Sega kunngjør oppkjøp av Angry Birds-skaper Rovio for 776 millioner dollar

Rovio games Angry Birds

Sega skaffer seg angry birds til svimlende sum

Den japanske spillgiganten Sega har annonsert sin intensjon om å kjøpe det finske selskapet Rovio Entertainment Oyj, skaperne av det populære mobilspillet Angry Birds, for 706 millioner euro (776 millioner dollar).

Det foreslåtte oppkjøpet omfatter alle Rovios utestående aksjer og opsjoner, med aksjer verdsatt til 9,25 euro hver – en omtrentlig 19% premie sammenlignet med deres sluttkurs før kunngjøringen. Sega har også verdsatt opsjonene til 1,48 euro. Rovios styre har uttrykt støtte for tilbudet.

Massive tall fra Rovio

Ifølge selskapets uttalelse har Rovio-spillene blitt lastet ned over 5 milliarder ganger, og Angry Birds-franchisen har blitt lisensiert for ulike underholdnings- og forbrukerprodukter.

Sega, som ble etablert i 1960, er kjent for sine Sonic the Hedgehog- og Total War-franchiser, samt konsoller som Sega Genesis/Mega Drive, som ble populære utenfor Japan på 1990-tallet. Sega har som mål å utnytte Rovio for å utvide sitt fotavtrykk i mobilspillmarkedet og har til hensikt å bruke sine live-drevne mobilspillutviklingskapasiteter for å forbedre utviklingen av mobilbaserte versjoner av sine eksisterende spill.

Sega ser et potensial i mobilspillmarkedet

Sega Sammys konsernsjef, Haruki Satomi, understreket det høye potensialet i mobilspillmarkedet i en uttalelse og bemerket at “det har vært Segas langsiktige mål å akselerere sin ekspansjon på dette feltet.” Han la til at kombinasjonen av selskapenes merkevarer, karakterer, fanbaser, bedriftskulturer og funksjonalitet vil generere “betydelige synergier” fremover.

Rovios administrerende direktør, Alexandre Pelletier-Normand, fremhevet den globale anerkjennelsen og komplementariteten til de to selskapene, med en verdensomspennende rekkevidde som spenner over mobil, PC/konsoll-plattformer og utover.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!