Starfield fra Bethesda er allerede klart for lansering

Starfield Banner

Bethesda sier de er klare for at alle skal få nyte Starfield

Lanseringen til Starfield er like rundt hjørnet, og Bethesda melder selv at de har «Gone Gold». Dette betyr i hovedsak at alt er klappet og klart til lansering og at de som har forhåndsbestilt skal få lov til å laste ned spillet før tiden. Spillets størrelse er på 125GB og det er ikke barnemat for en del av oss med trege linjer, så greit er det å få startet på forhånd.

Sjekklista for Starfield er viktig å få med seg

Som vi skrev om i en tidligere artikkel så krever Starfield en del av PC-en din. Først og fremst nevnte Todd Howard at Starfield ikke lenger er kompatibelt med en HDD, så om du kun har dette i din PC så er du ikke enda for sent ute. En SSD nå til dags er aldeles ikke dyrt, og kan kjøpes enten på Elkjøp eller Komplett.no – En SSD på minimum 500GB burde ikke være et problem for en vanlig PC bruker å skaffe seg.

Starfield SystemReq
Starfield System Requirements

Systemkravene for Starfield er heldigvis ikke så massive, men det er en del ting du må få med deg om det skal gå sømløst. Vi anbefaler aldri å gå etter minimumskravene, men “må du” så må du, og sitter du med et minimum av en Nvidia 1070TI eller en AMD Radeon RX 5700 så kan du ved nød få spilt litt Starfield. Prosessorsiden er heller ikke så ille her, men krever et minimum av Intel I7 6800K eller en AMD Ryzen 5 2600X. Det anbefales at du oppgraderer så du hvertfall møter recommended specs, men igjen, har du ikke noe valg så skal vi selvfølgelig ikke stoppe deg.

Store lovnader fra Todd Howard

Starfield skal ha vært i gryta siden lansering av Fallout 4 i 2015, men om vi skal tro Todd Howard så har det vært i gryta siden tidlig 2000-tallet. Et spill med hovedtema som omhandler verdensrommet har tydeligvis ryktes å ha vært et ønske i over to tiår, og nå skal det endelig får komme til publikum. Og hva vi har sett av teasers, trailere og intervjuer med Bethesda og Todd så skal Starfield være alt annet enn dårlig.

Vi får se hva Bethesda leverer og hvordan Starfield blir tatt i mot av spillerne, vi er noe av de mest kravstore konsumerne på denne planeten så det gjenstår å se om de har gjort jobben bra nok. Det skal ganske mye til for å lage en kopi av Cyberpunk2077 eller de legendariske Battlefield spillene som kryr av bugs ved lansering.

Utviklingstiden for et så stort spill som Starfield gir mening med tanke på dagens Baldur’s Gate 3. Men akkurat nå er alt vi kan gjøre å anta at Starfield blir bra, så får tiden vise resten.

Skuffende beskjed fra Bethesda

Som kanskje mange har fått med seg er det blitt nedprioritert en del andre prosjekter hos Bethesda grunnet Starfield. Og til vår store frustrasjon er det teamet som har jobbet med Starfield som også har fått jobben med å takle neste generasjons «Skyrim/Morrowind/Elder Scrolls». Det ble laget en teaser om det nyeste Elder Scrolls VI tilbake i 2018, og etter den tid har vi hørt nada, frem til nå. Hele fem år har gått siden vi først fikk traileren, og det er først nå at sjefen Phil nevner at de ikke engang har startet med prosjektet.

Elder Scrolls VI | Bethesda | YouTube

Vi skjønner det, og dere har vår fulle tiltro til at Starfield kommer til å bli bra, for stort sett alt Bethesda rører blir til gull. Men det å vente 6 nye år på neste generasjons Elder Scrolls kommer til å gjøre vondt, særlig når Skyrim snart runder 12 år. Måtte The Elder Scrolls VI bli så bra som vi håper på, vi venter i spenning.

«Starfield has gone gold»

Som nevnt er Starfield nå «gone gold» og dette betyr at utviklingen er 100% ferdig, og helt bugfritt? Vi har våre tvil der, men som alle andre spillselskaper så blir vel dette førsteprio ved lansering. Bethesda annonserte tidligere via Twitter/X om at de er klare for lansering og pre-downloads for massen.

Bethesda | Twitter/X

Vi gleder oss til Starfield

Bethesda har allerde pushet lanseringsdatoen til Starfield tilbake før, men sånn som vi står nå så kan vi ikke se for oss at noe skal gå galt så nær lansering. Spillere har delt sine bekymringer ang dette på Twitter tidligere, men som sagt så er nok ikke dette en realitet.

Starfield Bethesda
Starfield, historien så langt | Bethesda

Vi ser veldig frem til hva den massive verden i Starfield har å by på, men det skal godt gjøres å sjonglere Baldur’s Gate 3 og Starfield nå. Lanseringen skulle nesten vært pushet med enda en måned spør du oss, slik at alt kunne få lov til å roe seg for Bethesda. Men som alltid, en kan ikke vite slikt på forhånd, vi får bare gjøre det beste ut av det og kose oss med to giganter av et spill i månedene som kommer.

Starfield er som kjent låst til 30fps på Xbox enn så lenge, men om litt tenker vi det enten kommer community mods som åpner dette og lar Xbox kjøre det på 60fps og høyere. Det er trolig at Bethesda selv ikke vil komme med en sånn mod, men en kan jo alltids håpe.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!