Steam fjerner støtte for eldre Windows versjoner

Steam Salg Steam Logo Steam Fjerner Støtte

Steam fjerner støtte for eldre windows versjoner. Og siden Valve eier verdens største spillplattform, gjør de seg smart i å holde alt så sikkert som de kan.

Eldre Windows versjoner har allerede vært meldt at er på vei ut, og vil miste støtten fra teknologiselskaper verden over. Dette er ingen stor nyhet, og er blitt varslet lenge på forhånd.

Steam har en omfattende global brukerbase med millioner av daglige brukere. I tillegg fungerer plattformen som en god støtte for spillutviklere, både indie og større utviklerstudioer, ved å gi dem tilgang til et bredt publikum gjennom sitt verdensomspennende distribusjonsnettverk.

Ting å merke seg ved spillplattformen Steam er litt av følgende:

  • Det er en digital plattform for spilldistribusjon.
  • Spillere har tilgang på hundretusenvis av forskjellige spill.
  • Steam har en massiv brukerbase, som igjen gir godt samhold og personer stiller som regel alltid med svar om det er noen brukere som har spørsmål.
  • Steam Workshop er et sted hvor brukere kan abonnere for å laste ned og laste opp mods skapt av andre brukere.
  • Steam Wallet er en digital lommebok hvor de kan legge til virkelige penger for å handle spill og tjenester via plattformen. Denne funksjonen er perfekt for foreldre som ønsker litt mer kontroll.
  • Steam har ofte store salg og diverse rabatter gjennom et år. Det er bare å følge med på disse hvis det er diverse spill du har lagt inn i din digitale ønskeliste.
  • Valve har laget eget «Anti-Cheat»-system til Steam, kalt VAC, som forhindrer juksing på deres plattform. Det er likevel spillere som kommer seg gjennom dette, men det er en god start på problemet.
Gaming Steam Summer Sale Gaming Historie

Steam fjerner støtte fra nesten alle Windows versjoner

Tidligere i år har Steam meldt at platformen deres ikke vil motta noe støtte til eldre Windows versjoner. Dette gjelder Windows 7, 8 og 8.1. Steam fjerner støtten fra og med 1. januar, og de som sitter igjen med en eldre type er nå muligens nødt til å oppdatere OS for å kunne få en stabil spillopplevelse. Det vil si at man fremdeles kan spille om du får det til å virke selvom steam fjerner støtten, men de garanterer ikke at det vil fungere.

I det varselet gikk ut i forrige år, var det ikke store brukerbasen som fikk meldingen. I følge rapporten fra Valve er det kun 1,86 prosent av deres brukere som bruker et gammelt OS. Windows 10 brukes av ca 62 prosent og Windows 11 brukes nå av ca 32 prosent.

Sitat fra Valve

Fra 1. januar 2024 slutter Steam offisielt å støtte operativsystemene Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1. Etter denne datoen vil ikke Steam-klienten lenger kjøre på disse versjonene av Windows. For å fortsette å kjøre Steam og eventuelle spill eller andre produkter kjøpt gjennom Steam, må brukere oppdatere til en nyere versjon av Windows.
SteamVR Beta

Årsaken til oppdateringen og at steam fjerner støtten av gammelt OS er som alltid ved å kutte risiko. Eldre OS får mindre patching fra produsentene. Et direkte resultat av dette er da at det blir med åpent for hackere og software som forsøker å utnytte brukerene etter at steam fjernet støtten for eldre versjoner.

Det kan også trekkes frem at Valve bruker en utdatert versjon av Chrome via Steam plattformen deres, og denne støttes ikke lenger av gammelt OS etter steam fjerner støtten.

LES OGSÅ: Gamingens Historie: Litt grunnleggende.

Som sagt er ikke denne forandringen spesielt stor for mange etter steam fjerner støtten, og vil heller ikke ramme mange brukere. Dette er noe som skjer, og har allerede skjedd før, så det burde ikke komme som noe sjokk for de som er rammede. Teknologi blir utdatert, og verden går videre.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!