Snart er det på tide med Codemasters sitt nye WRC 2023

Codemasters WRC 2023

Som rally entusiaster har vi store håp for codemasters sitt wrc

Tilbake i 2020 skaffet Codemasters seg rettighetene og lisensen til WRC franchisen med lovnad om å slippe et WRC spill hvert år i fem år fremover fra og med 2023. Nå er snart året omme og vi kan forvente nyheter rundt dette den 5. September om vi skal tro billbil-kun. Kilden har sjeldent skuffet med sine funn, og kan også bekreftes av en Twitter post gjort av EA Sports selv.

EA-Sports anskaffet Codemasters i 2021, så det er naturligvis de som skal stå for lanseringen. Det blir et lite releaseparty for oss bil og rally frelste så dette er noe vi ser veldig frem til.

For de som vil følge med kan det gjøres via EA Sports WRC sin YouTube-kanal.

EA Sports WRC | YouTube

WRC 2023 og hva vi forventer

Codemasters har alltid vært en av de beste når det kommer til rally mtp dems historikk. De står for Dirt serien, og vår favoritt, Dirt Rally 2.0. De har også de populære Grid og F1 serien. Uansett så skal det mye til for å slå Codemasters og erfaringen de har bak seg i racingsjangeren.

Det vi forventer med WRC 2023 er rett og slett intet annet enn perfeksjon, dette fortjener vi. Nå har det gått så lenge siden forrige ordentlig rally simulator. F1 2022 med VR var noe vi også hadde ventet lenge på, og der fikk vi vårt ønske oppfylt, nå mangler det bare et nytt rallysim som ikke er middelmådig så Dirt 2.0 kan legges litt på hylla.

LES OGSÅ: Multiplayerbonanza (Del 2) – Her snakker vi om flere bilspill som er moro.

Vi blåser rett vest i prisen her, det kan koste 1000,- for alt vi bryr oss om, bare gi ut et rallysim med VR support, nye baner og det som kommer med så er vi solgt. Uansett er det planlagt til rundt 50euro, ganske mye lenger unna F1 2023 fra EA som lå på nermere 70 euro, dette kan jo by på katastrofe sånn egentlig om man tenker seg om.

WRC 2023 og hva vi håper på

Rallyspill og racingspill generelt om dagen er tungt preget av harde arkade elementer, tuning, oppdrag og show. Det er en ting de fleste glemmer, og som tydeligvis selger dårligst, og det er selve kjøregleden. Rett og slett for få folk har et ordentlig sim rigg oppsett hjemme. Det er for dyrt, for stort og for mye «hassle». Slike ting er for de spesielt interesserte, og det er irriterende for oss som faktisk er det og vi blir straffet i prosessen.

Codemasters WRC 2023
WRC 2023 | EA Sports WRC | Codemasters

Det er lite vi liker bedre enn å slenge baken ned i racingstolen og sette i gang med en real runde i Dirt 2.0 eller Project Cars 2, med VR brillene på selvfølgelig. Men problemet her er at utvalget er labert, det er ikke populært nok med slike titler, og da får vi heller bare holde oss til de “same old”.

Dette er det vi håper på skal forandre seg med WRC 2023, gi oss en ny simulator med kjøreglede, og ikke et type spill som man kan spille i 20 minutter så er moroa ferdig. Vi ønsker å sitte i mangfoldige timer før vi knekker koden og setter ny lap record fordi spillet faktisk er utfordrende og likt kjøringa i virkeligheten.

Vi er skeptiske, så vi får bare se hvordan det blir under EA Sports WRC sin «Official Release». Krysser fingrene for VR support og et ordentlig WRC spill for en gangs skyld, de forrige var jo lite å skryte av med middelmådig kjøreglede, en fikk aldri ordentlig bakkekontakt.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!