Test: Razer Naga Pro Gaming Mouse

Razer skuffer sjeldent, og heller ikke denne gangen med razer naga.

Er du en kompetent gamer har du helt sikkert en spillmus til ditt behov allerede. Men hvis du kanskje er ute etter noe annet eller en soleklar oppgradering til gaminga di, er denne verdt investeringen. Her får du en rask og presis mus som sitter godt i hånda med et arsenal av knapper. Nevnte vi at den har et utskiftbart sidepanel?

De store selskapene som lager gamingutstyr til oss er særlig flinke på å spesialtilpasse utstyret for oss. Og de lager også utstyr som er spesialtilpasset til enkelte spill, men er dette en cashgrab? Får du alt du trenger eller får du bare lys og fete logoer?

Naga musa er kjent for å være spesialtilpasset til rollespill, særlig for min del til MMORPG. Her får du flere utskiftbare sidegrep, slik som forgjengeren Naga Trinity, noen klassiske og selvfølgelig den med 12 knapper som Razer Naga er kjent for. Er det en gimmick, eller ikke? Hva kan gå galt med en gammel slager Razer har hatt i lineupen sin siden 2009? Vi tester!

Razer Naga Pro er vakker, stor og tung

Det sies og utøves at hvis spillmusa er en av de bedre, så skal den være stor. Og dette stemmer ganske godt denne gangen også med en lengde på ca 12cm, bredde på ca 7.5cm og en høyde på ca 4.3cm. Vekta er på 134g eksludert kabel og dongle. Nagaen har opptil 150 timers batteritid og forbedret innmat. PS, det følger ikke med docking til denne, selges separat

Razer Naga Pro deler mye likheter med forgjengeren sin, Naga Trinity. Den ser og føles ganske lik ut i hånda, deler muligheten til utskiftbare sidepaneler og bringer videre Nagaens historie om å være meget versatil. Den ser kanskje lik ut, men hvis du ser litt dypere enn til bare hudnivå, står Naga Pro seg til å bli kanskje den beste Nagaen så langt.

Razer Naga

Dette er en mus hvor du kan mappe opp 12 forskjellige inputs til ditt favoritt MMO, Og spiller du fler så kommer den faktisk forhåndsinstallert med alle favorittene. Trenger du mindre knapper kan du raskt bytte ut sidepanelet som holdes igjen med en magnet med panelet med seks eller to knapper. Ingen frakobling eller resetting kreves når du skal bytte. Razers Synapse Software vil automatisk kjenne igjen de nye panelene og skifte ut knappeprofilene for deg. Det geniale systemet som gjør at Naga Pro i bunn og grunn er tre forskjellige mus pakket inn i en.

Systemet som kom med Naga Trinity har definitivt blitt raffinert her. Tiden det tar å skifte ut panelene er mye raskere samt softwaren trigger nesten momentant, dette føles veldig naturlig. En litt dypere titt viser at med de tre panelene: Den med 12-knapper i grid er perfekt for MMO, den med 6-knapper i grid er perfekt for MOBA og RPG og et panel med 2 knapper, denne passer veldig godt til shooters. Midtpanelet er nå litt annerledes fra forrige generasjon og minnes nå veldig om Logitech G604. Musehjulet tilter også til siden for litt ekstra inputs.

Med alt dette får du alle knappene du kan drømme om, og mer. Behøver jeg å si at du faktisk ikke trenger så mye mer på en mus? Blir det mer så ender det bare opp med at det blir tungvindt, irriterende og unødvendig. Dette er skreddersydd og mer spør du meg. Ergonomien på musa er behagelig, uansett hvilke sidepanel du bruker. Den er litt stor og er så brei som den er høy så den ligger godt i hånda, særlig for de som bruker hele hånda når de gamer. Den fungerer også godt med klo-grepet, men kanskje litt for tung for dette.

razer naga pro 2020 usp hyperspeed wireless mobile

Razer Naga Pro har gode innstillinger

Musa støtter også Bluetooth, som ikke er like raskt, men vi tar dette med åpne armer når du ikke har mulighet til noe annet på farten. Batteritiden er helt knall med 100 timer på HyperSpeed Wireless og 150 timer på Bluetooth. Vi har testet musa i over 60 timer og har da naturlig brukt ca 60%, så tallene virker å være reelle.

Sensorene har fått en overhaling og bruker nå Razers Premiere Focus+ Optisk Sensor. Det er det beste Razer har å by på med maks DPI på 20.000. De byr også på automatisk underlagskalibrasjon og motion sync for å gi ekstra treffsikkerhet med infrarødt lys.

Nagaen gir deg opp til 70 millioner klikk, opp fra en standard på 20-50 millioner. Uansett hva jeg spiller så føles denne musa helt fantastisk, den er super responsiv med Razer’s HyperSpeed Wireless teknologi og er stødig som en bauta. Det å kutte kabelen for min del var noe uvant, men jeg tilpasset meg meget fort. Aiming i FPS ble til en lek, selvom jeg kanskje er en av de værste til slike spill så følte jeg at folk døde litt fortere med denne, men kanskje det bare var meg? Hehe.

Programmeringen til musa kan dog ta noe tid om du skal gjøre musa di helt custom, men med Razer Synapse 3 så er dette ganske lett. Alle knapper kan bli til hva du vil, bortsett fra venstreklikk med HyperShift. Her kan du lage macroer, starte programmer og sende beskjeder via musa. Litt overkill, men hvorfor ikke. Og når du trenger å bytte sideplate så bytter den over til den andre profilen du har lagret. Med Synapse kan du også tweake på fargene, gøy! Og har du fler Razer produkter så kan du bli helt vill med fargevalget ditt.

chroma

Razer Synapse har kommet langt siden launch og har blitt en av de mer enklere programmene å bruke. Og en god ting å ta med seg er at når profilene er lagret på Nagaens onboard minne så kan du bare skru av pc’n og ta med deg musa så fungerer det hvor en du skal.

Razer Naga Pro konklusjon

Razer Naga Pro er og blir den beste versjonen av musa så langt. Oppgraderingene i hardware gjør den til et solid flaggskip i gamingverden. Den trådløse teknologien føles ikke ut som en stopper denne gangen og gjør meg trygg på at jeg kan kutte kabelen på enda en oppgradering. Det er lite som slår denne uten at det skal spesialiseres enda dypere.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!