Xbox mister sin ekslusivitet og går multiplattform

Xbox Spillkonsoll Banner

Den verdenskjente Xbox konsollen kan ikke beskrives annet enn med en drøss med gode minner om den svette ungdomstiden i alt for dårlig ventilerte rom etter skoletiden. De gamle dagene da man tilbrakte mer tid sammen med venner foran TV’n enn nå til dags hvor alle sitter fast hjemme og er fysisk separert fra alle i en online verden. Selv om man er sosial gjennom internett, forblir man likevel alene.

Xbox kom først til verden i 2001, og ble lansert med den populære og kjennbare tittelen Halo: Combat Evolved. Mange verdenskjente titler fulgte i årene som kom, som Burnout, Fable, Dead or Alive 3 og mange mange fler. Konsollen endte med å etablere seg raskt, og ble Microsoft sitt svar på Nintendo 64 og Playstation, og dermed ble en ny kjempe født.

HaloCombatAnniversary

Insidere gir inntrykk om Xbox-titler til multiplattform

I løpet av kort tid har det florert med rykter og informasjon om at Xbox skal bevege seg ut til flere spillplattformer. Selskapet har lenge slitt med å holde tritt med Playstation og Nintendo når det gjelder salg av hardware, noe som har nødvendiggjort at Microsoft må finne andre strategier for å generere inntekt.

LES OGSÅ: Streaming: Alt du trenger å vite for å komme i gang med å bli ditt beste.

Nå viser det seg angivelig at selskapet planlegger å bevege seg ut på dypere farvann, og dermed vil det jordlegge sitt Xbox-exclusive konsept. Dette leder også over til neste punkt på listen, som for øyeblikket kun er et rykte. Bethesdas Starfield, som er eksklusiv til PC og Xbox, planlegges angivelig også å lanseres til Playstation.

Hvis dette er sant, innebærer det at en del utviklere må portere prosjektene sine over til Playstation og eventuelt Nintendo Switch. Arbeidet er ingen liten oppgave, men det vil definitivt hjelpe Xbox-avdelingen hos Microsoft videre på veien for å generere mer cashflow.

Xbox Starfield

Xbox Game Pass

I det siste har også Xbox sett massiv interesse for deres Game Pass-tjeneste, spesielt når det lanseres nye og interessante spill. Dette er en betydelig inntektskilde for selskapet, og det er klokt av Xbox å holde tjenesten så god som mulig.

LES OGSÅ: Topp 10 Beste Spill: Disse er spillene vi forventer blir store i 2024.

Med dette følger det også at brukere av Game Pass vil miste to titler innen 15. januar. Diskusjonen om hvor viktige disse titlene er for tjenesten kan pågå, men så langt ser det ikke ut til at brukerne vil lide massive tap. Begge titlene som er nevnt under har fått mye positive tilbakemeldinger. Dog er ikke beskjeden offisielt kommet fra Xbox, så det kan hende fler titler blir fjernet fortløpende.

OPUS: Echo of Starsong

Opus: Echo of Starsong er et tekstdrevet sidescrolling eventyrspill utviklet av det taiwanske selskapet SIGONO. Dette er det tredje spillet i OPUS-serien og utvider sagaen gjennom bruk av puslespill, historiefortelling og utforsking. Echo of Starsong er et enspiller-spill og ble lansert i juli 2021.

Opus
Galactic Civilizations 3

Galactic Civilizations 3 er noe eldre enn Opus: Echo of Starsong. Lansert i mai 2015 av Stardock, er denne tittelen et 4X turbasert strategispill som foregår i verdensrommet. Spillet ble godt mottatt av brukere og oppnådde en imponerende score på 81/100 hos Metacritic. PC Gamer uttalte seg også om spillet og erklærte det som lett den beste 4X-strategitittelen utgitt i nyere tid.

Galactic Civilizations 3

Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Gaming headset: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Gaming mus: Test av de beste på markedet (2024)

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha, så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!