Starfield modding kommer til å bli stort

Starfield Modding

Todd Howard lover offisiell starfield modding i 2024

Starfield kom den 06. September og har rukket å bli spilt av over 6 millioner gamere i alle aldere. Modding var en stor greie i Skyrim, og nå lover Bethesda-toppen Todd Howard at det blir offisiell støtte i 2024. Når det kommer i 2024 vet vi ikke, men det vi vet er at som i Skyrim, så kommer modding til å ta av skikkelig i Starfield.

Det var i et intervju med Famitsu (via VGC) at Todd Howard kunne røpe at modding skulle bli en egen offisiell greie i Starfield. Han sier at planene allerede er underveis, noe som forteller oss at dette har vært i gryta en stund. Nøye planlegging må til om man skal gjøre noe så stort med et spill.

Starfield modding er allerede i gang for mange

Som forventet er modding til Starfield allerede i full gang for en rekke med spillere som ikke ser seg fornøyd med hvordan spillet er i skrivende stund, eller bare fordi de synes modding er gøy. Søker vi opp “Starfield” hos NexusMods kommer det allerede opp svimlende 77 sider, noen har vært veldig veldig opptatt de siste dagene.

Starfield Screenshot
Starfield | Bethesda

Alt dette er såklart uoffisielt, men det spiller nå absolutt ingen rolle hvor du får dine mods fra så lenge utviklerne ikke aktivt bannlyser modding, men hvorfor skulle Bethesda gjøre noe sånt.

LES OGSÅ: Starfield låst til 30fps – Xbox spillere er ikke glade.

Her kan du allerede skifte UI, skifte ut AMDs FSR2 med Nvidias DLSS eller Intels XeSS teknologi, fjerne intro, fjerne startup logoer og legge til en mod som ikke gjør at spillet merker at du har moddet spillet. Sistnevnte er pga at Starfield tar vekk achievements om det detekterer modding. Her er det bare å velge og vrake blant hundrevis av mods, og mer skal det bli.

Planlegger extra content og expansion

Todd Howard melder også at det er planlagt expansions som utvider historien til Starfield, når dette kommer er usikkert, men som VGC melder er den første expansion kalt «Shattered Space».

Det er nok lurt å drøye litt med dette tenker vi, så spillere får lov til å bli litt mer “ferdig” med Starfield som det er, det er allerede et alt for massivt spill, men mye vil kanskje ha mer her. Vi får se når neste expansion kommer, men et lite håp er at de venter litt, for vår egen del også. Det er jo ikke som om tiden strekker helt til og at man kan kose seg med 500 timer i et nytt spill ila et par lange måneder.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!