Playstation Portal – En fin gave til gameren

Bjørn Christian Stokke

Playstation Portal IGN

Playstation Portal blir hot topic i år

Ved Playstation Showcasen holdt i Mai i år var det noen ting som skilte seg ut mer enn annet, blandt annet Playstation Portal. Denne håndholdte dingsen er satt til å lansere før jul, og de som ønsker å gi en fin gave til gameren, eller de som ønsker å gi seg selv en fin julegave i år får nå muligheten til dette.

Playstation Portal er en “utvidelse” av PS5

Playstation Portal
Playstation Portal | Sony

Playstation Portal er ikke en spillkonsoll i seg selv, men er heller en utvidelse av Playstation 5. Det vil si at du kan spille dine Playstation spill på Playstation Portal, men kan ikke installere et spill på den for å kjøre den i standalone modus. Du er da avhengig av din eksisterende konsoll for at den i det hele tatt skal spilles på.

Måten du bruker en Playstation Portal på er å koble deg opp på det trådløse nettet ditt hjemme, for å så bruke Playstation 5 som hovedkrafta og så streame det som skjer over på Playstation Portal. Du kan også bruke mobilnett til å koble deg opp hjemme hvis du har satt opp dette, men pass på gigabyten din, denne kan forsvinne fort.

Det er ikke støtte til å strømme spill som krever Playstation Plus Premium abonnement.

Norsk lansering er satt til den 10. Desember, og vil koste rundt 220 Euro, ifølge Tek.

Playstation Portal spesifikasjoner

Playstation Portal leverer opptil 60hz på en 8-tommers skjerm. Oppløsningen som strømmes over til den håndholdte dingsen er hele 1080p, noe en bare kunne drømme om før i tiden.

Det er også støtte for ørepropper om man ønsker god lyd, disse selges for seg selv og kan handles hos Playstation sine hjemmesider.

LES OGSÅ: Playstation Showcase: Recap.

Videre blir det lansert mange andre dingser fra Playstation den kommende tiden, blant annet får vi tilgang til en ny håndkontroller for de som har utfordringer med Playstation sine originale kontrollere. Dette er Access Kontrolleren, og kommer til å gi Sony mange flere spillere.

Bilder hentet fra IGN.

Legg igjen en kommentar