Valheim Modding vs Iron Gate Studio

Valheim Banner Topp 5 Beste Spill

Utviklere begynner nå å ta betalt for Valheim Mods.

Ved release i februar 2021 forventet aldri Iron Gate Studio at deres kjære Valheim kom til å bli så stort som det ble. Iløpet av kun en uke hadde 1 million vikinger trådd inn i den magiske verden til Valheim – og mange fler skulle det bli. En måned senere ble det rapportert hele 5 millioner kopier solgt via Steam, og selskapet var nå i ekstase.

Valheim er for alle

Har du ikke spilt Valheim før og er glad i survival / bygge spill og liker vikingtiden sammen med norrøn mytologi, anbefaler vi dette på det sterkeste.

Etterfulgt av stor suksess kommer det også moddere til spillet ditt, om det kan moddes så kan du banne på at det vil bli laget noen. Valheim er ikke et avvik her i gården, her har det gått bokstavelig over stokk og stein i modding miljøet. Moddere har nå begynt å prøve å ta seg betalt for det de lager, noe Iron Gate Studio sier er helt uakseptabelt.

Valheim Mod

Valheim Boat Mod – Valheim.

Iron Gate Studio vil ikke gi support til mods

Utviklerne av Valheim sier først og fremst at det offisielt ikke finnes noe support for mods, samt de vil ikke kunne garantere at mods virker ved neste oppdatering. De legger også til at det er veldig artig å se et så stort moddingsamfunn der ute som holder på med alskens kreasjoner til Valheim.

De legger også til at modding skjer på eget ansvar og ved eget initiativ, men å låse mods og content bak en betalingsmur er noe de ikke støtter i det hele tatt, tvert imot. Iron Gate sier dette ødelegger for kreativiteten og moddingsamfunnets medlemmer. Utviklerne av Valheim kan ikke stoppe denne formen for betalingsfilosofi, men kommer heller med en bønn om at modderne holder software gratis, slik det burde være.

Iron Gate Studio er noe vage på om de vil forsøke å søke etter slik aktivitet for å aktivt sette en stopper på det, men de sier heller at åpne donasjoner for moddernes verk kan godtas.

Når alt kommer til alt synes vi at de som lager software burde kunne ta seg betalt for det de lager, men siden moddere gjerne lager software til offisielle spill så blir det fort en liten twist på synspunktet og dens faktiske stilling. Iron Gate Studio eier tross alt alle rettighetene til sitt eget spill, og vil også derfor kunne styre all form for aktivitet innenfor rammene satt rundt Valheim og eventuelle mods som blir laget til dette.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!