Stalker 2 Heart of Chernobyl utviklerne flytter lansering til høsten

Stalker 2 Heart of Chernobyl Banner

Det nyeste S.T.A.L.K.E.R.-spillet, Stalker 2 Heart of Chernobyl, er arvtakeren til Stalker Shadow of Chernobyl. Det er satt i det samme universet som forgjengeren, og inneholder betydelige elementer av horror. Utviklingen håndteres av det ukrainske selskapet GSC Game World.

Det første Stalker-spillet ble lansert i 2007, og kort tid etter kunngjorde GSC Game World planer om et nytt prosjekt i det samme universet som Stalker Shadow of Chernobyl. Arbeidet med oppfølgeren var opprinnelig planlagt å begynne i 2010, men ble utsatt til 2018 av ulike årsaker.

Spillet er for øyeblikket eksklusivt tilgjengelig for Windows, og Stalker 2 Heart of Chernobyl vil være det andre spillet i S.T.A.L.K.E.R.-serien. Stalker Shadow of Chernobyl tilbyr både enspiller- og flerspillermodus og ble publisert av det amerikanske selskapet THQ. Spillopplevelsen er kjent for å legge vekt på en dyster atmosfære og skremmende omgivelser.

Stalker 2 Heart of Chernobyl får lanseringsdato

Som tittelen antyder, er Stalker satt i et både realistisk og fantasifullt univers. Spillserien følger en alternativ tidslinje der en ny ulykke rammer Tsjernobyls atomkraftverk. Spillet gir spillerne en følelse av å være i en åpen verden hvor de kan utforske ulike områder, møte forskjellige karakterer og ta beslutninger som påvirker slutten av spillet for hver gjennomspilling.

GSC Game World har endelig annonsert en utgivelsesdato, satt til 5. september i år. Utviklerselskapet har vært nødt til å utsette arbeidet flere ganger, hovedsakelig for å skape en mer helhetlig spillopplevelse ved utviklingens slutt. I tillegg har de måttet håndtere en pågående krig i sitt eget land. GSC Game World forklarer også i et innlegg på det sosiale medienettstedet ‘X’ årsakene bak forsinkelsene og uttrykker entusiasme for lanseringen av Stalker 2 Heart of Chernobyl.

GSC Game World

På sin egen måte er GSC Game World aktivt involvert i konflikten med Russland, og har måttet bytte kontorer fra tid til annen. Dette har utgjort en betydelig utfordring for utviklingen, men til tross for dette fortsetter de sitt harde arbeid for å lansere det nyeste tilskuddet i Stalker-serien.

LES OGSÅ: Topp 5 Beste Spillene fra 2022: Vi kårer de beste fra et bra spillår.

GSC Game World har også vært involvert i andre prosjekter, selv om S.T.A.L.K.E.R.-serien har vært selskapets mest markante prestasjon. Dessverre gikk selskapet gjennom en periode med økonomiske utfordringer og stengte midlertidig i 2011. Etter gjenåpningen i 2014 annonserte Serhiy Grygorovych at selskapet var tilbake, og at det var business as usual. Planen var å starte med Stalker 2 Heart of Chernobyl på denne tiden, men det viste seg å være umulig, og ble utsatt til 2018.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!