Topp 5 Beste Spillene fra 2021

Spillene vi gleder oss til Topp 5 Beste spillene fra 2021 Storspillene

Stort sett blir slike topplister rangert ut i fra hva metacritic sier eller hvor høy score de får på de fleste sider for gaming, men hos oss så fungerer det litt annerledes. Her går vi ut i fra hvilken opplevelse vi hadde, og hva vi føler selv under en gamingsession. Vi på kontoret har litt sær smak, særlig når det kommer til hovedredaktøren vår.

Likevel er det noen viktige punkter vi må gå gjennom når det gjelder vår rangering og hva vi vektlegger mest i våre utmerkelser. Vi vil gi en mer detaljert forklaring i den kommende seksjonen om hva vi ser etter når vi velger vinnerne til vår liste over de topp 5 beste spillene fra 2021.

Gaming Grafikkort Nvidia Banner

Topp 5 beste spillene fra 2021 og kvalifikasjonene for å vinne listen

Her vil vi se på en del faktorer om hva som kreves for å bli årets spill hos oss. Vi vil vektlegge «replayability» en del her, samt også det å få spille sammen med andre, noe vi liker aller best her på kontoret. Grafikken er et viktig punkt her også, men det er ikke sagt at best grafikk vinner. Noe vi setter pris på er når grafikken klarer å matche resten av spillet, om selve konseptet er gjennomført og bra. Det er mange spill der ute som kan ha meget bra grafikk, men hvor alt bare ser ut til å være skvist sammen av teamet som egentlig sitter med programmeringen.

Det er mye som skal klaffe, men det er heller ikke alt som trenger å være av topp karakter for at det skal komme opp på toppen av tronen. Et spill skal se visuelt pent ut, ha god samkjøring med alle spillmekanikker og alt skal føles naturlig. Har du et spill hvor for eksempel det meste dreier seg om inventory systemet til karakteren din og det er så dårlig satt opp at det føles gamebreaking, så kommer det heller ikke til å vinne.

LES OGSÅ: Multiplayerbonanza del 1

Om spillet er på spillkonsoll eller ei er ikke så viktig, det viktigste er at det er gjennomført. Og om spillet er ekslusivt til PlaystationXbox eller Nintendo, har det heller ikke så mye å si for karaktergivningen.

Her er det vi vektlegger mest når vi skal kåre vinnerne i listen over de topp 5 beste spillene fra 2021:

  • Gjenspillbarhet
  • Grafikk
  • Spillmekanikker
  • Inventory System
  • Multiplayer
  • Originalitet
  • Gjennomførelse
  • Historie

Lone Echo II

Lone Echo II VR Banner Topp 5 Beste Spill
Lone Echo II | Ready At Dawn | Topp 5 Beste Spillene fra 2021

Kanskje et litt mer ukjent spill for de fleste, men det gjør det aldeles ikke til et dårlig valg når en skal kåre årets spill. Lone Echo II er etterfølgeren til et spill som var med på å revolusjonere VR verden, og denne her er intet annet enn en fryd å spille. Vi trodde Lone Echo ikke kunne bli bedre enn det allerede var, men spillutviklerne Ready At Dawn fikk pent lov til å motbevise oss her.

Som forgjengeren var Lone Echo II storslagent, nyskapende og blåste rett og slett forventningene våre rett av bordet. Det var spennende, gøy og laget på en måte som gir VR stødige ben å stå på fremover, men synd det bare var ekslusivt til Oculus/Meta Quest 2, her skulle vi så gjerne ønske at flere fikk prøve seg.

Vi sier dette for ofte, men vi føler at repetisjon er nødvendig noen ganger. Har du ikke prøvd deg på VR enda er dette også en av spillene som er verdt å skaffe seg et par VR briller fra Meta. Plukk det gjerne opp fra vår VR Guide og ta også med deg det våre anbefalte tilleggsutstyr.

Lone Echo II blandet VR bevegelse og interaktivetet på en veldig god måte, våre VR bein er ikke de mest stødige, men det tok unormalt lang tid før vi trengte en pause fra spillingen her. Vi følte at dette ikke ble kjedelig en eneste gang gjennom første playthrough da det var ekstremt detaljert og stappet med objekter en kunne styre og leke med. Lone Echo II var for oss alt vi leter etter i et VR spill, topp notch, minus flerspiller såklart. Og det er dette som får Lone Echo II til å fortjene en solid plass i vår liste over de topp 5 beste spillene fra 2021.

Valheim

Valheim Banner Topp 5 Beste Spill
Valheim | Iron Gate Studio | Topp 5 Beste Spillene fra 2021

Er det noe vi tror så er det at ingen helt visste hva slags perle Iron Gate Studios satt på når de holdt på med utviklingen av Valheim. Heller ikke skaperne selv kunne helt forvente hva som kom til å skje etter lanseringsdatoen hadde passert og folket fikk lov til å prøve dette på Steam.

Spillerne satte fyr på jungeltelegrafen og Valheim endte med å selge millioner av kopier kort tid etter lansering. Og kanskje best med Valheim er at det er et lite studio som har laget det, et av verdens største “indie” spill, og hele 2 år etter lansering lever det i beste velstand.

Vi tror Valheim uansett hadde vært en superhit om det hadde blitt lansert før eller etter verden var i lockdown, men det kan vel spekuleres at denne pandemien kanskje satte litt fart på salgstallene. Vi hadde det mye moro med Valheim under lansering, og vi har hatt det mye moro i senere tid også med de nye oppdateringene. Har du ikke spilt siden 2021 eller 2022 anbefales det at du plukker det opp igjen, for her har det skjedd mye siden sist. Et godt innslag til topp 5 beste spillene fra 2021 lista vår.

LES OGSÅ: Multiplayerbonanza del 2

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 Banner Topp 5 Beste Spill
Forza Horizon 5 | Playground Games | Topp 5 Beste Spillene fra 2021

Selvom 2021 skuffet stort med splittelse av verden så var det hvertfall andre ting som endte opp med å ikke skuffe, men kanskje litt etter lansering i dette tilfellet. Forza Horizon 5 var et av de spillene som gjorde det stort under pandemien, slik Forza egentlig alltid har gjort ellers, og går rett inn i lista over de topp 5 beste spillene fra 2021.

Forza Horizon 5 startet veldig bra, om en kun fokuserte på single player, for gudene forby om at noe skal fungere fra første dag. Multiplayer ved lansering var totalt ubrukelig, og det fikk oss til å føle at pengene rett og slett var kastet bort og en fikk lyst til å aldri røre dette igjen.

Men som oftest med oss så tar nysgjerrigheten overhånd en dag, og vipps så hadde Playground Games fikset det meste av feil. Det er jo slik det gjerne er, men en skulle så gjerne ønske at det var slik fra start.

Forza Horizon 5 ender da opp som en av årets beste spill fordi utviklerne faktisk klarte å rydde opp den viktigste biten, særlig når det var så hard reklame om det. Dette er en av de peneste og kuleste simarcade bilspillene vi har testet, og det blir ofte spilt her på kontoret til den dag i dag.

It Takes Two

It Takes Two Banner Topp 5 Beste Spill
It Takes Two | Hazelight Studios | Topp 5 Beste Spillene fra 2021

Er det et studio som ikke er redde for å lage gode og originale spill som er fokusert kun rundt multiplayer så er det Hazelight Studios og Joseph Farez. It Takes Two er like unikt og gøy som A Way Out, og hvis du enda ikke har det i biblioteket ditt har du gått glipp av en opplevelse du sent kommer glemme.

It Takes Two er fylt med action, historie, følelser og spenning rundt hvert eneste hjørne, og er du en av de som er glad i å løse problemer sammen med andre så er dette absolutt et spill for deg. It Takes Two fikk mye oppmerksomhet i media og har også fått det i senere tid, alt dette viser bare at det er meget kvalifisert til årets spill i 2021.

Det som tikker den største boksen her er selvfølgelig multiplayer biten, men det er også en del andre aspekter som gjør dette til en verdig utfordrer. It Takes Two er ikke overkomplisert eller vanskelig, men samtidig er det utfordrende nok for de fleste.

Dette spillet kan spilles av både store og små, og ønsker du å spille dette sammen med en venn som bor langt unna har vi en god nyhet, for det er kun én av dere som trenger å eie spillet. Alt du trenger å gjøre er bare å invitere andre, og derfor fortjener de også en stor plass på pallen av de vi ønsker å ha med i vår liste over de topp 5 beste spillene fra 2021.

Resident Evil Village

Resident Evil Village Banner Topp 5 Beste Spill
Resident Evil Village | Capcom | Topp 5 Beste Spillene fra 2021

Resident Evil Village var kanskje en av våre største favoritter i 2021, frem til “siste” del av spillet. Kampen mellom deg og Heisenberg, samt veien videre til slutten var bare helt latterlig, og det føltes ut som en actionhelt/amerika simulator. Spillet var uansett meget meget bra, og det får garantert topp score av oss. Capcom skuffet heller ikke med denne utgaven av Resident Evil, og vi var like «on edge» som vi har vært med alle de andre utgavene av serien.

Det tok litt tid før denne utgaven kom inn i heimen, og vi hadde allerede fått en del spoilers når det kom til hva vi kunne forvente. Alle spoilerne vi fikk ødela absolutt ingenting, men gjorde bare at vi gledet oss enda mer til når vi fikk tiden.

Resident Evil Village gjør en veldig god jobb ved å blande action sammen med frykt og historie. Vi var tungt investert fra begynnelse til slutt, men ble litt skuffet over et par deler av spillet. Det er nok ikke noe rom for multiplayer i et sånt spill som det her, men det får nå være. Resident Evil Village gjør seg veldig godt til et av årets spill, og er naturligvis også med på denne listen. Neste på listen med Resident Evil Village for oss vil å være å fyre det opp på PSVR2, vi kan nesten ikke vente med å se Lady Dimitrescu sine “detaljer” på nært hold, vi er tross alt bare enkle mannfolk vi også.

Vinneren av de topp 5 beste spillene fra 2021

Vi må uansett velge en vinner her, og selvom vi har hatt det omtrent like gøy med alle spill vi har nevnt her så er det et spill som skiller seg ut litt mer enn de andre.

Valheim

Tar man en titt på hvor mange timer vi har hatt i Valheims verden så kan en kanskje forstå hvorfor det stikker av med tronen i lista vår over de topp 5 beste spillene fra 2021.

Valheim er et av de spillene en kan spille om og om og om igjen før en nesten aldri går lei. Vi fikk vår første knekk ved ca 230 timer, men startet reisen igjen ved siste “store” update når Iron Gate Studios la til et nytt biome, og neste runde blir vel ved samme type update.

Vi har pratet ofte om Valheim gjennom mange artikler og om hvor suksessrik en kan bli med riktig type idé og gjennomføringsevne. Valheim er ikke et «AAA» spill, langt i fra, men hvis en leser litt om historien bak utviklingen, lanseringen og hvordan Iron Gate Studios laget et av verdens mest populære spill så kan en lett forstå hvorfor vi mener det vi mener.


Det Beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Gaming headset: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Gaming mus: Test av de beste på markedet (2024)

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha, så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!