Sjefen for Unity trekker seg fra selskapet

Unity Logo Spillmotor

Unity har anskaffet seg rykte for å være verdens mest populære utviklerplatform for den vanlige personen i gata. Med Unity kan en utvikle spill, mobilspill, film, apper og lignende, her er det lite som ikke kan gjøres. Kan du litt basic programmering og er hendig med fantasien, så er det lite du ikke får til. Og er det noe du sliter med finnes det alltid en drøss med guider på nettet.

Den populære spillmotoren startet dagene sine i Juni, 2005. Siden den tid har den kapret hjertene til større spillstudioer, filmskapere og din dagligdagse hobby-utvikler. Det de nevnte deler, er en drøm om å skape noe fantastisk, enten det er stort eller lite.

Unity John Riccitiello

John Riccitiello trekker seg fra Unity

Nåværende mandag melder Unity i en pressemelding at Unity-sjef, John Riccitiello, eks EA-sjef, at han vil fratre sin stilling med umiddelbar virkning.

LES OGSÅ: Unity avinstalleres for godt – Spillutvikling ble plutselig en dyr affære.

Unity og John Riccitiello har vært i hardt vær siden betalingsmetoden skulle forandres. Den 12. September kom de første nyhetene, og ikke annet enn hva som kan beskrives som en tornado, har fulgt selskapet siden.

Spillutviklere, studioer og halve internett har uttrykt sin misnøye rundt forandringene Unity har hatt lyst til å implementere. Men Unity kan nå melde i senere tid at de har drastisk forandret denne planen, og det ser ut til at John Riccitiello har sagt seg ferdig med hele opplegget. Riccitiello går over til å være en rådgiver frem til han har funnet seg noe annet, slik at overgangen går ryddig.

I hans plass har Unity valgt James M. Whitehurst til å midlertidig lede selskapet frem til de finner en som kan ta Riccitiello sin tidligere rolle. Whitehurst har tidligere vært president for selskapet IBM, så det er i god tro at Unity er i kapable hender frem til rette person har meldt seg.

LES OGSÅ: ChatGPT sammen med Unity.

Riccitiello ble med i Unity tilbake i 2013 i selskapets «Unity Board», og ble satt til å lede selskapet fra 2014 da problemene var på sitt verste. Mr. Botha legger til i pressemeldingen at han er meget imponert over hva John Riccitiello har fått til ila sine 10 år i selskapet.

Roelof Botha sier dette om John Riccitiello:

“John has led Unity through incredible growth over the last nearly 10 years, helping us transition from a perpetual license to a subscription model, enabling developers to monetize, building other game services to serve our creator community, leading us through an IPO and positioning us as a pioneer in the developer community. Unity would not be where it is today without the impact of his contributions. I remain excited for the future of Unity.”

The Verge har også meldt om saken.

Det ligger mye sannhet i det Botha sier, for uten Riccitiellos lederskap så hadde nok Unity vært på et helt annet plan enn det det er i dag. Selvom Riccitiello har fått mye tyn for å ha ledet EA, så er det bevis på at jobben har vært god nok siden Unity fortsatt står. Så alt i alt skal Riccitiello ha for det han har gjort for selskapet.


Siste Nyheter

Nintendo Direct

Nintendo Direct (2024) viser nye spill

Nintendo hadde sin Nintendo Direct livestream i dag. Presentasjonen, som startet kl. 15:00 britisk tid, varte i omtrent 40 minutter …
Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Elden Ring: Shadow of the Erdtree – er du klar?

Som de fleste har fått med seg, er det slik at Fromsoftwares nyeste utvidelse/DLC, Elden Ring: Shadow of the Erdtree, …
Starfield Banner

Starfield skyter seg i foten med ny oppdatering

Det er lenge vært planlagt en stor oppdatering til Starfield med blant annet “Creation Kit”, nye oppdrag, og generelt en …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!