Terroriserte en Bungie spillutvikler

Bungie

Bungie er kjent for en rekke spill siden 90-tallet. De har blant annet de populære spillene som Myth, Halo og Destiny. Nylig fikk en utvikler / community manager virkelig få gjennomgå fra noen som kanskje ikke har det så bra i livet. Menneskehjernen er meget komplisert til tider, og det er vanskelig å forstå seg på hvorfor noe slikt kan skje.

Forhistorien til Bungie

Litt forhistorie for utviklerne i Bungie og hvordan et av verdens største spill ble til. Vi skal tilbake til et selskap som het Lionhead Studios, og for mange som kanskje fikk oppleve et av verdens beste og mest nisje spill noensinne laget. Vi snakker selvfølgelig om det guddommelige Black & White og Black & White 2. Disse titlene slo virkelig an når de kom ut i 2001 og 2005. Mannen bak det hele er selveste Peter Molyneux, han har fortsatt mange fingre med i spillindustrien og holder for øyeblikket på med en hel del prosjekter.

BlackWhite

Det vil komme en egen artikkel dedikert til Black & White og Black & White 2 på hvordan disse var og også om hvordan du får kjørt dette på moderne pc-er. Dette er en del av barndommen og fortjener sin egen historie. Følg med videre hos oss her i Teknoteket hvis dette fanger din interesse.

Grunnen til at Lionhead Studios er nevnt er fordi mange av de ansatte som jobbet i det spillselskapet sluttet og startet sine egne spillselskap og spillserier som vi i dag kjenner til ved navn Halo 3, Destiny, Little Big Planet og andre utviklere som stakk til Super Massive og Rockstar. Og dermed ble Lionhead Studios et meget viktig spillselskap for mange av fremtidens super suksesser.

Terroriseringen av Bungie ansatt

Alt startet med en utvikler / community forum manager for Destiny 2 som delte et kunstverk laget av en farget kunstner. Dette er av en eller annen grunn fortsatt uakseptabelt for mange mennesker som henger igjen i en ignorant, uopplyst og dømmende fortid full av fremmedfrykt.

En spiller ved navn J.J.Comer endte opp med å sende et meget stort antall rasistiske og uhyggelige meldinger til den ansatte og den ansattes kone i Bungie. Det gikk så langt at han måtte bevise for dem at han visste hvor de bodde ved å sende et pizzabud til adressen hvor han fikk pizzabudet til å opptre som “truende”.

Naturligvis ble utvikleren hos Bungie veldig traumatisert og endte opp med å levere sykmelding. Bungie hyret så inn hjelp til å finne ut hvorfor og hvem dette her kunne være slik at rettslig følge kunne bli tatt. Det er absolutt ingen som burde slippe unna med en slik form for psykisk terror. De fant til slutt ut at personen het J.J.Comer og tok han til retten.

Dommen som felte den terrormistenkte

Dommen ble til at J.J.Comer er nødt til å betale 490.000$ i oppreisning og saksomkostninger til utvikleren og kona, men den psykiske skaden blir nok aldri helt reversert. Advokaten som behandlet saken, Kathryn Tewson nevner i en post på Twitter at trakasseringen som skjedde den ansatte er også med på å skade selve firmaet. Dette vil gjøre det litt lettere å få medhold via retten da skadene påført av terroriseringen er enda større.

Vi er meget opprørte over at det fortsatt finnes mennesker som behandler andre slikt fordi de har litt annerledes meninger eller er av annen hudfarge. Det er helt OK å være uenig, men man trenger absolutt ikke slik ekstremisme hvorav psykisk terror og vold må utøves. Det tar nok noen flere generasjoner før dette kanskje er 99% borte, men det vil nok alltid finnes mennesker som er skrudd sammen slik at dette er den eneste utveien de ser på et problem. Måtte vi absolutt se mindre av det fremover.


Siste innen Streaming

Spillstreaming

Kom i gang med spillstreaming (2024)

I denne guiden vil vi snakke om spillstreaming og hva du trenger for å komme i gang …
Streaming Banner

Beste streamingplattform for gaming (2024)

Spillere er alltid på jakt etter de beste streamingplattformene for å vise frem ferdighetene sine, knytte kontakter med andre spillere …
Kick Streaming Banner Clean

Komplett guide til Kick streaming for nybegynnere i 2024

La oss gå gjennom hvorfor Kick burde være din neste destinasjon for streaming …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!