Super Mario Bros.-filmen knuser flere billettluke-rekorder verden rundt og passerer 1 milliard dollar i inntjening

Super Mario Bros. filmen

Super Mario Bros. selger for svimlende summer.

Super Mario Bros.-filmen har offisielt krysset grensen på 1 milliard dollar i globale billettlukeinntekter, akkurat som analytikerne forutsa.

Filmen, som er regissert av Aaron Horvath og Michael Jelenic, har nådd milepæl etter milepæl. Variety rapporterer at den animerte samarbeidsfilmen mellom Nintendo og Illumination nådde milliarddollar-merket på bare 26 dager, og tjente 490 millioner dollar i Nord-Amerika og 532 millioner dollar internasjonalt. Filmen hadde premiere i Japan fredag 28. april.

Super Mario Bros. nådde antatt milepæl

Det var forventet at Super Mario Bros.-filmen skulle nå 1 milliard dollar i globale billettlukeinntekter, og det ser ut til at den vil nå denne milepælen innen helgens slutt.

Deadline kom med en oppdatering og indikerte at Universal-, Illumination- og Nintendo-produksjonen er på vei til å passere milliarddollar-merket innen søndag. Denne prestasjonen ville gjøre den til den første filmen i 2023 som oppnår en slik sum, etter å ha brukt bare 26 dager på å gjøre det.

På fredag lå filmens internasjonale inntjening på rundt 970 millioner dollar. Filmlanseringene i markeder som Japan og Korea denne uken har bidratt til dette imponerende beløpet.

Den animerte tilpasningen av Marios eventyr har allerede satt flere rekorder, blant annet som den største videospilladaptasjonen noensinne og som Illuminations tredje mest innbringende animasjon (etter Minions og Despicable Me 3).

Selv om Nintendo og Illumination har antydet at det kommer flere prosjekter i fremtiden, er deres nåværende fokus på Mario-filmens pågående suksess på kinoer over hele verden.

Super Mario Bros film trailer

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!