Snowrunner gir oss stor kjøreglede

Snowrunner

Snowrunner fra Saber Interactive er vanskelig, men gøy likevel.

Den viktigste faktoren i dette spillet er ikke at det er biler, søle eller snø du må gjennom. Det er multiplayer som gjør dette spillet for oss. Det å kunne dra ut på eventyr med en venn eller fler er noe helt spesielt, særlig hvis du virkelig må jobbe sammen. Snowrunner er en av de få spillene hvor du faktisk er avhengig av hverandre når det går litt galt.

Snowrunner kan være tungt

Snowrunner starter litt brått, det er mye en skal få med seg og lære seg på en gang, helst alt sammen. Er du litt tålmodig og kommer deg over de første få kneikene vil spillet virkelig gjøre deg hekta. Snowrunner handler ikke om å kjøre fort, tvert imot. Dette kan ganske sikkert få tittelen over å være en av de tregeste spillene vi har spilt, men det er ikke det som er greia.

Snowrunner, Saber Interactive – YouTube.

Det er teknikk, oppgraderinger, valg av bil og tidsinvestering som virkelig gjør Snowrunner til noe unikt. Det blir liksom ikke kjedelig uansett hvor sakte du må kjøre, og det er kun etter egen evne som bestemmer hvor veien går. Noen biler og lastebiler er sterkere enn andre, slik vil det nok alltid være. Også i virkeligheten vil noen biler triumfere på de fleste områder, for du velger ikke en sedan til å gjøre pickupens jobb.

Tidlig i Snowrunner burde du bruke mye tid på å finne oppgraderinger til kjøretøyene du skal bruke, og gjerne de du skal bruke mest. Pass også på å gjøre så mange “lette” oppdrag du får has på slik at du kan låse opp oppgradering til diverse dekk, dette burde være nesten høyest på prioriteringslista, for uten ordentlige dekk kommer du deg ikke frem i ulent terreng. Bruk også tid til å finne nye biler, dette er en god snarvei til raskere progresjon.

Bare gjørme og slaps i Snowrunner

Bildet under viser hva du kommer til å møte i 90% av oppdragene i Snowrunner. Dette er rett og slett en gjørme/snø simulator hvor du kan regne en gjennomsnittsfart på 10/kmh. Vi anbefaler å spille med en kontroller her da du vil ha mye mer direkte kontroll over hjulene med en stikke og gass du kan justere. Spiller du med mus og tastatur er det bånn gass eller stopp, dette blir ikke bra når du skal ut av et gjørmehull.

SnowrunnerMud

Snowrunner, Saber Interactive.

En annen viktig ting å ta med seg i Snowrunner er muligheten din til å kunne bruke vinsj på alle type kjøretøy, dette blir en av de viktigste verktøyene du kommer til å ha. Og sammen med en venn kan omtrent enhver situasjon løses med samarbeid. Spiller du alene blir det litt vanskeligere, men det går stort sett bra hvis du tenker deg litt om og ser litt lenger frem enn til nesa di.

snowrunner coop riverside

Credit PCGamesN.

Du må følge nøye med

Det å måtte konstant passe på hvor du skal kjøre og hvordan du skal komme deg fra A til B kan være litt stressende, men så sabla gøy det er. Balansen mellom å tippe over den kanten som sender deg rett ned skråningen som sørger for at bilen din blir smadra er hårtynn. Passer du ikke på at bensintanken din er full eller at du kan stoppe innom en stasjon for påfyll så har du et problem om ruta di er for lang.

Men om du kødder det til så er det ikke værre enn at kompisen din kommer til unsetning med en trailer lastet med en drivstoffhenger på opptil 2000 liter. Dette er noe overkill, men om du er smart så kan du bruke det til å gjøre oppdragene dine litt lettere.

Snowrunner er store på lastebil

En stor del av Snowrunner vil være å kjøre lastebil, enten med en alt for svær henger eller med last på et vanlig plan. Kranføring vil også være mulig om det finnes ledig plass på lastebilen din, noe som vil være svært kjekt i mange tilfeller, men pass på totalvekta di, har du for mye på kjøretøyet blir det vanskelig å komme seg ut av gjørma.

snowrunner review new gen offroading ps5 23

Credit, Autoevolution.

Snowrunner sender deg ut for å hente alt fra plank, cement, jernstenger, diverse hengere med ferdig last og andre type biler du må taue hjem. Du kan enten velge mellom vanlig gamemode eller hardmode, sistnevnte burde du kanskje bryne deg på om du er flink til å beregne økonomi. Her blir det absolutt ikke tut og kjør om du bruker alle penga dine før neste oppdrag er ferdig.

Stor suksess for Saber Interactive

Tidligere nevnte Saber Interactive at de er nådd en milepæl på 10 millioner spillere, noe i seg selv som er meget imponerende for et bilspill. Spillet blir litt lettere med tiden som går, men klarer fortsatt å ta innersvingen på de mest hardføre sjåførene der ute. Snowrunner er ikke et kort og godt spill, men heller det stikk motsatte. Skal du bli ferdig med et område kommer det til å ta noen timer.

Det som dog kan bli litt kjedelig i lengden er antall ganger du må kjøre frem og tilbake på samme vei fordi noen gikk tom for kreativitet på halvveien. Særlig blir dette ekstra leit om destinasjonen ligger 20 minutter unna, en vei. Heldigvis finnes det fast traveling i Snowunner og det burde brukes flittig om du ikke ønsker å bruke et saftig antall timer ekstra på spillopplevelsen din.

snowrunner review new gen offroading ps5 23 1

Credit, PCGamesN.

Hva vi synes om Snowrunner

Snowrunner er helt fantastisk, og samtidig helt jævlig til tider. Det sluker dagen din på hva som kan virke som bare sekunder. Moroa stopper nesten aldri, og som vi alltid synes, deles dette best med en venn eller tre. Snowrunner er god på å straffe deg når du kødder det til, men er også tilgivende når du vet hva du holder på med. Dette er absolutt ikke et spill hvor du forventer at alt går bra om du tråkker på gassen. Len deg litt tilbake, planlegg, tenk og utfør.

Du trenger ikke være bilfrelst for å plukke opp Snowrunner, men det hjelper godt på vei. Selv er vi ikke helt der heller, men det er fortsatt sjukt gøy med nye utfordringer. Spillet støtter Crossplay mellom PC, Xbox og Playstation, og kommer til Switch ved en senere anledning. Utviklerne til Snowrunner bruker spillmotoren og fysikk systemet veldig bra, men du kan vel forvente å se noen bugs her og der. Det å lage et fullverdig spill med perfekt fysikk er nok noen år unna enda.

10/10 would play again, løp og kjøp.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!