Topp 5 Beste Spillene fra 2020

Topp 5 Beste Spillene fra 2020 Banner

Slike topplister pleier generelt å bli satt sammen basert på vurderinger fra Metacritic eller høye karakterer fra ulike spillnettsteder. Imidlertid følger vi en litt annerledes tilnærming her hos oss. Vi legger vekt på vår egen opplevelse og følelser under gjennomspillingene. På kontoret har vi en unik smak, spesielt når det gjelder vår hovedredaktør.

Likevel må vi gå gjennom noen viktige punkter når det gjelder rangeringen vår, og hva vi prioriterer mest i våre utmerkelser. Vi vil gi en dypere forklaring i den neste seksjonen fra hva vi forventer når vi skal kåre en vinner til Topp 5 Beste Spillene fra 2020 listen vår.

Gaming Grafikkort Nvidia Banner

Kvalifikasjonene for å vinne listen

Vi vil nå undersøke flere faktorer som er avgjørende for å bli kåret til årets spill hos oss. Vi legger spesiell vekt på gjenspillbarhet og muligheten til å spille sammen med andre, noe som er en favoritt blant oss på kontoret. Grafikk spiller også en viktig rolle, selv om det ikke nødvendigvis betyr at det spillet med den beste grafikken vinner. Vi verdsetter det når grafikken harmonerer med resten av spillet og når konseptet er gjennomført på en god måte.

Spillet bør appellere vistuelt, ha godt samspill med alle spillmekanikkene, og alt skal føles naturlig. Hvis et spill for eksempel fokuserer mye på inventarsystemet til karakteren din, men systemet er dårlig utført og føles ødeleggende for spillopplevelsen, vil det heller ikke kunne vinne.

Om spillet er på spillkonsoll eller ei er ikke så viktig, det viktigste er at det er gjennomført. Og om spillet er ekslusivt til PlaystationXbox eller Nintendo, har det heller ikke så mye å si for karaktergivningen.

LES OGSÅ: Topp 5 Beste Spillene fra 2021.

Vi setter opp en liste med det vi vektlegger mest til de topp 5 beste spillene fra 2020:

  • Gjenspillbarhet
  • Grafikk
  • Spillmekanikker
  • Inventory System
  • Multiplayer
  • Originalitet
  • Gjennomførelse
  • Historie

Topp 5 beste spillene fra 2020

Det er mange elementer som må samsvare godt nok for å vinne, men ikke alt trenger å være feilfritt for å komme på topp 5 beste spillene 2020-listen.

Walkabout Mini Golf

Gaming Grafikkort Nvidia Banner
Walkabout Mini Golf | Mighty Coconut | De Topp 5 Beste Spillene fra 2020

Den første som skal inn i Topp 5 Beste Spillene fra 2020 listen er Mighty Coconut sitt avslappende VR-spill Walkabout Minigolf, det er hvertfall slik vi føler det. Har man konkurranseinstinkt derimot, er det nok helt annerledes. Her får kan du nyte et spill med høy gjenspillbarhet, samtidig som du kan kose deg sosialt sammen med andre venner som deler din lidenskap for golf. Og selvom du kanskje ikke er så fan av det, er minigolf uansett noe alle kan ha det gøy med.

Siden lansering har Walkabout Minigolf fått en hel haug med utvidelsespakker, ekstra skins til golfballer og enda mer golfklubber. Det gikk mange timer til Walkabout Minigolf i stua vi bruker til VR, og en vakker dag kommer nok kicket igjen og vi kan oppleve alle de nye banene spillet har fått siden.

Walkabout Mini Golf skiller seg fra en konvensjonell minigolfsimulator; det er en livlig og leken opplevelse som tiltrekker seg spillere i alle aldre. Med sitt iøynefallende og fargerike visuelle design, ledsaget av morsomme lydeffekter, frembringer spillet en engasjerende atmosfære som vil få deg til å smile mens du navigerer gjennom fantasifulle og utfordrende baner.

Journey to the Savage Planet

Gaming Grafikkort Nvidia Banner
Journey to the Savage Planet | Typhoon Studios | De Topp 5 Beste Spillene fra 2020

Journey to the Savage Planet fra Typhoon Studios ble en slags glemt perle som mange ikke fikk oppleve. Spillet kom brått og nesten uannonsert, og forsvant omtrent like fort igjen, men opplevelsen derimot, den sitter for alltid. Og det er derfor den er en god utfordrer til Topp 5 Beste Spillene fra 2020 listen.

Det var en i vennegjengen som introduserte dette til oss. Gameplay virket interessant, og den ticket de fleste boksene vi ser etter i et spill. Hovedpoenget var såklart multiplayer som var tippepunktet her.

Journey to the Savage Planet er fylt med spenning, action og humor. Og har du god tid en dag blir du nok ferdig med et godt forsøk. Gjennomspillingen tar ca 6-10 timer, men om du tar deg tid til å utforske blir du naturligvis ferdig senere. Spillet er beriket med en stor, og åpen verden stappet med puslespill, vakre landskap og kanskje litt for mye prompevitser? Oppdraget ditt er å komme deg hjem etter en stygg kræsjlanding, men det skal visst vise seg at dette ikke er en enkel oppgave.

Snowrunner

Gaming Grafikkort Nvidia Banner
Snowrunner | Focus Interactive | De Topp 5 Beste Spillene fra 2020

Det episke kjørespillet fra Saber Interactive er et spill vi enda holder på med til den dag i dag, 3 år senere. Det nærmer seg et usunt antall timer med svære lastebiler og andre gøyale kjøretøy en kan bruke for å overvinne den dype gjørma, glatte isen, tørre asfalten og utfordrende snøen. Listen av oppdrag en kan bryne seg på her er mildt sagt stor, så ikke forvent å bli ferdig med det første.

Snowrunner har også funksjoner for multiplayer, noe som gjør den meget attraktiv for oss. Her elsker vi å ta med selskap, slik at vi kan taue hverandre ut av alt for dyp gjørme, eller hvis noen av oss har et uhell og skulle havne på taket. En skulle kanskje tro at det å tippe over ikke er en lett oppgave, men det skjer litt for ofte i våre sesjoner.

Enkelt sagt er SnowRunner et simulatorspill for off-road kjøretøy utviklet av Saber Interactive og distribuert av Focus Home Interactive. Det ble lansert i 2020 som en etterfølger til det velkjente Spintires: MudRunner, og det inngår som en integrert del av den realistiske simulatorserien for off-road kjøretøy. Dette er et spill vi absolutt anbefaler til den som liker å kjøre. En real og god utfordrer til Topp 5 Beste Spillene fra 2020 listen, synes nå vi.

Half-Life: Alyx

Gaming Grafikkort Nvidia Banner
Half Life: Alyx | Valve | Topp 5 Beste Spillene fra 2020

Half Life: Alyx, utgitt av Valve var et av de første ordentlige “Triple-A” VR-spillene vi fikk prøve da VR-brillene kom i hus. Alyx var en storslagen opplevelse, og ulikt noe annet vi tidligere har fått kloa i. Om minnet ikke bedrar, husker jeg at alt jeg kunne gjøre de første 30 minuttene var å si “wow,” eller rett og slett bare stå med munnen på vidt gap. Den første gjennomspillingen var helt fantastisk, og noe som aldri vil glemmes.

LES OGSÅ: Multiplayerbonanza: Del 2.

Historiemessig dykker Half-Life: Alyx ned i nye karakterer og gir innsikt i hendelser som legger grunnlaget for Half-Life 2. Spillets imponerende grafikk og gjennomtenkte design gjør det til en visuell nytelse, og det bringer Half-Life-universet til live på en måte som tidligere VR-titler ikke har klart å oppnå.

Half-Life: Alyx utmerker seg som en revolusjonerende tittel som demonstrerer potensialet til virtuell virkelighet innenfor spillindustrien. Det er et essensielt valg for både tilhengere av Half-Life-serien og de som søker en dypt engasjerende VR-opplevelse. En absolutt anbefalning, bare synd det ikke kommer med noe form for multiplayer, det hadde gjort seg her. Og det er av den “enkle” grunn til at Alyx går rett inn i Topp 5 Beste Spillene fra 2020 listen vår.

The Walking Dead: Saints and Sinners

Gaming Grafikkort Nvidia Banner
The Walking Dead: Saints & Sinners | Skybound Entertainment | Topp 5 Beste Spillene fra 2020

En annen tittel som går rett inn i Topp 5 Beste Spillene fra 2020 listen vår er The Walking Dead: Saints & Sinners. Dette er et action-pakket VR-spill som trekker deg inn i en verden du før bare kunne drømme om. Det å stå ansikt til ansikt med en horde med sultne zombier, eller det å lande et slag midt i trynet til en av de og de går rett i bakken, er helt priceless.

I The Walking Dead: Saints & Sinners får du føle på ekte frykt, skumle omgivelser, og en verden som holder på å forfalle. Spillerne blir dypt forankret i kjernen av apokalypsen, hvor de står overfor avgjørende valg for å sikre sin egen overlevelse. Handlingen finner sted i New Orleans, og spillet ikke bare utforsker kampen mot zombier, men også de moralske dilemmaene som oppstår når samfunnet bryter sammen.

The Walking Dead: Saints & Sinners tilbyr en autentisk og utfordrende opplevelse som appellerer til både fans av The Walking Dead-serien og hardcore VR-entusiaster. Gjennom en sammensmelting av intens action, komplekse beslutninger og overlevelsesaspekter, dras spillerne inn i en verden der hvert valg har konsekvenser, og kampen for å overleve fremstår mer levende enn noensinne.

Vinneren av de topp 5 beste spillene fra 2020

Vi må likevel utpeke en vinner her, og selv om vi har hatt omtrent like mye glede med alle spillene vi har nevnt, er det ett spill som skiller seg ut litt mer enn de andre.

Half-Life: Alyx

Half-Life: Alyx kan spilles om og om igjen, og en går sjeldent lei av å se alle detaljene Valve har lagt igjen i denne banebrytende tittelen. Spillet får toppscore på nesten alle punkter, det at det trekkes litt ned pga mangel på multiplayer, vinner den uansett vår liste for de Topp 5 Beste Spillene fra 2020.

LES OGSÅ: Skaff dine neste VR-briller her hos oss!

I Half-Life: Alyx påtar spillerne seg rollen som Alyx Vance, en betydelig karakter fra tidligere spill i serien. Handlingen utspiller seg i City 17, en by som er underlagt det mystiske Combine-regimet. Spillerne må navigere gjennom miljøene i en kraftig virtuell virkelighet og møte utfordrende gåter og intense kamper mens de avdekker hemmeligheter som er avgjørende for Half-Life-sagaen.

Denne tittelen er det vi ser på som et nøkkelpunkt for VR og dens fremtid, uten hardt arbeid og titler som dette hadde nok VR vært på et helt annet punkt i dag. Det å se hva Valve fikk til i 2020 med Half-Life: Alyx er noe de fleste bare kan drømme om, og har du ikke prøvd det er det aldri for sent. Dette er absolutt noe du burde oppleve om du har tilgang på VR-briller, enten hos en kompis, eller hvis du tenker å kjøpe selv.


Det Beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!