Teknotekets Topp 10 Spillopplevelser i 2023

Baldur's Gate 3 Topp 10 Spill

Spillåret 2023 har vært helt fabelaktig. Vi har blitt introdusert til titler som har vært på en personlig venteliste, og andre har kommet snikende under radaren, og disse gjør en god topp 10 spill liste. Det har vært drama, det har vært hardt arbeid, og det har rett og slett vært en berg og dahlbane uten like. Spillåret 2023 kommer til å ligge i minne som en av de beste, og en av de rareste.

I vår liste over topp 10 spill for de beste spillene i 2023 kommer vi ikke bare til å fokusere på hva som har kommet ut, om de er på Playstation, Xbox eller PC, men også hva vi har opplevd. Vi spiller tross alt litt av hvert, og det er ikke bare det nye som fortjener pallplassen. De gode gamle kan vel så godt være på lik linje og fortjene en plass på topp 10 spill lista, og ofte er de bedre også.

Arizona Sunshine 2

Teknotekets Topp 10 spill liste fra bunn til topp

Vi starter med å rangere de “dårligste” spillopplevelsene, og opp til de beste. Hva som fortjener førsteplassen på topp 10 spill lista får du servert nederst i artikkelen.

LES OGSÅ: Gaming Histore: Litt Grunnleggende.

Det var vanskelig å velge ut de topp 10 beste spillene for topp 10 spill lista i 2023, så her er det bare å følge med!

10. Warcraft Rumble

Warcraft Rumble Banner

Det nye mobilspillet til Activision Blizzard overrasket. Et vellaget stykke med Warcraft-magi fikk oss hekta, det fikk til og med frem lommeboken på et par tidspunkt for ingame-kjøp. Og selvom Warcraft Rumble til slutt endte opp med å smake surt, får det allikevel en plass på lista.

Vi hadde det moro med den tittelen her, og det er det spill handler om. Warcraft Rumble kommer aldri til å bli installert igjen, men det er et godt stykke arbeid som enkelt fortjener en plass i vår topp 10 spill liste for de beste spillene i 2023.

9. Dark Souls 2

Dark Souls 2 Banner

Dark Souls 2 fortjener absolutt en plass i vår liste for de beste spillene i 2023. Dette stykket fra FromSoftware er i helt egen særklasse, og må ikke blandes med Dark Souls eller Dark Souls 3.

LES OGSÅ: Er ekstrautstyret til konsollens dager over?

Nummer to i rekken som havner på topp 10 spill lista er gjort på en måte som kan få deg til å rive ut håret, og om du fremdeles har noe igjen etter du er ferdig med denne tittelen, ære være deg. Dark Souls 2 starter brutalt og tar ingen gissler. Heldigvis blir det litt “enklere” etterhvert.

8. Starfield

Starfield Banner

Så var vi kommet til Starfield, en lett kandidat til å nå lista for topp 10 spill, men noe som nå føles som Bethesda Softworks sin såre stortå. Dette var tittelen som skulle revolusjonere spillmarkedet, men endte opp med å skuffe på måter en ikke kan beskrive.

Starfield er på ingen måte dårlig i seg selv, det er et godt stykke med Bethesda-magi. Men vi hadde håpet på den samme magien og godfølelsen vi fikk med Skyrim. Nå står Elder Scrolls VI for tur, det kan bare bli bedre herfra.

7. Mortal Kombat “1”

Mortal Kombat 1

En tittel som ikke blir snakket nok om i år, som går inn i de beste spillene i 2023 er selveste Mortal Kombat 1. Dette nye stykket med magi vekket følelser i oss som var glemt fra barndommen.

LES OGSÅ: Topp 5 Beste Spillene fra 2018.

Vi har ikke rørt Mortal Kombat siden tiden da Super Nintendo regjerte, og vi ble bare positivt overrasket over hvor rått dette har blitt. Det er kanskje litt «over the top» på visse ting, men vi er positive til de nye funksjonene som har kommet.

6. Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy Banner

Hogwarts Legacy overrasket på alle måter gode og havner rett i lista på topp 10 spill i år. Avalanche Software fikk til et stykke magi uten å ta direkte blåkopi av filmene, og dette ble en elsket opplevelse. Magiske dyr, lek med eliksirer, ondsinnede planter, og å kunne fly på ditt eget kosteskaft var helt knall.

Det er slik vi kjenner Harry Potter universet, og det er slik vi også forventet å kunne gjøre. Det hjalp også på å kunne få fri tilgang til om man skulle være en god trollmann eller ei, Avada Kedavra!

5. EA Sports WRC

EA Sports WRC 2023

Codemasters leverer nok igjen en rallyopplevelse verdt å prøve i vår topp 10 spill liste. Selvom det ikke er tilgang til VR enda, er EA Sports WRC fortsatt en sterk arvtager til Codemasters Dirt Rally 2.0. Bilene føles gode, og «handling» oppskriften Codemasters har til kjøretøyene sine leverer enda godt.

LES OGSÅ: EA Sports WRC 2023 og alt du trenger å vite.

Personlig har aldri noen av oss fått prøve en ekte rallybil, men når proffene sier med hånden på hjertet at dette føles bedre ut enn i Dirt 2.0, så har det litt å si. Dette anbefales til Sim-entusiastene, og har du lekt med tanken på å skaffe deg et oppsett, kjør!

4. Lies of P

Lies of P Banner

Vi er blodfans av Souls-like spill her på kontoret, og Lies of P gjør alt nermest perfekt. Dette er en opplevelse verdt alle penga, og alle timene det tar. Lies of P er notorisk vanskelig, slik Souls-spill gjerne er, og leverer på alle punkter. Du blir frustert, du blir irritert, du blir sinna, og du blir glad.

Lies of P er en deilig berg og dahlbane i seg selv. Her er det en god grunn til at utvikleren har fått toppkarakter for kreasjonen sin, og har du ikke prøvd Lies of P selv, anbefaler vi det på det sterkeste. En klar vinner for de topp 10 lista over de beste spillene i 2023.

3. Arizona Sunshine 2

Arizona Sunshine - Playstation Showcase

Vi hadde mange timer med moro i Arizona Sunshine. Sammen med Fred og en herre som leverte kjappe og spydige one-liners kunne egentlig lite slå denne glorifiserte zombieshooteren. Men så kom neste i rekka.

LES OGSÅ: Streaming og oppskrifter for suksess i 2024.

Utviklet av Vertigo Games ble jammen meg Arizona Sunshine 2 en opplevelse vi sent kommer glemme. Det er fortsatt Fred, det er fortsatt samme herre som leverer kjappe one-liners, bare at alt er mye bedre, og at den havner rett i toppklassen for top 10 spill lista vår.

2. Dark Souls

Dark Souls Gwyn

Dark Souls er en opplevelse lagt i glemmeskuffen i alt for mange år. Det var på tide at vi prøvde det legendariske spillet fra FromSoftware som skapte Souls-like sjangeren. Vi ble slettes ikke skuffet, bare sjukt frustrert og forbanna, mange mange ganger. Og naturligvis havner denne på andreplass i top 10 spill lista.

Dark Souls lever opp til sitt rykte, og var en helt herlig og uforglemmelig opplevelse. Har du planer om å installere dette en dag, stålsett deg. Sett gjerne av tid til alle spillene i serien, du blir ikke skuffet!

1. Baldur’s Gate 3

Baldur's Gate 3 Wide

For oss ble spillåret 2023 sin største tittel selvfølgelig Baldur’s Gate 3. Denne stakk av med aller flest nominasjoner, og aller flest priser, inkludert Game of the Year, samt førsteplass i topp 10 spill lista vår. I 2022 var det Elden Ring som var det store, i år er det Baldur’s Gate 3. Larian Studios og Swen Vincke spilte alle kortene sine riktig med nummer tre i rekka, og de beviste nok en gang at en ikke trenger å følge samme oppskrift for hvert eneste spill en utvikler.

Baldur’s Gate 3 er en hyllest til vår kjære Dungeons & Dragons, og er enhver RPG-spiller sin våte drøm. Det er fullspekket med dialog, morsomme og interessante karakterer, magi, og en historie som er klar til å fange deg hvor enn du velger å gå. Larian Studios fortjente førsteplassen for 2023, og det fikk de, med stil. En nobrainer for topp 10 spill lista vår i 2023.

LES OGSÅ: Topp 5 Beste Spillene fra 2020.

Nå venter 2024, og det er nok av titler som er planlagt å slippe neste år, så det blir spennende å se hva som havner i topp 10 spill lista vår for 2024. Det blir nok ikke like storslagent som i år, men vi ser frem til mye moro, mye gammelt, og mye nytt. Det her blir bra. Vi får bare håpe på at det er fler som får beholde jobbene sine neste år. Men er det noe som skal nevnes, så er det en spesifikk tittel som kommer ut i 2025. Fortsatt et år unna, men fytti!


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!