Topp 5 Beste Spillene fra 2019

De Topp 5 Beste Spillene fra 2019 Banner

Vanligvis lages slike topplister ved å vurdere Metacritic-anmeldelser eller høye karakterer fra forskjellige nettsteder for gaming. Men her hos oss tar vi en litt annerledes tilnærming. Vi fokuserer på vår personlige opplevelse og følelser mens vi spiller. På kontoret har vi hver vår smak og krav som settes for spill som skal nå topplistene.

Likevel er det noen viktige punkter vi må gå gjennom når det gjelder vår rangering og hva vi vektlegger mest i våre utmerkelser. Vi vil gi en mer detaljert forklaring i den kommende seksjonen om hva vi ser etter når vi velger vinnerne til vår liste over de topp 5 beste spillene fra 2019.

Beste Grafikkort AMD

Topp 5 beste spillene fra 2019 og kvalifikasjonene for å vinne listen

Vi vil nå utforske flere faktorer som er essensielle for å bli utpekt som årets spill hos oss. Vi legger spesiell vekt på gjenspillbarhet og muligheten til å spille sammen med andre, noe som er en favoritt blant oss på kontoret. Grafikk spiller også en viktig rolle, selv om det ikke nødvendigvis betyr at spillet med den beste grafikken vil vinne. Vi verdsetter det når grafikken harmonerer med resten av spillet og når konseptet er gjennomført på en overbevisende måte.

LES OGSÅ: Topp 5 Beste Spillene fra 2020.

Det er en rekke elementer som må samsvare, men ikke alt trenger å være av topp kvalitet for å krones som årets beste spill på de topp 5 beste spillene fra 2019-listen. Et spill bør visuelt appellere, ha god samspill med alle spillmekanikkene, og alt skal føles naturlig. For eksempel, hvis et spill legger stor vekt på inventarsystemet til karakteren din, men systemet er dårlig utført og ødelegger spillopplevelsen, vil det heller ikke kunne vinne.

Om spillet er på spillkonsoll eller ei er ikke så viktig, det viktigste er at det er gjennomført. Og om spillet er ekslusivt til PlaystationXbox eller Nintendo, har det heller ikke så mye å si for karaktergivningen.

Vi oppsummerer det vi legger mest vekt på for listen over de topp 5 beste spillene fra 2019:

  • Gjenspillbarhet
  • Grafikk
  • Spillmekanikker
  • Inventory System
  • Multiplayer
  • Originalitet
  • Gjennomførelse
  • Historie

Topp 5 beste spillene fra 2019

Det er mange elementer som må samsvare godt nok for å vinne, men ikke alt trenger å være feilfritt for å komme på topp 5 beste spillene 2019-listen.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Jedi Fallen Order 2019
Star Wars Jedi: Fallen Order | Respawn Entertainment | De Topp 5 Beste Spillene fra 2019

I blant kommer det perler fra spilluniverset, og denne gang fikk Star Wars-fanatikerne noe de kunne glede seg over. Vår bønn, også fra Star Wars fans ble endelig besvart. «Star Wars Jedi: Fallen Order» leverte en rik historie, god gameplay, og spillmekanikker en har ønsket seg i lange tider. Vanligvis føles slike spill ut som noe som er gulpet opp av «Jabba the Hutt», men legges nok tid og sjel inn i prosjektet blir det som regel en skinnende diamant. Det er ikke ofte vi blir gira når et nytt Star Wars spill kommer, men den gangen her satte virkelig Respawn Entertainment fart på sakene.

Star Wars Jedi: Fallen Order er handlingsvis som de fleste andre Star Wars spill. Spilleren er nødt til å utforske et univers preget av konflikt og borgerkrig. Du følger den ukjente «Jedi Padawan» “Cal Kestis” som overlevde utfallet av «Order 66», hvor mesteparten av alle Jedi ble myrdet i kaldt blod. Cal Kestis prøver så godt han kan å skjule identiteten sin, men blir til slutt oppdaget og er nå nødt til å ta beina fatt for å unngå å bli fanget.

I spillet utforsker du Cal Kestis sine evner, oppgraderer hans kjennskap med «The Force,» og løser vanskelige og historierike puslespill. Star Wars Jedi: Fallen Order er noe av det beste vi har opplevd siden eventyrene til Kyle Katarn, og fortjener en solid plass i vår liste over de topp 5 beste spillene fra 2019.

Beat Saber

Beat Saber Banner Logo
Beat Saber | Beat Games | Topp 5 Beste Spillene fra 2019

Det verdenskjente «Beat Saber» kom egentlig ut som «early access» i 2018, og ble offisielt sluppet i 2019. Det tok ikke lang tid før det populære “dansespillet” tok verden med storm. I løpet av kort tid var det lastet ned av omtrent alle som hadde tilgang på egne eller andres VR-briller. Nå er spillet tilgjengelig på nesten alle type VR-briller, og har fortsatt en sterk brukerbase med millioner av daglige spillere.

LES OGSÅ: Skaff dine neste VR-briller her hos oss!

“Dansespillet” kombinerer musikk og VR-teknologi for å skape en rytmisk og engasjerende opplevelse. Spilleren kontrollerer med hendene sine 2stk «sabers,» eller lasersverd på god norsk. Du kan ta med deg en dansepartner i multiplayermodusen, og laste ned tusenvis av forskjellige sanger. Det er også et stort moddingsamfunn til Beat Saber, så her går du ikke tom for innhold med det første.

Beat Saber er for mange, den perfekte treningspartneren. Her kan man hoppe, danse og sprette i takt med musikken. Svetta ender opp med å renne kjapt når vi er i gang, og det er som man sier om mye annet, det blir det du gjør det til selv. Beat Saber trenger ikke være veldig slitsomt, men får du med deg hele kroppen gjøres det kjapt om til en pulsøkende treningsøkt. En verdig deltaker til listen over de topp 5 beste spillene fra 2019.

Sekiro: Shadows Die Twice

Sekiro: Shadows Die Twice Banner
Sekiro: Shadows Die Twice | FromSoftware | Topp 5 Beste Spillene fra 2019

Skapt av det legendariske selskapet bak «Dark Souls»-serien, «FromSoftware», kommer det enda en perle fra selskapet. Sekiro: Shadows Die Twice følger noe av den samme gode oppskriften i Souls-serien, men tar det enda et hakk videre. Timingen din må være nermest perfekt, og fiendene dine er like utilgivelige og aggressive som i Dark Souls 2.

Sekiro: Shadows Die Twice følger en Shinobi-ninja kalt Wolf (Sekiro) i Sengoku-perioden under 1500-tallet i Japan. Historien fokuserer på at du skal redde din “herre,” en ung adelsmann med usedvanlige krefter, hvor fiendene hans ønsker å bruke hans blod for å oppnå udødelighet. På reisen bruker Wolf sin prostetiske arm som kan utstyres med forskjellige verktøy. For de som kjenner litt Zelda bruker han blant annet en slags «hook shot,» en krok som lar han forflytte seg fra bygning til bygning, eller andre gjenstander. Den prostetiske armen kan også bli utstyrt med dødelige våpen, i tillegg til sverdet Wolf bruker i høyre hånd.

FromSoftware mottok flere priser for Sekiro: Shadows Die Twice, blant disse var «Game of the Year» noe de kunne ta med seg hjem for den kritikerroste jobben. Spillet ble lansert i Mars. 2019, og kom til Xbox, Playstation og Microsoft Windows (PC). Personlig anbefaler vi å spille dette med håndkontroll, da det gir den beste innlevelsen ved spilling. Skaffer du deg Sekiro: Shadows Die Twice, må du forberede deg på å få juling, for det her er like vanskelig som alt annet fra FromSoftware. Sekiro: Shadows Die Twice fortjener en solid plass på vår liste over de topp 5 beste spillene fra 2019.

Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty Modern Warfare Banner
Call of Duty: Modern Warfare | Infinity Ward | Topp 5 Beste Spillene fra 2019

«Call of Duty: Modern Warfare,» eller COD på folketunge havner rett på lista vår over de topp 5 beste spillene fra 2019, og er en av de mer suksessrike «reboot»-ene i Call of Duty-serien. Dette er et forsøk på å gi liv til versjonen fra 2007, og Infinity Ward knakk koden med stil. Sammen med vennegjengen ble dette installert ved lansering. Vi ble fort hekta, og ble sittende i ukesvis før basillen endelig gav seg. Sist vi satt så mye med et Call of Duty spill var da vi satt klistret på gutterommet med hver vår Xbox og hadde et slags LAN med Modern Warfare 2.

Call of Duty: Modern Warfare følger den tradisjonelle oppskriften kjent knyttet til COD, men på en mer moderne måte. Denne gangen blir vi omtrent “dusjet” med våpen og kamputstyr, kontra det gamle oppsettet i andre COD-spill. Man får tilgang til kjøretøy, og blir satt mer inn i en taktisk rettet krigføring. Gulagen er også et flott tillegg til spillet, hvor en får en ny sjans til å komme tilbake til kampen.

Spillet endte opp med å bli litt kontroversielt på grunn av dens evne til å gå dypt inn i tematikken som omhandler krig. Singleplayer-kampanjen er “annderledes” enn i andre Call of Duty spill, for denne gangen satset de på temaer som ikke er snakket så mye om, temaer som er mer sårt og treffer hardere for de fleste. Dette var med på å løfte spillserien til nye høyder, og gjorde Call of Duty: Modern Warfare til en av de bedre i 2019.

Trover Saves the Universe

Trover Saves the Universe Banner
Trover Saves the Universe | Squanch Games | Topp 5 Beste Spillene fra 2019

I vår liste over de topp 5 beste spillene fra 2019 finner vi også det kontroversielle spillet «Trover Saves the Universe» ble raskt en suksess for «Squanch Games» og skaperen “Justin Roiland” bak den ultrapopulære tegnefilmserien «Rick & Morty.» Spillet ble lansert i Mai. 2019, og er tilgjengelig på Nintendo Switch, Xbox, Playstation 4, og Windows. Det som skiller det fra andre spill i denne sjangeren, og generelt sett, er bruken av den grove og spesielle humoren som også ligger i Rick & Morty-serien.

LES OGSÅ: Skaff dine neste VR-briller hos oss!

En annen ting som skiller Trover Saves the Universe fra mye annet, er muligheten til å ha på deg VR-briller gjennom hele spillopplevelsen. I spillet, styrer du en ukjent «Chairorpian,» som er i navnet, bundet til sin stol. Dine 2 hunder blir hundenappet av den gale “Glorkon,” som er stemmegjort av Justin Roiland selv. Oppdraget ditt er å samarbeide med “Trover Philips”, et «purple eye-hole monster» med «powerbabies» som øyer, og gjøre ditt beste for å redde hundene dine. Ikke prøv og forstå noe av dette, du må bare spille det for å kunne gjøre deg klok på det.

Trover Saves the Universe ble godt mottatt av publikum for sin kreative tilnærming til måten du styrer karakteren din på, eksplisitte humor, og underholdningsverdi. Spillet er prissatt av de fleste, og er en spillopplevelse du sent kommer glemme. Og selvom Justin Roiland ble sparket fra sine egne prosjekter og kreasjoner på grunn av sine usmakelige oppførsel og uttalelser mot kvinnelige medarbeidere, er fortsatt dette en tittel vi lett gir 10/10 Would Play Again. Sammenlagt fortjener Trover Saves the Universe en god plass på vår liste av de topp 5 beste spillene fra 2019.

Vinneren av de topp 5 beste spillene fra 2019

Vi må fremdeles velge en vinner her, og selv om vi har hatt omtrent like mye glede med alle de nevnte spillene, er det ett spill som utmerker seg litt mer enn de andre og som stikker av som vinner i vår liste over de topp 5 beste spillene fra 2019.

Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty: Modern Warfare er den beste rebooten og “gjenfortellingen” av den omfattende COD-serien vi har vært borti så langt. Det er lite som fikk oss mer hekta enn dette, og det er derfor dette spillet stiller så sterkt. Infinity Ward klarte å tikke av alle punktene som gjør et godt og suksessrikt spill, og det bør anerkjennes. Og selvom Modern Warfare fra 2019 sine dager er talte, håper vi snart på et nytt spill som røsker oss ned i spillstolen så hardt og brutalt som denne tittelen gjorde.

LES OGSÅ: Topp 10 Beste Spill vi forventer blir store i 2024.

Spillutviklerne Infinity Ward og Call of Duty: Modern Warfare leverer krigføring og et grafikalt mesterverk uten like, og teknologi som sammensveiser spillerne på bedre måter enn før. Spillet bruker en ny grafikkmotor, utviklet av Infinity Ward selv, kalt IW, som gir mer realistiske miljøer, avansert lyssetting og imponerende karaktermodeller. IW er skrevet i C, C++ og Python.

Som skrevet tidligere fokuserer Call of Duty: Modern Warfare på å fortelle historien i single player kampanjen gjennom flere perspektiver og karakterer, noe som gir spillerne et bredere bilde av konflikten som pågår. Dette inkluderer også kontroversielle og emosjonelt belastende situasjoner for å utforske de gråsonene av moderne krig. Det var disse punktene som gjorde denne versjonen av COD en av de mer kontroversielle spillene i nyere tid. Og på lik linje som Sekiro: Shadows Die Twice, fortjentje også COD i våre øyne en årets spill tittel.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!