Sons of the Forest er en grotesk opplevelse

Forgjengeren til dette groteske stykket av en kreasjon har vært ute siden 30. Mai, 2014. Det skal sies at vi ikke har fått testet The Forest enda, men har en viss aning på hva dette spillet går ut på da vi har sett mye spoilers.

Sons of the Forest starter brått og rått ute på det vi tror er en forlatt øy. Ditt team med leiesoldater blir ansatt av et firma kalt PuffCorp, og oppdraget som er gitt går ut på å finne den bortkomne grunnleggeren og CEO av selskapet, Edward Puffton.

Sons of the Forest briljerer

Før du får sjans til å ha noe som helst form for kontroll i Sons of the Forest, styrter helikopteret du sitter i, på en av de få “startingstedene” du får vilkårlig tildelt ved start på denne forlatte øya. Alle i teamet ditt dør, bortsett fra deg og en til. Etter en ganske hard kræsj, våkner du opp, litt groggy, og må ta inn alt rundt deg. Du kikker rundt deg og får øye på kompisen din som er hardt skadd, fort finner du ut av at denne karen er fra teamet ditt og heter “Kelvin”.

Kult! En kompanjong som skal hjelpe oss gjennom denne, så langt, visuelle nydelige øya. Etter nermere inspeksjon finner vi ut at han har ødelagte trommehinner, og kommunikasjon går ganske kreativt ut gjennom skriftlige kommandoer du kan velge mellom i en liste. Det her blir kjekt tenkte vi, og satte i gang med å samle alt rundt oss og fant oss et godt område vi kunne slå leir for natta på en strand, rett vedsiden av den bekmørke skogen, for nå begynte det å bli kveld.

Sons of the Forest - Kelvin

Kelvin måtte dø

Litt synd dette med Kelvin egentlig, for vi testet ikke dette spillet alene… Det tok ikke mange minuttene før Kelvin lå kald og død på bakken, foran den nydelige nybyde trehytta vår. En i gruppa vår fant ut av at det ville være en god idé å teste om det var “Friendly Fire” på Kelvin, og dermed startet en liten intern etterforskning. Etter litt fant vi sammen ut at det heller ville være en god idé å starte spillet på nytt igjen. Denne gang lovet han ene i gruppa vår at Kelvin ville bli skånet, som vi stolte blindt på, og etter mye latter ble spillet startet på nytt en tredje gang.

Sons of the Forest viser god gameplay

Første reaksjon ved gameplay i Sons of the Forest var en kombinasjon av nysgjerrighet og frustrasjon, for det tok litt tid før vi alle fant ut av hvordan spillet fungerte. Dette i seg selv var vel egentlig litt gøy, for alle fant ut av sin egen greie og delte sine observasjoner og funn med resten av gruppa. Spiller man Sons of the Forest alene derimot, ser vi for oss at det fort kan bli et par frustrerende timer foran en.

Utstyret en starter med er relativt greit og en finner fort ut av, med litt hjelp av spillet, at dette kan settes sammen iløpet av få sekunder. Her får man en øks, stormlighter, GPS og litt starterprovisjon om man husker å plukke opp alt rundt starterområdet.

Innsamling av råmaterialer går egentlig greit for seg, her får du plukket omtrent alt rundt deg. Alt fra blomster, små og store steiner, kjøtt fra dyr du tar livet av, fjær, fisk, og til slutt treverk. Treverket blir som regel hovedfokus i survival spill, og dette er ikke et unntak her. Vi kan se det har blitt lagt godt arbeid inn i alt fra det å hogge ned trær, til å gjøre treverket om til diverse størrelser av materiale man trenger for bygging.

SonsTreehouse

Du får diverse oppskrifter du kan følge i oppskriftsboka di, eller så kan du bli litt “kreativ”, om du så ønsker dette. Her kommer også Kelvin inn, for han kan nemlig hjelpe deg med å sanke inn diverse av det du trenger.

Men, et stort men, for guds skyld vær forsiktig med hva du ber Kelvin om, for han kan nemlig ikke se forskjell på et vanlig tre og et tre hvor du har bygd hele huset ditt rundt. Han vil gladelig gi deg tommel opp, et stort smil om munnen og løpe rett mot det, og vipps så er hele hjemmet ditt på bakken.

Groteske fiender i Sons of the Forest

Det går ikke særlig lang tid før fiendene begynner å omringe deg og huset ditt, for øya er nemlig bebodd av kannibaler. Noen av de er mindre aggressive enn andre, men om du viser den minste form for fiendtlighet, vil de svare med samme side av øksa. Fort vil du finne ut av at Sons of the Forest kan være sjukt groteskt om du knerter en av øyas beboere, og vi lar deg, med riktig intensjon, oppleve resten av denne historien på egenhånd.

SonsCannibals

Vi kom oss også gjennom mange av spillets skumle grotter, stappet med ekle og uhyggelige fiender som kan minnes om en kreasjon fra ditt verste mareritt. Disse grottene er litt vanskelig å få oversikt over, for man løper blindt og kun etter et mentalt kart man danner seg på veien. Dog er disse grottene verdt det, for de er gjerne fulle av loot man kan ta med seg til mer bygging og gøy. I en av de tidligste grottene finner man også en forlatt seksjon der det brukte å være mennesker, hvor de har forlatt en 3D printer og mer godsaker en kan utnytte.

3DPrinterSons

Story

Selvom spillet ikke er i nærheten av ferdig, fikk vi aldri heller vite om man kunne bli ferdig. Gruppa vi spilte med kom aldri så langt, for vi var alt for opptatt av å bygge trehytter, samle mat og utforske alt som hadde med dette å gjøre. Og spør du oss, er dette et veldig godt tegn på at spillet er gjort riktig. En dag skal vi tilbake for å se om man kan redde denne “Edward” fyren, og forhåpentligvis har utviklerne kommet med mange oppdateringer innen den tid.

ThumbsUpKelvin

Kelvin gir også karakter 10/10 til Sons of the Forest.

Konklusjon

Sons of the Forest var utrolig gøy, samtidig som det var makabert og nervepirrende. Det ble mye hyl, skrik og latter over Discord blant gjengen, og vi elsket det. Spillet er i veldig tidlig stadie, og mye av det syntes, mens resten av det var veldig godt “Polished”. Utviklerne har gjort en djevelsk bra jobb med oppfølgeren til The Forest, og vi gleder oss til å få atter en runde med denne perlen. Vi i Teknoteket gir Sons of the Forest en solid 10/10, would play again.

Sons of the Forest er utviklet av spillstudioet Endnight Games Limited, og er det samme som utviklet forgjengeren, The Forest. Spillet er kun ute til PC, og ble sluppet den 23. februar, 2023.


Siste innen Streaming

Spillstreaming

Kom i gang med spillstreaming (2024)

I denne guiden vil vi snakke om spillstreaming og hva du trenger for å komme i gang …
Streaming Banner

Beste streamingplattform for gaming (2024)

Spillere er alltid på jakt etter de beste streamingplattformene for å vise frem ferdighetene sine, knytte kontakter med andre spillere …
Kick Streaming Banner Clean

Komplett guide til Kick streaming for nybegynnere i 2024

La oss gå gjennom hvorfor Kick burde være din neste destinasjon for streaming …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!