Saber Interactive blir solgt vekk for 5 milliarder

Space Marine Embracer Group Saber Interactive

Embracer Group, også tidligere kjent som THQ Nordic med historie i Nordic Games, er et stort investorselskap med multinasjonalt fokus. Selskapet ble grunnlagt i 2011 av Lars Wingefors og har hovedkontor i Karlstad, Sverige. Det svenske selskapet har en ca omsetning på 30-40 milliarder svenske kroner årlig, og opererer med å investere og kjøpe opp diverse spillselskaper for å overleve.

EmbracerGroupStudios
Bildeopphav: Engadget

Embracer Group selger unna Saber Interactive

Bloomberg rapporterer at Embracer Group, et svensk investorfirma, selger Saber Interactive, et utviklerselskap de kjøpte i 2020. Spillstudioet står for blant annet titler som Snowrunner, World War Z Aftermath, og kommende titler som Space Marine 2, og Jurassic Park Survival.

Prislappen på Saber Interactive er på svimlende 500 millioner dollar, rundt 5 milliarder norske. Det er private investorer som står for handelen, og selvom spillstudioet blir kjøpt opp har de fremdeles planer om å fortsette utviklingen på den nye remaken av Knights of the Old Republic i Star Wars franchisen.

LES OGSÅ: Spillutviklere: Hvem står bak ditt favorittspill?

Salget er et direkte resultat av en avtale mellom det Saudi-Arabiske selskapet Savvy Games Group og Embracer Group som gikk i vasken. Avtalen var verdt ca 2 milliarder dollar, og dette satt store kjepper i hjula for investorselskapet. Siden den gang har Embracer Group måttet restrukturere og sparke hundrevis av ansatte, samt kvitte seg med en hel haug av spillstudioer og andre prosjekter for å ro seg i land.

Embracer Group har også planer om å selge deres andre spillstudio, Gearbox. Utviklerene står blant annet for arbeidet bak Borderlands og Tiny Tina’s Wonderland. Avtalen skal være verdt over 1.2 milliarder dollar, men er enda ikke skrevet i stein for Embracer Group og dets kjøpere.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Beste Gaming Tastatur: Topp 5 valg for optimal spillytelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!