Sega of America må gi slipp på 61 ansatte i mars

Sega of America Logo Banner

Det er vel få som ikke kjenner den blå logoen til Sega of America. På en eller annen måte har SEGA vært med og berørt oss alle i oppveksten. Logoen er nesten synonymt med det blå pinnsvinet Sonic, og selskapet er godt kjent på global basis.

Da jeg var liten, var det ingen SEGA i huset; det var kun Nintendo. Selv om dette var mer enn nok, var det alltid en kompis i gata som hadde denne “rare” konsollen. Jeg fikk aldri med meg hvilke spill som var ute, men alle som hadde en slik konsoll hadde også en kassett med Sonic the Hedgehog, og det var stort sett det vi spilte sammen.

Sonic the Hedgehog Banner
Sonic the Hedgehog | Sega of America 1991

Bruker fra ResetEra snappet opp Sega of America nyheten først

Angivelig var det en bruker fra nettstedet ResetEra.com som først oppdaget planene til Sega of America. Det rapporteres at selskapet må gi slipp på omtrent 10% av deres ansatte, noe som tilsvarer rundt 61 personer. Brukeren deler også noen personlige mistanker gjennom innlegget, og håper at oppsigelsene ikke har noe å gjøre med de nylige truslene vedrørende organiseringen av ansatte. Firmaer i USA har ofte sterke reaksjoner når ansatte prøver å organisere seg, og de kan ta større beslutninger om å avskjedige dem i stedet for å håndtere eksterne påvirkninger.

California WARN Act (Worker Adjustment and Retraining Notification) er en lov som krever at et firma gir ansatte varsel om slike handlinger 60 dager før endringene trer i kraft.

Det ser ikke ut til at Sega of America har ønsket å bekrefte om disse ryktene er sanne eller ikke. Vi får trolig heller ikke vite dette, da det ikke ville se bra ut for selskapet å svare på slike spørsmål.

Vi er nå bare en snau måned inn i 2024, og hodene fortsetter å rulle i flere spillselskaper verden over. Tidligere nevnte vi at Embracer Group kuttet i flere avdelinger hos Eidos Montréal, noe som hadde store konsekvenser for spillselskapet. Det førte til kanselleringen av det nyeste tilskuddet i Deus Ex-franchisen, selv om selskapet allerede hadde arbeidet på spillet i hele 2 år. Flere ansatte uttrykte misnøye over at deres arbeid hadde vært forgjeves.

LES OGSÅ: Kick: Den ultimate guiden til den nyeste streamingplattformen.

Også selskapet bak League of Legends, Riot Games, måtte gjennomføre en massiv restrukturering. Dette skyldtes at deres satsingsprosjekter mellom 2019 og nå ikke hadde vist gode nok resultater. Resultatet var at selskapet måtte kvitte seg med omtrent 11% av deres ansatte, tilsvarende rundt 530 personer fordelt på flere avdelinger.

Activision Blizzard måtte også bli en del av maskineriet som sjanglet seg ut av en tung januarmåned. Microsoft så seg nødvendig å si opp nærmere 2000 ansatte og i tillegg kansellere et spill som Activision Blizzard hadde jobbet med i et ukjent antall år. Spillet var et friskt pust for selskapet og var plassert i survival-universet. Selskapet annonserte det tidligst i 2022 gjennom et innlegg på det sosiale medienettstedet X.

En annen nyhet som har sneket seg litt forbi, er det massive kuttet som er planlagt hos Unity. I slutten av mars mister hele 1800 mennesker angivelig jobben sin i selskapet. Dette ser ut til å være en del av den massive restruktureringen og følgesskaden Unity skapte for seg selv i fjor, da deres toppsjef havnet i hardt vær etter at selskapet foreslo noen radikale endringer i salgsmodellen sin. Uansett er dette triste greier når så mange står uten jobb, inkludert de i Sega of America.


Samletester

RAM Banner

Best i test PC-RAM for Gaming i 2024

Vår offisielle guide for å velge det beste RAM-oppsettet for din Gaming PC …
Nvidia RTX4080TI Beste Gaming Grafikkort

Best i test Gaming Grafikkort i 2024

Vi guider deg gjennom det beste valget av gaming grafikkort i denne detaljerte samletesten …
Gaminglaptop Banner

De Beste Gaminglaptoppene for Gaming på farten i 2024

I denne enkle og oversiktlige guiden har vi samlet noen av de beste gaminglaptoppene på markedet …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!