Si hallo til Meta Quest+

Meta Quest+

Meta er en av de selskapene verden har under hele lupen. Hva er det neste de finner på? Vi hører vel stort sett bare negativitet hver gang Zuckerberg er på banen, og om hvor hardt han blir buet av scenen. Meta/Facebook er vel ikke det selskapet med best rykte og renommé på markedet, men en kan håpe at de klarer å snu denne trenden en dag. Det kommer faktisk noe godt der fra tid til annen.

Vi ventet dette fra Meta

Vi satt vel egentlig å ventet på en form for betalingsplan på lik linje som en del andre holder på med, men at Meta har stupt så lavt er egentlig litt skamfullt. Det Meta viser oss er et labert salg, og at satsingsområdet dems har feilet over hele linja. Men vi må takke Meta for dems innovasjon og hardt arbeid innenfor VR, det har tross alt gitt hundrevis av timer med moro, synd det skulle være så lite mennesker som faktisk prioriterer VR.

Det kan jo bli bra allikevel?

Men kanskje det kommer noe godt ut av dette allikevel, en får jo tross alt to stk spill i lomma for kun 7.99 dollar, som er rundt 85,- med dagens kurs. Men det vi vet kommer til å skje etterhvert er at rulleringen havner slik at de som allerede har spillene vil nok få dobbelt opp med et av de, og kanskje to av de også. Slik er det jo også hos Epic Games med spillrulleringene der, bortsett fra at de er gratis.

Det vi lurer på nå er om vi mister tilgangen til de spillene vi allerede har kjøpt via Meta Store, for det hadde jo vært litt nedtur. Har man brukt tusenvis på spilltitler for å så miste de? Det er ikke første gang noe sånt skjer her nei.

Som de selv har annonsert kommer du til å “eie”, eller mer “leie” synes nå vi. Sålenge du er en betalende kunde hos Meta Quest+ får du selvfølgelig tilgang til alle titlene du får tak i under betalingsperioden. Stopper du, eller går kortet tomt så mister du tilgang til alt. Kunne det ikke vært som før da at du kjøpte de spillene du ville ha og så fikk du det til odel og eie? Neida, slik fungerer det ikke lenger, og det konseptet der stoppet vel når de digitale platformene kom til livet. Ta et eksempel her da, hvis Steam kræsjer og forsvinner, hvor mye penger går da opp i luften? Hvor mange spill har du igjen da?

Salgspitchen fra Zuckerberg

Men er det en betalingsplan VR verden virkelig trenger nå? Og hvor lang tid tar det før dette begynner å koste 299 pr mnd? Dette er det kun Meta som har svaret på, og tro oss, det kommer til å skje. En annen elefant i rommet vi er nødt til å peke på her er den sjukt dårlige salgspitchen Meta slenger i trynet vårt. Kun to spill pr måned for 85,-?

Det er hvertfall dette videoen forteller oss, og vi sitter igjen med hundre spørsmål. Kan vi kjøpe mer? Får vi beholde det gamle vi har? Er det noe mer dere ikke forteller oss eller bare rett og slett har glemt? Ikke for å være en grinebiter, men det her synes vi er latterlig dårlig, noe Meta serverer ofte egentlig.

Hva med utviklerne av spillene?

Og sist men ikke minst, hva med utviklerne her. Hva får de ut av denne rare formen for spilldistribusjon. Joda, denne saken er allerede snakket om, og vi viser gjerne hvem som får den butte enden av skoen her. I en sak hos Gamedeveloper.com forteller en regulator i England om hvor skadelig denne tjenesten her egentlig er for de som faktisk lager underholdningen til oss. Vi synes heller at vi skal få muligheten til å sluse lommeboka direkte til de selskapene som lager spillene, ikke til de sultne og grådige selskapene som styrer med alt annet.

Veien videre for Meta og Quest 3

Vi kan i allefall glede oss til hva Meta har i filofaxen sin. Med nyheter som Quest 3 like rundt hjørnet, og flere Quest exclusives så må jo dette bli bra. Kanskje de får et godt fotfeste slik at de kan fortsette det gode arbeidet med å drive VR lenger inn i fremtiden. Vi håper VR er kommet for å bli denne gangen, og det ser jo slik ut da det nå begynner å bli noen år siden Oculus skaper Palmer Luckey satt fart på denne teknologien sist i 2012.

LES OGSÅ: Best i test VR briller i 2024.


Siste innen VR

Hitman 3 VR: Reloaded

Hitman 3 kommer til Meta Quest 3

Nå skal IO Interactive, sammen med XR Games, utvikle Hitman 3 til VR, helt fra bunnen av …
Half Life Alyx PSVR2

Sony PSVR2 er snart klart til PC

Det har gått en liten stund siden Sony annonserte at de ønsket å lage en løsning for deres PSVR2-headset slik …
Playstation Banner

PlayStation presenterer nye spill

Hvert år viser PlayStation frem sine nye spill via deres plattformer, og i år er det intet unntak. Spillentusiastene kan …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!