direktøren bak Resident Evil VII – Biohazard, har kunngjort via Capcoms egen kanal at et nytt Resident Evil-spill …
Steam Salg Steam Logo Steam Fjerner Støtte

Steam Game Recording går inn i beta

Valve lanserer Steam Game Recording i beta. Spillopptak direkte i Steam-appen uten behov for tredjepartsprogrammer …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!