Resident Evil Revelations får reviewbombing og håpløs DRM

Resident Evil Revelations Banner

Capcoms “Resident Evil Revelations” er litt annerledes enn de andre “Resident Evil”-spillene i serien. “Revelations” ble opprinnelig kun lansert for den håndholdte spillkonsollen Nintendo 3DS, men ble senere også utgitt for PlayStation, Xbox, Windows og andre Nintendo-konsoller.

“Resident Evil Revelations” tar utgangspunkt i hendelser rett etter historien fra “Resident Evil 4,” og følger anti-terroristagentene Jill Valentine og Chris Redfield. Oppdraget deres er å prøve å avsløre en organisasjon som bedriver bioterrorisme, og de blir anklaget for å planlegge å infisere alle verdens hav med et virus.

Historien utfolder seg gjennom en rekke avslørende hendelser, og spillere blir utfordret når de manøvrerer gjennom trange korridorer og skremmende områder befolket av zombier og muterte skapninger. Kritikerne ønsket “Resident Evil Revelations” velkommen med åpne armer, og de roste spillet for sitt vedvarende fokus på skrekk, den spennende atmosfæren og den overbevisende historiefortellingen.

Mange av seriens tilhengere satte pris på tilbakevendingen til røttene, noe som brakte med seg en mer intens skrekkfølelse i kontrast til de tidligere actiontunge spillene som “Resident Evil 5” og “Resident Evil 6“.

Spillere er rasende over ny DRM til Resident Evil Revelations

Det nesten 12 år gamle spillet, “Resident Evil Revelations,” har stort sett bare fått positive anmeldelser på Steam, men nå i januar er det en helt annen historie. Capcom har nylig lansert en ny DRM for det gamle RE: Revelations, og spillerne er mildt sagt rasende. Grunnen til den nye DRM-en er Capcoms syn på modding, som de mener er ren juks, og det er ikke slik de ønsker at spillene deres skal oppleves. Spillet har også mottatt en hel haug med nye oppdateringer i tråd med den nye DRM-funksjonen, som også antas å ha gjort spillet ustabilt.

Tilbake i oktober 2023 delte Capcom en presentasjon angående tiltak de skulle implementere for å forhindre juks og piratvirksomhet i sin portefølje. En DRM motvirker mye av dette, men hvis noen virkelig vil, vil de til slutt finne en måte å komme forbi det på. Dette var noe en hacker tok som en utfordring da Capcom satt sine ord til liv.

LES OGSÅ: Pirat knakk DRM til Resident Evil 4 Remaken.

Da Capcom til slutt delte sitt syn på modding, satte det fyr på spillernes raseri. Dette førte til en ganske saftig «review bombing» av Resident Evil Revelations, noe som tydelig kan sees i bildene nederst i saken.

Capcom sier dette:

“All mods are defined as cheats, except when they are officially supported,” the developer said. “Mods no different than cheats affect the product.”

Det er kanskje noe sannhet i disse ordene, men når moddere ender opp med å lage produkter som gjør spillet bedre optimalisert, kan man ikke gjøre annet enn å bli irritert over slike utsagn.

En sint spiller sier dette via Enigma siden som laget DRM-produktet:

“Capcom has implemented your product on their back catalogue of games and it’s causing performance drops, crashes, and has broken many popular mods people use to make these games run better,” ‘JohnMatthias,’ wrote on the Enigma site. “You should be aware that there is likely a huge negative PR storm coming your way and possibly offer Capcom advice on how to implement your product properly as you’ve angered a lot of people.”
Resident Evil Revelations Reviewbombing
Resident Evil Revelations Reviewbombing

I skrivende stund er det 440 negative anmeldelser av Resident Evil Revelations på Steam siden 10. januar, og basert på dette er spillet nå rangert som ‘mostly negative.’ Ser man på den andre siden, er det 8,105 positive anmeldelser, så man kan trygt si at det er spillutvikleren som står bak denne store forandringen.

LES OGSÅ: Playstation 1: En hyllest til Sony og pionerene innen gaming.

Det er kanskje ugreit at Capcom legger til DRM og skyver deres meninger og spill-politikk over på spillerne sine. Men det en skal huske er at dette er deres fulle eie og rettighet til å gjøre hva de vil med sine produkter. Vi er sluttbrukerne, og klart vi også har våre ting å si, men om Capcom ønsker DRM og et univers fritt for modding i deres spill, da er det dette vi må forholde oss til. Liker man det ikke, er det heller ikke vår rett i å ødelegge deres rykte som en spillutvikler. Det klarer de helt fint på egenhånd.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!