Steam endrer på regler for AI innhold

Steam Salg Steam Logo Steam Fjerner Støtte

Allerede i 2023 var Steam på ballen ved bruk av AI på deres spillplattform, og i kjølvannet av SAG-AFTRA saken endrer Steam på spillereglene. Reguleringen av AI har startet for fullt, og alle må ta grep for å unngå misbruk og fallhullene som følger av den kraftige og hårreisende teknologien vi har nå måttet ta inn over oss.

I korte trekk fra SAG-AFTRA saken har det blitt gjort en avtale med AI-selskapet «Replica Studios» som skal beskytte skuespillere mot uautorisert replika og bruk av deres stemmer. Selskapet sier at over 80% av medlemmene deres har godkjent avtalen, men mange sier nå at de ikke har fått beskjed. Naturligvis skaper dette en stor reaksjon, og mange medlemmer deler nå sin misnøye gjennom sosiale medier hvor de forklarer at de ville aldri ha gått med på dette om de hadde blitt spurt.

SteamVR Beta

Steam endrer spillereglene for AI-innhold

Tilbake i Juni. 2023, bannlyste så og si Steam alt som hadde med AI å gjøre på deres plattform. Nå endres synspunktene litt, og innhold som tidligere ikke var lov, blir kanskje lov igjen. Før var alt av generativ AI forbudt, årsaken til dette var i bunn og grunn problemer rundt copyright. AI er så og si alles eiendom, og innhold i spill som lanseres på Steam må ha en form for eierskap av et selskap eller en privatperson.

AI kan nå brukes til nesten alt av kreasjoner innenfor spill. AI kan kode, lage musikk, generere kunst og gi deg ideér til hva du kan gjøre. Det du trenger å vite er hvordan å pusle alt dette sammen og vipps har du et spill foran deg som er laget av deg og AI. Dette kan by på problemer for mange, eller det kan være redningen til et synkende skip.

LES OGSÅ: Valve dropper AI på deres spillplattform frem til tydeligere reguleringer kommer.

Tilbake i 2023 ønsket ikke Steam å forby bruk av AI, de ønsket bare tydeligere retningslinjer rundt det kontroversielle temaet. Og nå i 2024, etter alt oppstyret rundt SAG-AFTRA saken ser Steam seg i å hoppe på toget for å lette på trykket.

Reglene som trer i kraft er at nå skal spillselskapene som bruker AI måtte dokumentere og opplyse om dette ved spillets lansering via Steam. Dette gjelder for bruken av AI rundt koding, pre-generert kunst, lyd, eller andre ting. Det må også på forhånd godkjennes at denne formen for AI ikke på noen måte er ulovlig og eller krenkende. Dette gjelder også for AI generert innhold som blir laget på farten inne i selve spillet. Om du er kjent med litt koding burde sistnevnte avskrekke de fleste, for det å ha kontroll på AI generert innhold inne i selve spillet kan by på større utfordringer.

Oppdateringen av reglene rundt bruken av AI på Steam sin spillplattform medbringer også ny software som gir muligheter til å rapportere slike brudd. Spillere vil nå kunne få en knapp i Steam sin «in-game overlay» hvor de kan sende inn rapporter på brudd, og hvor Steam vil undersøke om det er et brudd eller ei. Valve legger også en klar regel at seksuelt innhold laget av AI ikke vil kunne brukes under noen omstendigheter, enn så lenge.

LES OGSÅ: Topp 10 Beste Spill vi forventer blir store i 2024.

Valve lover at de vil undersøke og kontinuerlig se på mulighetene rundt bruken av AI på deres spillplattform. Og om spillereglene forandres, vil de også ønske å gå tilbake på gamle regler og forandre på disse om nødvendig.

Generativ AI både skal og vil spille en stor rolle i fremtidens innhold i gaming. Allerede er koderne gjort seg avhengig av det fantastiske verktøyet, og det gjør allerede en 20 minutters oppgave til noe som kun tar 5 minutter om du vet hvordan. AI kan bidra til å knekke et vanskelig problem, og evt komme med andre gode løsninger om du sitter litt fast. Forbudet rundt AI i spill er både dumt og vil bidra til å senke produktivitet og tid som ellers kunne blitt brukt på andre oppgaver. Det vil bli interessant å se hvordan utviklingen blir i 2024, og om det kommer noen faste og gode retningslinjser rundt bruken av AI i det hverdagslige.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Gaming headset: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Gaming mus: Test av de beste på markedet (2024)

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha, så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!