Unreal Engine får ny prisplan

Unreal Engine Banner

Epic Games, grunnlagt i 1991 av Tim Sweeney i Potomac, Maryland, er en ledende aktør innen videospill- og programvareindustrien. Deres hovedprodukt, Unreal Engine, er kjent som en av de beste spillmotorene tilgjengelig.

Med avansert grafikk og fleksibilitet, har Unreal Engine blitt brukt til å utvikle et bredt spekter av populære spill på tvers av ulike plattformer. Dets allsidighet gjør det mulig å skape spill i ulike sjangre, og det er foretrukket av mange utviklere og studioer for sin kraft og evne til å lage imponerende visuelle effekter.

Cropout Unreal Sample

Unreal Engine holder det de lover for spillutviklere

Under Unreal Fest i 2023 nevnte Tim Sweeney, grunnleggeren av Epic Games at de ønsket å forandre prisplan for spillmotoren. Forandringen skulle ikke påvirke små spillutviklere eller større spillstudioer. De har nå bevist at de har holdt det de lovet, og fortsatte med å vise en presentasjon som gjør alle fornøyd.

LES OGSÅ: Streaming og oppskrifter for suksess i 2024.

Den nye avtalen er som følger: Inntil spillutviklere når en total bruttoinntekt på 1 million dollar med produktene de lanserer ved hjelp av Unreal Engine, kan de bruke plattformen gratis. Når denne grensen passeres, vil Epic Games begynne å ta en andel på 5% av dette.

Unreal Engine brukes også til mye annet enn spillutvikling, og Epic Games så seg nødt til å forandre litt her også da de ikke tjener noe som helst på disse brukerene.

Epic Games valgte å følge litt i fotsporene til Unity, og laget en avtale for brukere som ikke utvikler PC- eller andre spill i Unreal Engine. Dette innebærer å beholde den gamle avtalen uendret for de som bruker versjon 5.4 av Unreal Engine eller tidligere. Som nevnt er avtalen den samme, med en grense på $1 million i bruttoinntekt, etterfulgt av en 5% andel etter denne grensen.

Avtalen innebærer også at selskaper som tjener over 1 million dollar ved hjelp av Unreal Engine må kjøpe ekstra lisenser for de som skal bruke spillmotoren. Kostnaden for denne lisensen er omtrent 20 000 norske kroner per år per ansatt.

Både spillutviklere og selskaper over hele verden er lettet over at Epic Games ikke ønsker at deres brukere skal betale blodpris for Unreal Engine, men heller en moderat og rettferdig andel. Selskapet har gjort en riktig endring.

LES OGSÅ: Best i test Gaming Grafikkort i 2024.

Unity, derimot, ønsket å belaste sine brukere for hver installasjon av et spill, og etter mye kontrovers og uro, beklaget selskapet og gikk tilbake til en avtale som virket mer rettferdig, men fortsatt krevende. Under alt uroen sa også Unity-sjefen, John Riccitiello, seg nødt til å gå av.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Beste Gaming Tastatur: Topp 5 valg for optimal spillytelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!