Vampire Survivors til Nintendo Switch

Bjørn Christian Stokke

Vampire Survivors

Det populære Vampire Survivors kommer til Switch i August.

Året var 2022 og lanseringen av Vampire Survivors nermet seg. I et intervju av utvikleren til det populære hitspillet fortalte at han originalt bare ønsket å lage noe som han kunne kose seg med når han kjedet seg. Historien endte litt annerledes for Luca Galante da Vampire Survivors ble en instant hit over natta.

Vampire Surviors har nå eget studio

Det gikk så bra for Luca Galante og Vampire Survivors at han laget et eget studio dedikert til dette, navnet ble «Poncle». Nå har studioet nådd 15 utviklere og skal hovedsakelig fokusere på å videreutvikle hiten sin. De kan nå skryte av en port til Nintendo Switch som vil ytterligere styrke studioet med mer ressurser.

Ifølge poncle.games sine nettsider er det også planlagt en lokal co-op til Vampire Survivors. Dette kan bare by på enda mer kaos og enda mer timer dedikert til moro. Det blir spennende å se hvordan Luca Galante løser dette da vi egentlig kunne tenkt oss å spille dette med venner via Steam, det er jo ikke alltid en får til å besøke venner nå til dags.

Egen «DLC» til Vampire Survivors

Vampire Survivors er også ute med en ny «DLC» til alle platformer, og blir sikkert også lansert til Switchen når den er oppe og går. Spillet finnes snart til alle de største platformene, bortsett fra Playstation. Det er usikkert om det kommer en port til det også, men det ville jo gitt mening om det kom en gang i fremtiden, alt annet hadde jo vært dumt.

Vampire Survivors Tides of the Foscari | Poncle

Vampire Surviors er beviset på kreativitet

Nå til dags kan man bokstavelig talt svømme i spillmotorer og tutorials på hvordan en kan programmere og komme seg i gang på YouTube. Vampire Survivors og Luca Galante er et levende bevis på at nesten hvem som helst kan lage et spill på egenhånd, og har du en venn eller to som også er interessert i dette så har du kanskje skutt gullfuglen.

Igjen er Vampire Survivors et bevis på at det ikke trenger å være så fryktelig komplisert eller at det trenger å ha verdens beste grafikk. Et enkelt 2D«Roguelite»-spill holdt i denne omgang for å få et eget studio opp på beina med hele 15 ansatte. Drømmer du om et eget spillstudio så er det bare å sette i gang med neste originale idé, og vet du ikke hvor du skal starte så er det nok at ressurser en kan hente på nettet om spillmotorer, programmering og verktøy.

Vampire Survivors Steamcharts
Vampire Survivors | Steamcharts

Hva blir neste spill fra Poncle?

Dette vet vi ikke, og vi tror heller ikke at Luca Galante har noe peiling på det heller. Vi håper poncle fortsetter det gode arbeidet med Vampire Survivors, og vi håper også på et nytt spill som blir like populært og moro. Det man kan se fremover til nå er at Vampire Survivors er planlagt til Nintendo Switch den 17. August i år.

Legg igjen en kommentar