Sony PSVR2 er snart klart til PC

Half Life Alyx PSVR2

Det har gått en liten stund siden Sony annonserte at de ønsket å lage en løsning for deres PSVR2-headset slik at det gikk an å gjøre den kompatibel med en datamaskin. Og for ikke mange timene siden ga de nettopp en oppdatering hvor de forklarer at de snart er i mål. Datoen er satt til 7. august, men det er noen små ting som ikke er helt som det burde være.

Sony PSVR2 Dongle

Sony PSVR2 til PC i august

Som annonsert skulle du ha behov for en ekstra dings du måtte plugge mellom PC-en og PSVR2-headsettet ditt. Denne er satt til å koste mellom 500-600 kroner, og vil kunne bestilles på nett eller fås tak hos din lokale forhandler som selger utstyr til gaming. Det følger nok ikke med en displayport-kabel fra boksen til datamaskinen din, så denne må du nok handle som ekstra.

Men i god Sony-stil stopper ikke det ekstra her. Tvert i mot, for det du får ekstra i denne boksen, så langt, er bare dårlige nyheter. Mesteparten av funksjonaliteten som gjør PSVR2-headsettet så unikt og fantastisk, er nemlig dets ekstrafunksjoner, slik som HDR-eyetracking, rumblefunksjonen i headsettet eller de haptiske triggerne på VR-kontrollerne. Alt dette uteblir, enn så lenge. Årsaken til dette er nok fordi alle VR-spill programmert til PlayStation 5, ikke er programmert med slike funksjoner i spillets versjon til PCVR.

Det du derimot kan dra nytte av med PSVR2 til PCVR-spilling er dets funksjon til å se gjennom headsettet, samt dets krystallklare linser og støtte for 3D-audio. Det blir i bunn og grunn et “vanlig” VR-headsett for PC, slik som HTC Vive Pro 2 eller Valve Index.

When PlayStation VR2 launched last year, we were thrilled to introduce PS5 players to a new generation of VR games with innovative gameplay and immersive sensory features. Inspired by our passion to bring gamers even more content options, we’ve been working to enable access to additional games on PC, complementing the diverse PS VR2 games lineup available on PS5. Today, we’re happy to share that we’ll be rolling out this support on August 7.

While the most immersive way to experience PS VR2 gaming remains on PS5, we hope players will enjoy the ability to play an expanded lineup of VR games on PC using the same headset. You can check out Steam’s huge library of multiplayer open worlds, survival horror and stealth action games, sports sims, puzzlers, and free-to-play fan favorites on the Steam Store

-PlayStation Blog

Skal du skaffe deg PSVR2 og kjøre det sammen med datamaskinen din er du også nødt til å tenke på hva du har inne i boksen, for det er ikke bare bare å komme i gang. Er ikke oppsettet ditt kraftig nok vil du neppe ha en god opplevelse når du trer på deg brillene for første gang. I listen under følger det litt anbefalinger fra PlayStation selv, og vi er “ish” enige i kravene.

Husk at kravene er et absolutt minimum!

Operating systemWindows 10 64-bit / Windows 11 64-bit 
ProcessorIntel Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100 (Zen 2 or later architecture is required)
RAM / memory8 GB or more
GPU / graphics card-NVIDIA GeForce GTX 1650 or later (Turing or later architecture is required)
-NVIDIA RTX series
-AMD Radeon RX 5500XT or later / AMD Radeon RX 6500XT or later
(For the best performance, we recommend that you use an NVIDIA GeForce RTX 3060 or later or AMD Radeon RX 6600XT or later graphics card)
DisplayPortDisplayPort 1.4 (must have a standard DisplayPort or Mini DisplayPort output port)
USBDirect connection only
BluetoothBluetooth 4.0 or later**
Oppsettet er enkelt: koble PlayStation VR2 til PC-en din ved hjelp av PSVR2 PC-adapteren og en DisplayPort 1.4-kabel. Last deretter ned PlayStation VR2-appen og SteamVR-appen fra Steam. Dette vil tillate deg å sette opp PS VR2 på PC-en din, tilpasse innstillingene og spilleområdet, og begynne å kjøpe og spille spill i SteamVR.

Dette er en perfekt tid for å komme i gang med VR på PC hvis du allerede ikke har fått ut fingeren. Det finnes hundrevis av gøyale spill som du kan kose deg med. Alt i fra førstepersons-skytespill, bilspill, danse- og treningsspill, samt erotikk og andre simulatorer. Valgene er der, og det er en stor og spennende verden som bare venter på å bli utforsket.

Anbefalt
  • 4.0
  • PSVR2-Headset + Horizon Call of the Mountain er pakken du trenger for å komme deg i gang med en fullstendig og episk VR-opplevelse.

Beste konsoll
Anbefalt Tilbehør
Anbefalt
4.0

PSVR2-Headset + Horizon Call of the Mountain er pakken du trenger for å komme deg i gang med en fullstendig og episk VR-opplevelse.

Beste konsoll
4.7

Sony Playstation 5 Slim kommer med Ray Tracing, 3D lyd, DualSense og mer.

Anbefalt Tilbehør
4.0

Ladestasjon for PSVR2 Sense-kontroller

LES OGSÅ: PSVR2 kompatibelt med Windows? Ja takk.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!