Starfield var ikke i nærheten av å toppe Steamcharts

Starfield Banner

Starfield er det nyeste tilskuddet i Bethesda Game Studios-familien, Bethesda er skaperne av episke spill som Elder Scrolls-serien og Fallout-serien. Dette episke og futuristiske rollespillet transporterer spillere langt ut i det ukjente verdensrommet, hvor stjernene er portaler til uutforskede galakser og mystiske verdener.

I Starfield får du muligheten til å få ditt eget romskip, navigere gjennom kosmiske hinder, og oppleve et enormt univers fullt av spennende eventyr. Spillet kombinerer den kjente åpen-verden-stilen til Bethesda med sci-fi-elementer, og gir deg friheten til å utforske, handelsføre og interagere med en mangfoldig galaktisk kultur.

Starfield skuffer litt

Starfield var kanskje det spillet som var aller høyest på de fleste sin ønskeliste av spill i år, men levde det opp til forventningene til Todd Howard og resten av verden? Vi sier både ja og nei. Selvom Starfield ikke var i nærheten av å nå topp 10 hos steamcharts.com, fikk det allikevel en god slump med «All-time peak»-spillere. Hele 330.597 spillere endte opp med å spille Starfield samtidig, og det er ikke et lite tall.

LES OGSÅ: Skaff dine neste VR-Briller, en god guide for 2023 og 2024.

Selvom vi ikke har noe særlige salgstall å vise til, er det i god tro at Starfield har tjent tilbake alle produksjonskostnadene sine, og vel så det. Starfield var neppe et tapsprosjekt for Todd Howard og Bethesda, men her på kontoret sitter vi med en tom følelse og en følelse om at, A) Starfield kunne vært så mye mer, og B) Spillutviklerne hos Bethesda gikk for et litt for stort kakestykke enn de klarte å spise alene.

Starfield Steamcharts
Starfield | Steamcharts.com | Bethesda

Statistikken lyver ikke, og tallene til Starfield ramler fortere enn bowlingball i fritt fall. Og selvom prosjektet har tjent tilbake investeringen sin, så er det absolutt ikke dette en skaper som Todd Howard, eller alle andre som lager spill, ønsker å se.

Selvom Starfield ikke var i nærheten av å toppe steamcharts, gikk det allikevel veldig bra. En 27. plass er vel ikke å kimse av når man allikevel også har 16. plass med Fallout 4 og 32. plass med The Elder Scrolls V: Skyrim. Det neste spillet fra Bethesda på lista er ganske langt nede.

LES OGSÅ: Topp 10 Beste Spill vi forventer blir store i 2024.

Starfield endte opp med å bli for stort, og de gjorde det på feil måte. Følelsen av klipp og lim er større enn før, og det er ikke måten å vinne fans på. Klart vi hadde mange timer med moro med Starfield, og mange mer timer skal vi ha, men det er ikke å stikke under en stol at det er en stor elefant i rommet som må snakkes om. Vi håper at når tiden er inne for Elder Scrolls VI, så gjør Bethesda det riktig istedenfor å overkomplisere ting, slik som de gjorde denne gangen med Starfield.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Gaming headset: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Gaming mus: Test av de beste på markedet (2024)

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha, så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!