Riot får Norsk stolthet med i Valorant

Vi har fått en Norsk stemme i Riot sitt populære e-sport spill, Valorant.

Tilbake i 2019 fikk vi en liten teaser fra Riot som forklarte at de laget sitt eget FPS Hero Action spill som skulle konkurrere med andre som Overwatch, Destiny, CS:GO, Apex Legends og hele den rekka. Et år senere i Juni 2020 ble Valorant sluppet til publikum, det ble en instant hit og folk strømmet til spillet som makrell til sild i åpent hav.

Kjent ansikt i Norge får Valorant karakter

Riot har siden den gang lagt til 22stk spillbare helter, og nå møter vi den Nordiske helten, Agent 23 “Deadlock”, en voldsom Norsk karakter med nanoteknologi som hun bruker til å kontrollere motstanderne sine med. I og med at den skulle være inspirert og ha et skandinavisk preg trengte den også en skandinavisk stemme. Her kommer Nora Gjestvang inn, et navn som muligens ringer en bjelle for både store og små som har sett Disneys Vaiana fra 2016.

Valorant, Agent 23 “Deadlock” – YouTube.

All ære til Gamer.no og Nora Gjestvang

Vi må takke Gamer.no for et fantastisk intervju og sammen med Nora og de skriver i sin artikkel at “Under tredje runde på audition oppdaget Nora først hvor merkelig dette egentlig var.”

Da var jeg på en audition som varte i fire timer hvor jeg sto og skreik. Og så fikk jeg møte folkene fra Riot over nettet, og da gikk det sakte, men sikkert opp et lys. Jeg hadde hørt om Riot Games tidligere, og det var ett ord de gjentok til stadighet: «Valorant». Etter stemmeprøven søkte jeg opp hva dette kunne være for noe, og først da skjønte jeg hvor stort dette virkelig var, ler hun.

Nora Gjestvang via Gamer.no

Veien til Deadlock var allikevel ikke bare plankekjøring, og det var mange Norske kvinner som hadde stilt til audition. Under den lange beinharde konkurransen var det til slutt Nora som passerte målstreken. Den nye stemmen til Deadlock hadde blitt valgt.

Valorant Riot Games
Valorant, Deadlock – Riot Games.

Nora Gjestvang håper vi liker «Deadlock»

Hun legger også til at hun har elsket å spille Deadlock og at hun håper at vi også elsker Deadlock. “Kos dere masse, vinn, og ha det gøy!”. Det må føles utrolig stas å kunne være med i et så stort spill som så mange verden rundt sitter å spiller daglig. Deadlock kommer til å bli spillt i mangfoldige runder hver eneste dag, så dette er en stemme ganske mange kommer til å bli kjent med.

Noe kritikk skal gis her uansett. Nora gjorde seg fortjent til Deadlock, absolutt, og hatten går selvfølgelig av til arbeidet hun har lagt inn for å lande jobben. Men vi er sære gamere, og vi har sære meninger. Her virker det som om Nora ikke engang visste hva hun sa ja til før prosessen nesten var i mål. Og skal du ha vår sære mening så synes vi egentlig at hvis du skal ha en så viktig jobb og representere en karakter i et så stort spill, burde en kanskje også ha et snev av tilhørlighet til spillet. Nå vet ikke vi hvordan rekrutteringsprosessen til Riot var, men fortsatt litt på skakka dette her.

Valorant, Deadlock Cinematic – YouTube.

Valorant vokser i rasende fart

Valorant vokser stadig og får nye helter lagt til på løpende bånd. Spillet begynner å bli meget stort i e-sport verden og det kan tenkes at vi kommer til å se mye til dette fremover. Nora legger også til hos gamer.no at hun har allerede spilt inn flere replikker med mye variasjon for å unngå at Deadlock blir “kjedelig” når man må høre de samme replikkene dag inn og dag ut. Hun har også spilt inn mange replikker hvor hun må samhandle med andre karakterer, både gamle og nye som ikke har kommet ut enda.

Nora begynner å få en imponerende portefølje, og her på kontoret gjetter vi at det er neppe siste gang vi hører navnet “Nora Gjestvang” innenfor gaming. Samarbeidet mellom Riot og skuespilleren, også med Vaiana under beltet, åpner nok dette opp enda en dør for vår Norske heltinne. Vi må gratulere Nora med seier og ønske hun lykke til videre i en fantastisk karriere som vi tror blir meget stor og spennende.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!