The Isle er alvorlig dinosaurmoro for alle

The Isle | Evrima

The Isle er som en gave sendt fra himmelen til de dinosaurfrelste og byr på en spennende og prehistorisk spillopplevelse som trekker frem urmennesket i deg. I dette spillet får du muligheten til å utforske en noe overskalert øy, med skapninger som stammer tilbake med millioner av år.

Kanskje det aller beste av alt, er at man må samarbeide med andre spillere for å overvinne alle farene i denne brutale, og nådeløse verdenen. The Isle får frem den nysgjerrige biten i oss fra da vi var små, og vi elsker det.

The Isle byr på et simpelt, men brutalt konsept

Spillmekanikken er noe primitiv, «Kill to Survive», og dette er nødvendigvis ikke en dårlig ting, iallfall ikke når en snakker om dinosaurer. Alle de forskjellige dinosaurene du kan velge mellom har også egne måter de overlever på, enten det er å fly, løpe, svømme, eller å gjemme seg.

LES OGSÅ: Dino Crisis 2? Er dette sant Capcom?

Det er akkurat slik evolusjonen går for seg, men alle har et felles mål, overlev. I The Isle blir du tvunget til å ta en risiko, er matbiten som ligger ved elva verdt et forsøk? Eller er du tørst også kanskje? Dersom du tar sjansen og det ligger en blodtørstig Deinosuchus rett i vannkanten, kommer du med sikkerhet til å bli rivd i fillebiter i løpet av et snevert sekund. Dette er et valg du må ta meget ofte, og det er aldri et enkelt et, for om du dør, så må du starte helt på nytt.

The Isle har mange dinosaurvalg

Når en starter The Isle så er man nødt til å være klar over to ting, og de er kanskje litt kompliserte. Det finnes to versjoner av The Isle, det er «Legacy» og «Evrima». Ut av hva vi forstår så er Evrima versjonen den som er prioritert for utvikling i skrivende stund, og det er også den vi synes er aller mest gøy. Selvom Legacy versjonen har flere dinosaurvalg, med store «Apex Predators» som de infamøse T-Rex og Spinosaurus, så byr Evrima på en mer komplett spilleopplevelse.

I Evrima får du valget mellom 5stk planteetere(Herbivores), 6stk kjøttetere(Carnivores) og 2stk altetere (Omnivores). Det er mange dinosaurer som er planlagt for Evrima, og som er bekreftet av utviklerne. Disse kommer, men vil bli lagt inn på et senere tidspunkt.

The Isle | Evrima

Som en kan se så er listen nedenfor noe hårete, og utviklerne har en lang jobb fremfor dem om alt det her skal inn. Det tar tid å gjøre en god spillopplevelse med hver av dinosaurene, vi får håpe de gjør det like godt som med de eksisterende som allerede er i Evrima for øyeblikket.

Listene er hentet ut fra The Isle sin Dinowiki.

Spillbare Dinosaurer

Planlagte Dinosaurer

Herbivores

Våre favoritter i The Isle

Deinosuchus

The Isle | Evrima

Den imponerende Deinosuchus, forfedrene til vår elskede krokodille, er i fullvoksen status en dinosaur du ikke burde kødde med. Spillestilen til denne saken her er kanskje ikke den mest givende for alle, da det innebærer en del venting, akkurat som i naturen. Men om du gjør det riktig, og smører deg litt med tålmodighet, er Deinosuchus en av de mer gøyale å spille. I vannet ligger den på lur, klar til å skyte ut av elveleiet for å få fatt i en intetanende dinosaur som du kan svelge hel. Det eneste du må passe deg for her, om du kommer deg opp til fullvoksen alder er de andre krokodillene som er rundt deg.

Pteranodon

The Isle | Evrima

Denne flyveøglen er ganske gøyal å spille, og krever en veldig spesiell spillestil. Selvom den har overtaket i luften, har den aldeles ikke dette på bakkenivå. Er det noen som får tak i deg så er du rett og slett ferdig, men om du er flink i luften kan du plage, og kanskje til og med få til å drepe en annen dinosaur på bakkenivå. Pteranodon er den dinosauren som er en av de kjappeste å få opp til fullvoksen status, og er en fryd å spille om du vil ha en liten utfordring, et ekstra her er at denne gjør seg best til å utforske den digre øya.

The Isle | Evrima

Vi skulle ønske det ikke tok 10 timer for å komme seg opp i fullvoksen status, men det er kanskje det som er en av de største utfordringene til The Isle. Klarer du ikke overleve, blir du også straffet hardt. Det er ikke alle som krever fullt så mye tid, slik som Pteranodon som kun tar 40 minutter, eller en Stegosaurus som tar 4 timer fra «Hatchling» status til fullvoksen. Tiden det tar fra hatchling til fullvoksen har også variabler, og her kommer vi inn på dietten til de forskjellige dinosaurene i spillelista.

LES OGSÅ: Jurassic World Evolution – Dinosaurspillet over alle dinosaurspillene.

Dietten spiller en veldig stor del på tiden det tar å komme seg fra hatchling til fullvoksen. Har du noe som heter en «Perfect Diet», med alle tre kravene møtt, så går plutselig en Deinosuchus ned fra 10 timer til kun 4 før den er fullvoksen. De tre kravene har med hvilke andre dinosaurer eller planter en kan spise i The Isle. Hos en Carnotaurus må du spise kjøtt fra de tre forskjellige kategoriene, for oss er det ikke noe struktur på det, men drar du frem lista så er det bare å begynne letingen for den raskeste voksehastigheten.

The Isle | Evrima

The Isle er enkel moro for dinosaurinteresserte

Det enkle er ofte det beste? The Isle er enkel moro for de som har en interesse av å se på og å spille som en dinosaur. Dette er en gave sendt fra himmelen for entusiasten, og er definitivt noe som er verdt å sjekke ut. Det eneste vi har å si som er negativt med The Isle, er hastigheten på den generelle utviklingen. Det har kanskje tatt lang tid å bygge grunnmuren, men det føles enda noe vagt etter 8 år under beltet til spillutviklerne.

The Isle er ment til å levere en reise gjennom tid, tilbake til da dinosaurer regjerte. Det er også ment til å være en survival-horror opplevelse, og det gjør spillet også veldig godt. For det å bli jaktet på en svær T-Rex første gang man fyrer opp The Isle som en liten baby raptor midt på svarte natta er ikke akkurat det beste valget for å holde stressnivået nede.

Utviklerne har gjort en god jobb med The Isle, spillet er velpolert, men har falt noe short som vi beskrev angående den ekstremt lange utviklingstiden. Det er sjeldent et tema om ping, og opplevelsen med multiplayer aspektet er ikke annet enn strålende så langt vi har opplevd. Angriper du en dinosaur eller prøver å gjøre et bakholdsangrep, så fungerer alt 10/10 ganger, med mindre du sikter deg inn feil.

The Isle får lett en 10/10 Would Play Again fra oss, og dette er et spill vi vet blir fyrt opp igjen i fremtiden. The Isle gjør seg like godt som en solo opplevelse, om du spiller best alene, men vi synes The Isle spilles aller best sammen med venner. Absolutt en vinner i vår bok.

The Isle | Evrima

Siste Anmeldelser

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 er en oppslukende reise for alle motorfans

Forza Horizon 5 var et fantastisk eksempel på sim-cade-opplevelsen. Vakker grafikk sammen med godt tilpassede spillmekanismer brakte denne serien til …
Topp 5 Beste Spillene fra 2020 Banner

Topp 5 Beste Spillene fra 2020

Vi tar en titt på et av de tidligere spennende årene, og kårer det vi synes var de topp 5 …
Nintendo 64 Super Nintendo Spill Ekstrautstyr

Er ekstrautstyret til konsollens dager over?

Vi tar et dypdykk i historien og forteller om gode minner, oppveksten, og alt ekstrautstyret til spillkonsollene …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!