Beste gaming tastatur i 2023: Toppvalgene for optimal spillytelse

Ida Pennestad

Steelseries Gaming Tastatur

Hvilke tastatur skal en velge? Vi tar for oss de beste gaming tastaturene i 2023.

I 2023 er spilltastaturer mer avanserte og brukervennlige enn noen gang før. Med utallige alternativer å velge mellom kan det være utfordrende å finne det beste tastaturet for dine spillopplevelser. Det er derfor viktig å gjøre litt research og finne ut hva som passer best for deg og dine behov.

Er du også i markedet for et godt og allsidig gaming headset eller en gamingstol kan du sjekke vår samletest av gaming headset og gamingstoler.

Med teknologisk fremskritt og innovasjon har produsentene av spilltastaturer tatt tastaturdesign til nye høyder. Tastaturer med mekaniske brytere er en populær trend, og gir en mer taktil og responsiv opplevelse enn tradisjonelle membrantastaturer. I tillegg kan tastaturene ha RGB-belysning, programmerbare makrotaster og trådløse alternativer.

Uansett om du er en profesjonell gamer eller en «casual» spiller, er det viktig å finne et tastatur som passer dine behov og spillopplevelser. Med en rekke alternativer å velge mellom, er det lurt å gjøre litt forskning for å finne det beste tastaturet for deg.

Om du har behov for å få litt hjelp til bygging av din egen Gaming PC eller har noen spørsmål ang hva alt dette dreier seg om er det bare å ta en titt i guidene våre for dette.


Topp 5 beste gaming tastatur i 2023

Når det gjelder gaming tastaturer i 2023, er det mange valgmuligheter å velge mellom. Her er de fem beste gaming tastaturene som skiller seg ut fra mengden:

Steelseries Apex Pro

SteelSeries Apex Pro har en utrolig responsiv og presis følelse takket være OmniPoint-bryterne. Det har også en stilren design og RGB-belysning som kan tilpasses etter ønske.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Logitech G915

Logitech G915 har en slank og stilren design, og er utrolig responsivt takket være GL Tactile-bryterne. Det er også trådløst og har en batterilevetid på opptil 30 timer.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Razer Huntsman Elite

Razer Huntsman Elite har optiske brytere som gir en raskere respons enn vanlige mekaniske brytere. Det har også en stilren design og RGB-belysning som kan tilpasses etter ønske.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Corsair K100 RGB Gaming Tastatur

Corsair K100 RGB har en solid og robust konstruksjon, og har også en rekke programmerbare makrotaster. Det har også RGB-belysning som kan tilpasses etter ønske.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
HyperX Alloy Elite 2

HyperX Alloy Elite 2 har en stilren design og Cherry MX-brytere som gir en utrolig responsiv følelse. Det har også en USB-passthrough-port og RGB-belysning som kan tilpasses etter ønske.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

Uansett hva slags type gamer du er, vil du finne et tastatur som passer dine behov og preferanser i denne listen.


Funksjoner å se etter

Når man skal kjøpe et gaming tastatur, er det noen funksjoner som er viktig å se etter. Her er noen av de viktigste funksjonene som man bør vurdere:

Tastetype

De fleste gaming tastaturer har enten mekaniske eller membrantaster. Mekaniske taster er ofte mer responsive og har bedre taktil tilbakemelding enn membrantaster. De kan også være mer holdbare og ha lengre levetid. Membrantaster er ofte billigere og mer stillegående, men kan føles mindre responsivt enn mekaniske taster.

Bakgrunnsbelysning

Bakgrunnsbelysning er viktig for gaming tastaturer, spesielt for de som spiller i mørke omgivelser. Det finnes forskjellige typer bakgrunnsbelysning, som enkel farget belysning eller RGB-belysning som kan tilpasses i forskjellige farger og mønstre. RGB-belysning kan være nyttig for å tilpasse tastaturet til spillets farger eller for å skape en spesiell atmosfære.

Antall makrotaster

Makrotaster er programmerbare taster som kan tilpasses til å utføre spesifikke funksjoner eller tastekombinasjoner. Gaming tastaturer kan ha alt fra noen få til mange makrotaster. Antall makrotaster man trenger, avhenger av spillet man spiller og personlig preferanse.

Ergonomi

Ergonomi er viktig for å unngå skader og ubehag ved lange gaming økter. Gaming tastaturer kan ha forskjellige ergonomiske funksjoner, som håndleddstøtte, justerbar høyde og vinkel, og avtakbar nummertast. Det er viktig å finne et tastatur som passer til ens personlige ergonomiske behov.

Kablet eller trådløst

Gaming tastaturer kan være kablet eller trådløst. Kablede tastaturer gir ofte bedre respons og pålitelighet, men kan være mindre fleksible og ha begrenset bevegelsesfrihet. Trådløse tastaturer gir mer bevegelsesfrihet, men kan ha forsinkelser og ha kortere batterilevetid. Det er viktig å vurdere ens behov for fleksibilitet og respons når man velger mellom kablet og trådløst tastatur.


Hvordan velge det beste gaming tastaturet for deg

Å velge det beste gaming tastaturet kan være en utfordring, spesielt når det finnes så mange alternativer på markedet. Her er noen faktorer som kan hjelpe deg med å velge det beste gaming tastaturet for deg.

Tastaturtype

Det finnes to hovedtyper av tastaturer: membran og mekanisk. Membrantastaturer er vanligvis billigere og stillere enn mekaniske tastaturer, men de kan føles mindre responsive og holdbare. Mekaniske tastaturer har en mer taktil følelse og kan være mer holdbare, men de kan være dyrere og høyere enn membrantastaturer.

Tastetyper

Mekaniske tastaturer kommer vanligvis med forskjellige typer taster, som lineære, taktile og klikkende. Lineære taster har en jevn bevegelse uten taktil tilbakemelding, taktile taster har en taktil tilbakemelding, og klikkende taster har en hørbar tilbakemelding. Det er viktig å velge en tastetype som passer til dine preferanser og spillestil.

Funksjoner

Noen gaming tastaturer kommer med ekstra funksjoner som makroknapper, bakgrunnsbelysning, og avtakbare håndleddstøtter. Disse funksjonene kan være nyttige for noen spillere, men ikke nødvendigvis for andre. Det er viktig å vurdere hvilke funksjoner som er viktigst for deg og dine behov.

Merkevare

Det er mange merker som produserer gaming tastaturer, og noen har et bedre rykte enn andre. Det kan være lurt å gjøre litt research på merkene for å finne ut hvilke som har de beste produktene og kundeservicen.

Steelseries
Logitech
Razer
Corsair
HyperX

Ved å vurdere disse faktorene, kan du finne det beste gaming tastaturet for deg og din spillestil.


Ofte stilte spørsmål

Hva er de beste gaming tastaturene for 2023?

Det finnes mange gode gaming tastaturer på markedet i 2023. Noen av de beste inkluderer Razer Huntsman V2, Corsair K100 RGB, Wooting two HE, SteelSeries Apex Pro, og Kinesis Freestyle Edge RGB. Disse tastaturene har avanserte funksjoner som kan forbedre spillopplevelsen.

Hvilke gaming tastaturer er best for både gaming og skriving?

Hvis du ønsker et tastatur som fungerer bra for både gaming og skriving, kan du vurdere Logitech G915 TKL, Keychron Q6, eller Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed. Disse tastaturene har gode mekaniske brytere og ergonomisk design som gjør dem egnet for både gaming og skriving.

Hva er de mest populære gaming tastaturene i 2023?

De mest populære gaming tastaturene i 2023 inkluderer Razer Huntsman V2, Corsair K100 RGB, og Wooting two HE. Disse tastaturene har avanserte funksjoner som kan forbedre spillopplevelsen.

Hva er forskjellen mellom et vanlig tastatur og et gaming tastatur?

Gaming tastaturer har ofte bedre mekaniske brytere, høyere polling rate, og RGB-belysning. Disse funksjonene kan forbedre spillopplevelsen ved å gi raskere responstid og bedre synlighet i mørke omgivelser. Vanlige tastaturer er vanligvis billigere og har færre funksjoner enn gaming tastaturer.

Hvilke funksjoner bør man se etter i et gaming tastatur?

Noen av de viktigste funksjonene å se etter i et gaming tastatur inkluderer mekaniske brytere, høy polling rate, RGB-belysning, anti-ghosting, og makroknapper. Disse funksjonene kan forbedre spillopplevelsen ved å gi bedre responstid og økt tilpasningsevne.

Hvordan velger man det beste gaming tastaturet for ens spesifikke behov?

Det beste gaming tastaturet for ens spesifikke behov avhenger av ens personlige preferanser og budsjett. Det er viktig å vurdere funksjoner som mekaniske brytere, polling rate, RGB-belysning, anti-ghosting, og makroknapper. Det kan også være lurt å lese anmeldelser og se på videoer for å få en bedre forståelse av hva hvert tastatur har å tilby.