Riot Games kvitter seg med 11% av sine ansatte

League of Legends Riot Games

Siden Riot Games’ spede begynnelse har spillselskapet utviklet seg til å bli en av verdens største aktører på markedet. League of Legends har vært hoveddelen av denne veksten og har vært selskapets kjernevirksomhet siden lanseringen.

League of Legends utgjør ryggraden i Riot Games, og det er verdt å merke seg at spillet har vært en av de viktigste støttespillerne for esport-miljøet helt frem til i dag. Spillselskapet har også oppnådd betydelig suksess med spill som Valorant, Teamfight Tactics og Wild Rift.

Dylan Jadeja fra Riot Games formidler nyhetene

Spillåret 2023 ble et dystert kapittel for de som jobber innenfor spillsektoren. Med alle hendelsene som utspilte seg i flertallet av selskaper, kan det potensielt ha vært et rekordår for oppsigelser. Selv om vi ikke har konkrete tall, virket antallet presserende oppsigelser, både i presseorganisasjoner og individuelle firmaer som rapporterte tap av arbeidskraft, å være betydelig høyere enn normalt.

LES OGSÅ: Topp 10 Beste Spill vi forventer blir store i 2024.

Nå, midtveis gjennom den første måneden i spillåret 2024, som vi håpet skulle bringe forandringer, ser det dessverre ikke ut til å være tilfellet. Riot Games må ta drastiske grep denne gangen, og omtrent 530 personer står nå overfor behovet for å finne nye jobber over flere av Riots avdelinger. Dette utgjør rundt 11% av hele arbeidsstyrken. Selskapet har selvfølgelig delt sine synspunkter angående denne beslutningen, som ikke alltid er en enkel avgjørelse. Når selskapet blør penger, er det klart at de nyeste ansatte og de minst lønnsomme avdelingene må gå først.

Teemo League of Legends Riot Games

Basert på det Dylan Jadeja formidler i sitt innleggRiot Games‘ hjemmesider, virker det som om denne avgjørelsen har vært vanskelig for ham. Dylan forteller at det sure eventyret begynte allerede i 2019, hvor de ansatte ble rekruttert i stor skala for prosjekter de ønsket å satse på. Selv om denne strategien kan være risikabel for selskapet, er den ofte nødvendig for suksess. Nå ser de konsekvensene av dette og må handle for å opprettholde en sunn og bærekraftig drift.

Dylan spesifiserer også i innlegget sitt at dette ikke er et triks for å pynte på inntrykket for aksjonærene i selskapet eller for å oppnå kvartalstall.

LES OGSÅ: Norske Engasjement rundt Gaming.

Slike omstruktureringer er dessverre en realitet i selskaper når ulike prosjekter ikke genererer de inntektene de håpet på. Arbeidskraft er ikke gratis, og selskapet må fortsette å gå i pluss for å overleve. Dessverre er verden slik, og livet er sjelden en dans på roser.

Hva som blir det neste kapittelet for Riot Games er usikkert, men en betydelig omstrukturering er nå på vei.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!