Tunge nyheter fra Microsoft og Blizzard – Det aller meste ser allerede ut til å rakne i 2024

Microsoft Activision Blizzard

I forrige artikkel skrev vi om de forferdelige nyhetene fra Riot Games, hvor de måtte kutte rundt 11% av arbeidsstyrken. Bare dager senere er vi tilbake med mer. Denne gangen er det Microsoft som tar i bruk spanskrøret, og rundt 1.900 ansatte står i fare for å miste jobben. Spørsmålet vi sitter igjen med er om dette vil bli en gjentakelse av 2023.

Samtidig som Microsofts ansatte forsvinner som bowlingkjegler, er også Activision Blizzard i hardt vær. Nyheten er ute, og selv Mike Ybarra kunngjør at han må gi opp. Det var jubel da den kontroversielle Bobby Kotick forlot selskapet, men hva med Ybarra? En ting er sikkert, Blizzard vil aldri være det samme som før, alt har endt opp som en bitter smak i munnen.

Microsoft Activision Blizzard Oppkjøpet
Microsoft Activision Blizzard

Microsoft kutter 1900 ansatte og Mike Ybarra sier seg ferdig med Activision Blizzard

Nå kommer de tunge nyhetene også fra Microsoft. Nærmere 2.000 mennesker står nå uten fast jobb og sikker fremtid. Det er sjelden en hyggelig nyhet å formidle, men dessverre er dette ingen ny praksis, uansett hvilket selskap det gjelder.

I en intern e-post varsler Microsoft om betydelige oppsigelser i forbindelse med oppkjøpet av Activision Blizzard. Dette kommer nok ikke som en overraskelse, da Microsoft trolig ønsker en radikal omstrukturering. Det meldes også at noen av oppsigelsene vil berøre ansatte fra Zenimax og andre avdelinger knyttet til Xbox.

I e-posten, som The Verge har fått tak i, kan vi trekke ut noen punkter som er verdt å merke seg.


Phil Spencer sier dette:

“It’s been a little over three months since the Activision, Blizzard, and King teams joined Microsoft. As we move forward in 2024, the leadership of Microsoft Gaming and Activision Blizzard is committed to aligning on a strategy and an execution plan with a sustainable cost structure that will support the whole of our growing business.”

“As part of this process, we have made the painful decision to reduce the size of our gaming workforce by approximately 1900 roles out of the 22,000 people on our team. The Gaming Leadership Team and I are committed to navigating this process as thoughtfully as possible. The people who are directly impacted by these reductions have all played an important part in the success of Activision Blizzard, ZeniMax and the Xbox teams, and they should be proud of everything they’ve accomplished here.”

“Looking ahead, we’ll continue to invest in areas that will grow our business and support our strategy of bringing more games to more players around the world. Although this is a difficult moment for our team, I’m as confident as ever in your ability to create and nurture the games, stories and worlds that bring players together.”

I samme e-post kommer det også frem at Mike Ybarra forlater selskapet. Selv om Ybarra kun har vært sjef i Activision Blizzard i tre år, har han også hatt en lang karriere sammen med Microsoft. Sammenslåingen har nok vært spesiell for Ybarra, og det er noe suspekt ved at han forlater selskapet rett etter oppkjøpet.

Ybarra var også involvert i Activision Blizzard fra 2019 som visepresident, og før det var han ansatt i 22 år hos Microsoft. I tillegg til at Ybarra slutter, forlater også en av Blizzards hovedgrunnleggere og designsjef i studioet, Allen Adham.

Microsoft Activision Blizzard Mike Ybarra
Meldingen fra Mike Ybarra | Activision Blizzard

Blizzard kansellerer også deres planlagte survival-spill med ukjent tittel

I en intern e-post, som The Verge igjen har fått tilgang til, kan vi se at Activision Blizzards nyeste prosjekt er kansellert. Det ble tidligere annonsert i 2022 at Activision Blizzard jobbet med en ny tittel innenfor survival-universet, som ikke skulle inkludere noe fra deres tidligere historie eller kjente karakterer. Dette skulle være helt nytt, men prosjektet ser ut til å ikke få se dagens lys på grunn av oppkjøpet.

Alle ansatte som jobbet med denne tittelen blir enten sagt opp eller flyttet til andre avdelinger som arbeider med nye og lovende prosjekter, som fremdeles er på et tidlig stadium hos Blizzard.

LES OGSÅ: Topp 5 Beste Spillene fra 2019: Vi kårer de beste fra et bra spillår.

Det vi håpet på fra Blizzard var nettopp dette – en ny franchise. De gamle melkekuene til selskapet begynner å dra på årene, og de virker også ganske sløve. Som tidligere nevnt, ser det ut til at selve magien til Blizzard er borte. Nå handler det ikke lenger om å revolusjonere med nye spill; det handler stort sett bare om penger. De gjenværende i selskapet får kanskje beholde jobbene sine og kan tjene til livets opphold med det de liker å gjøre.

Vi vil sannsynligvis aldri se noe så originalt som Starcraft, Warcraft og Diablo igjen, hvor fokuset var å gi en så god spillopplevelse som mulig uten baktanker om å skvise ut så mye profitt som mulig i prosessen. Død over mikrotransaksjoner, og død over dagens spillpolitikk. Rykk og reis.

Blizzard Game
Ukjent tittel | Activision Blizzard

Samletester

RAM Banner

Best i test PC-RAM for Gaming i 2024

Vår offisielle guide for å velge det beste RAM-oppsettet for din Gaming PC …
Nvidia RTX4080TI Beste Gaming Grafikkort

Best i test Gaming Grafikkort i 2024

Vi guider deg gjennom det beste valget av gaming grafikkort i denne detaljerte samletesten …
Gaminglaptop Banner

De Beste Gaminglaptoppene for Gaming på farten i 2024

I denne enkle og oversiktlige guiden har vi samlet noen av de beste gaminglaptoppene på markedet …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!