Playstation 5 Access kontrolleren

Det var 24. Mai under Playstation Showcase vi fikk en liten teaser på hvordan den nye PlayStation 5 Access kontrolleren til Playstation ble. Dette veldig spesielle stykke med hardware ser egentlig litt ut som det du fant i arkadehallen i eldre dager. Det er nok veldig mange mennesker som blir glade for en slik type kontroll, bra å se at noen hører på gaming samfunnet.

Tok lang nok tid for Sony

Hele fem år har det tatt Sony å utvikle denne kontrolleren og den har fått lanseringsdato den 6. Desember 2023. Kontrolleren vil koste rundt 900,- + moms, frakt og toll inn til Norge. Den har en basis MSRP på 89.99$ i USA, med variabler selvfølgelig.

Pre-orders go live at 10 am local time on July 21st in the U.S., U.K., France, Germany, Belgium, Luxembourg, Netherlands, Italy, Spain, Austria, and Portugal. Pre-orders are available from direct.playstation.com or from select retailers. Customers in other regions can pre-order it the same day, but Sony hasn’t announced the official times.

Gamerant.com
Playstation 5 Access Kontroller inne i esken

Alle må få spille Playstation

Kontrolleren er laget med et publikum i tanke, de som ønsker å komme seg inn i gaming verden, men sliter med det på grunn av handicap. Playstation 5 Access kontrolleren skal visstnok gjøre dette enklere for de som kanskje ikke har alle fingrene på plass eller mangler et lem. Utviklere er gjerne veldig flinke til å justere spillet sitt for de som sliter med psykiske plager, slik som epilepsi eller fargeblindhet, og det er jo kjempebra, men det er klar mangel på hardware siden, naturligvis. Å måtte utvikle en form for hardware som passer de fleste kan være noe utfordrende, som vist av Sony da prosessen tok hele fem år før de fikk noe som var godt nok.

Playstation 5 Slim Digital/Disc Edition

Sony Playstation 5 Slim kommer med Ray Tracing, 3D lyd, DualSense og mer.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

Sony åpner snart for pre-orders for mange land, men det er noe usikkert når de åpner opp for oss i kalde Norge. Playstation 5 kontrolleren har en joystick som er konfigurerbar og en sirkulær keypad, veldig simpelt i seg selv samtidig som den ser veldig bra ut. Det støttes opp til 30 forskjellige kontroll profiler og den skal ha 19 knapper som alle er forskjellige i størrelse og form. Den har også “tags” som man kan sette på knappene for visuell hjelp.

Playstation 5 Access Kontroller inne i esken

Playstation 5 Access Kontrolleren har utvidelsesspor

Det er også fire porter innebygd i kontrolleren hvor man kan koble til ekstrautstyr om man har behov for dette. Såklart må dette være støttet av PlayStation 5 Access, men om det er det så kobles det bare rett inn i de fire 3.5mm jack inngangene. Videre kan du konfigurere hva disse knappene skal gjøre inne i PS5-konsollens innstillinger. Du er heller ikke veldig holdt tilbake på hvor mange kontrollere du kan bruke samtidig, her kan du nemlig ha opp til to stk PS5 Access kontrollere pluss en stk vanlig PS5 kontroller om du trenger det.

Playstation 5 Access kontrolleren vil være et meget godt tilskudd til hvilken som helst gamer, dette er ikke utelukkende for de med nedsatt funksjon. Det vil nok være ekstremt mange glade mennesker der ute som nå også kan få lettere tilgang til å spille på PS5. Sony gjør det veldig bra om dagen og det gleder oss å se innovasjon, nytenkning og gode ideér fra alle kanter. Det er mye spennende som kommer fra Sony fremover, og om du fortsatt tenker på å plukke opp en PS5 så er det aldri for sent, her er det tusenvis av timer med moro om du enten ønsker vanlig konsollspilling eller VR. Vi sees i neste artikkel!


Siste innen PlayStation

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Elden Ring: Shadow of the Erdtree får klager over vanskelighetsgrad

Etter lanseringen av Elden Ring: Shadow of the Erdtree har mange spillere fullført nesten alt innhold, men bare de mest …
Bluepoint Games Banner

Bluepoint Games melder ny tittel på vei

Bluepoint Games, kjent for oppussingen av Demon’s Souls, melder at deres nye, egenproduserte spill er fortsatt under utvikling …
Elden Ring Shadow of the Erdtree

Elden Ring DLC pumper tallene

I dag er dagen, og i går forsåvidt for resten av verden hvor den nye utvidelsen til Elden Ring, Shadow …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!