Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

I 2024 er spilltastaturer mer avanserte og brukervennlige enn noen gang før. Med utallige alternativer å velge mellom kan det være utfordrende å finne det beste tastaturet for dine spillopplevelser. Det er derfor viktig å gjøre litt research og finne ut hva som passer best for deg og dine behov.

Er du også i markedet for et godt og allsidig gaming headset eller en gamingstol kan du sjekke vår samletest av gaming headset og gamingstoler.

Med teknologisk fremskritt og innovasjon har produsentene av spilltastaturer tatt tastaturdesign til nye høyder. Gaming tastaturer med mekaniske brytere er en populær trend, og gir en mer taktil og responsiv opplevelse enn tradisjonelle membrantastaturer. I tillegg kan tastaturene ha RGB-belysning, programmerbare makrotaster og trådløse alternativer.

Uansett om du er en profesjonell gamer eller en «casual» spiller, er det viktig å finne et tastatur som passer dine behov og spillopplevelser. Med en rekke alternativer å velge mellom, er det lurt å gjøre litt egen research for å finne det beste tastaturet for deg.

Om du har behov for å få litt hjelp til bygging av din egen Gaming PC eller har noen spørsmål ang hva alt dette dreier seg om er det bare å ta en titt i guidene våre for dette.

Gaming Tastatur

Beste gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Når det kommer til å finne de beste gaming tastaturene for å legge i topp 5 gaming tastatur listen vår, kan det være en utfordring å velge blant alle alternativene på markedet. Heldigvis har mange aktører, samt oss, gjort jobben lettere ved å teste og rangere de beste gaming tastaturene for 2023 og 2024. Her er noen av de toppkarakter gaming tastaturene som skiller seg ut fra resten.

1. Steelseries Apex Pro

Dette er et meget stilrent og spesielt tastatur. Med Omnipoint-brytere er en av hovedfunksjonene til Apex Pro er evnen til å justere motstanden på de mekaniske bryterne individuelt. Dette betyr at du kan tilpasse tastaturet til dine personlige preferanser når det gjelder tastetrykkets følsomhet.

Apex Pro kommer også med RGB og programmerbare makroer, slik at du kan få et ultimat oppsett for gaming input og en fargerik og kul opplevelse. Og som de fleste gaming tastaturer er Apex Pro bygget for å tåle intensiv bruk, med et robust og holdbart design.

Steelseries Apex Pro

SteelSeries Apex Pro har en utrolig responsiv og presis følelse takket være OmniPoint-bryterne. Det har også en stilren design og RGB-belysning som kan tilpasses etter ønske.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

2. Logitech G915

Dette tastaturet benytter Logitechs egne GL-brytere, som er mekaniske brytere designet for å gi en balanse mellom respons og lydløshet. Det finnes forskjellige varianter, inkludert lineær, taktile og klikkende brytere. G915 har også RGB-bakgrunnsbelysning med individuelt tilpassbare tastelys. Dette gir brukerne muligheten til å tilpasse fargeinnstillingene og effektene for å matche deres personlige preferanser.

Tastaturet har også et svært lavt profil design, noe som betyr at tastaturet er tynnere enn mange andre mekaniske tastaturer. Og som de fleste tastaturene og produktene til Logitech, har Logitech G915 dedikerte G-taster som kan programmeres for å utføre spesifikke handlinger eller makroer.

Logitech G915

Logitech G915 har en slank og stilren design, og er utrolig responsivt takket være GL Tactile-bryterne. Det er også trådløst og har en batterilevetid på opptil 30 timer.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

3. Razer Huntsman Elite

En av de mest fremtredende funksjonene til Razer Huntsman Elite er de opto-mekaniske bryterne. Disse bryterne bruker en infrarød lysstråle for å registrere tastetrykk, noe som gir rask respons og lav forsinkelse sammenlignet med tradisjonelle mekaniske brytere. Razer er også kjent for sin Chroma RGB-belysning, og Huntsman Elite er ingen unntak. Tastaturet har individuelt tilpassbare RGB-bakgrunnsbelysning på hver tast, slik at brukere kan tilpasse utseendet og belysningsmønstrene.

Huntsman Elite har dedikerte multimedia-kontroller som gir enkel tilgang til lydjusteringer og mediekontroller. Og med Razers programvare (Razer Synapse) kan brukerne programmere makroer og tilpasse tastefunksjoner etter deres behov.

Razer Huntsman Elite

Razer Huntsman Elite har optiske brytere som gir en raskere respons enn vanlige mekaniske brytere. Det har også en stilren design og RGB-belysning som kan tilpasses etter ønske.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

4. Corsair K100 RGB Gaming Tastatur

K100 RGB bruker Corsairs egne OPX opto-mekaniske brytere. Disse bryterne kombinerer den taktil følelsen av mekaniske brytere med raskere respons ved hjelp av optisk teknologi. Tastaturet har Corsairs ikoniske RGB-bakgrunnsbelysning med individuelt tilpassbare lyszoner på hver tast. Dette gir deg muligheten til å tilpasse belysningen etter din personlige stil.

Dedikerte multimedia-kontroller gir enkel tilgang til lydjusteringer og mediekontroller, noe som er praktisk under gaming eller multimediaavspilling. Corsair K100 RGB er kompatibel med Corsairs iCUE-programvare, som gir avansert tilpasning av belysning, makroer, og andre innstillinger.

Corsair K100 RGB Gaming Tastatur

Corsair K100 RGB har en solid og robust konstruksjon, og har også en rekke programmerbare makrotaster. Det har også RGB-belysning som kan tilpasses etter ønske.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

5. HyperX Alloy Elite 2

Gaming tastaturet Alloy Elite 2 bruker HyperX Red mekaniske brytere, som er lineære brytere med lav motstand. Dette gir en jevn og rask respons, spesielt egnet for gaming i lange økter, dag inn og dag ut. Tastaturet har RGB-bakgrunnsbelysning med individuelt tilpassbare farger og effekter. Brukere kan tilpasse belysningen gjennom HyperX NGenuity-programvaren.

Alloy Elite 2 har dedikerte knapper for mediekontroll, slik at du enkelt kan justere lydstyrken eller hoppe til neste sang uten å forlate spillet. Tastaturet har en USB-passthrough-port, som lar deg koble til USB-enheter direkte på tastaturet, for eksempel mus eller hodetelefoner.

HyperX Alloy Elite 2

HyperX Alloy Elite 2 har en stilren design og Cherry MX-brytere som gir en utrolig responsiv følelse. Det har også en USB-passthrough-port og RGB-belysning som kan tilpasses etter ønske.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

Disse gaming tastaturene har fått gode karakterer og er bare noen av de beste alternativene som er tilgjengelige for gamere i 2023 og 2024. Uansett hva slags spill du spiller, vil et av disse beste gaming tastaturene ut fra listen gi deg en fantastisk spillopplevelse med god komfort og responsiv input.

Funksjoner å se etter i det beste gaming tastaturet

Når man skal kjøpe et gaming tastatur, er det noen funksjoner som er viktig å se etter. Her er noen av de viktigste funksjonene som man bør vurdere:

1. Tastetype

De fleste gaming tastaturer har enten mekaniske eller membrantaster. Mekaniske taster er ofte mer responsive og har bedre taktil tilbakemelding enn membrantaster. De kan også være mer holdbare og ha lengre levetid. Membrantaster er ofte billigere og mer stillegående, men kan føles mindre responsivt og dårligere enn mekaniske taster.

2. Bakgrunnsbelysning

Bakgrunnsbelysning er viktig for gaming tastaturer, spesielt for de som spiller i mørke omgivelser. Det finnes forskjellige typer bakgrunnsbelysning, som enkel farget belysning eller RGB-belysning som kan tilpasses i forskjellige farger og mønstre. RGB-belysning kan være nyttig for å tilpasse tastaturet til spillets farger eller for å skape en spesiell atmosfære. En skal tross alt bruke mye tid, og kose seg foran en gaming PC.

3. Antall makrotaster

Makrotaster er programmerbare taster som kan tilpasses til å utføre spesifikke funksjoner eller tastekombinasjoner. Gaming tastaturer kan ha alt fra noen få til mange makrotaster. Antall makrotaster man trenger, avhenger av spillet man spiller og personlig preferanse.

4. Ergonomi

Ergonomi er viktig for å unngå skader og ubehag ved lange gaming økter. Gaming tastaturer kan ha forskjellige ergonomiske funksjoner, som håndleddstøtte, justerbar høyde og vinkel, og avtakbar plate til nummertastene. Det er viktig å finne et tastatur som passer til ens personlige ergonomiske behov.

5. Kablet eller trådløst

Gaming tastaturer kan være kablet eller trådløst. Kablede tastaturer gir ofte bedre respons og pålitelighet, men kan være mindre fleksible og ha begrenset bevegelsesfrihet. Trådløse tastaturer gir mer bevegelsesfrihet, men kan ha forsinkelser og ha begrenset batterilevetid. Det er viktig å vurdere ens behov for fleksibilitet og respons når man velger mellom kablet og trådløst tastatur.

Gaming Grafikkort Nvidia Banner

Hvordan velge det beste gaming tastaturet

Å velge det beste gaming tastaturet kan være en utfordring, spesielt når det finnes så mange alternativer på markedet. Her er noen faktorer som kan hjelpe deg med å velge det beste gaming tastaturet for deg.

1. Tastaturtype

Det finnes to hovedtyper av tastaturer: membran og mekanisk. Membrantastaturer er vanligvis billigere og stillere enn mekaniske tastaturer, men de kan føles mindre responsive og holdbare. Mekaniske tastaturer har en mer taktil følelse og kan være mer holdbare, men de kan være dyrere og høyere enn membrantastaturer.

2. Tastetyper

Mekaniske tastaturer kommer vanligvis med forskjellige typer taster, som lineære, taktile og klikkende. Lineære taster har en jevn bevegelse uten taktil tilbakemelding, taktile taster har en taktil tilbakemelding, og klikkende taster har en hørbar tilbakemelding. Det er viktig å velge en tastetype som passer til dine preferanser og spillestil.

3. Funksjoner

Noen gaming tastaturer kommer med ekstra funksjoner som makroknapper, bakgrunnsbelysning, og avtakbare håndleddstøtter. Disse funksjonene kan være nyttige for noen spillere, men ikke nødvendigvis for andre. Det er viktig å vurdere hvilke funksjoner som er viktigst for deg og dine behov.

Når man ser etter det beste gaming tastaturet, bør man vurdere tastaturtype, tastetyper, ergonomi, antall makrotaster, trådløs vs kablet og pris. Ved å se etter disse funksjonene vil man kunne finne et gaming tastatur som gir en god spillopplevelse og som passer innenfor ens budsjett.

Anbefalte merker innen gaming tastatur

Det er mange merker som produserer gaming tastaturer, og noen har et bedre rykte enn andre. Det kan være lurt å gjøre litt research på merkene for å finne ut hvilke som har de beste produktene og kundeservicen. Under her nevner vi de vi synes er de topp 5 beste produsentene av gaming tastaturer på markedet.

1. SteelSeries

SteelSeries er kjent for å lage noen av de beste gaming tastaturene på markedet. Deres Apex-serie er spesielt populær blant gamere på grunn av den høye kvaliteten og de responsive tastene. De har også et bredt utvalg av trådløse tastaturer som gir deg friheten til å bevege deg litt rundt og skifte posisjon i en spilløkt.

2. HyperX

HyperX er et annet populært merke blant gamere. Deres Alloy-serie er spesielt anerkjent for sin gode tastekvalitet og kule utseendet. De har også et bredt utvalg av trådløse tastatur som gir deg friheten til å bevege deg litt rundt og skifte posisjon i en spilløkt.

3. Logitech

Logitech er kjent for å lage noen av de beste gaming produktene på markedet. Deres G-serie av gaming tastatur er spesielt populær blant gamere på grunn av den høye byggekvaliteten og dens evne til å programmere alskens taster og makroer. De har også et bredt utvalg av trådløse tastatur som gir deg friheten til å bevege deg litt rundt og skifte posisjon i en spilløkt.

4. Razer

Razer er kjent for å lage noen av de mest avanserte gaming produktene på markedet. Deres Black Widow-serie av gaming tastaturer er spesielt populær blant gamere på grunn av den stilrene designen og dens evne til å gi god holdbarhet. De har også et bredt utvalg av trådløse tastatur som gir deg friheten til å bevege deg litt rundt og skifte posisjon i en spilløkt.

Disse merkene er alle kjent for å lage noen av de beste gaming tastaturene på markedet. Uansett hvilket merke du velger, vil du kunne nyte god kvalitet og et stilrent design som vil hjelpe deg å spille bedre og lenger.

Konklusjon

Etter å ha gjennomgått noen av de beste gaming tastaturene på markedet både i 2023 og 2024, er det klart at det er mange gode alternativer å velge mellom. Vi legger til et par ekstra i best i test tastatur listen vår, men anbefaler de vi har nevnt over.

For de som ønsker den beste opplevelsen og har et høyere budsjett, er SteelSeries Apex Pro med numpad og Asus ROG Azoth to av de beste alternativene. Begge disse tastaturene har en fantastisk byggekvalitet og er spesielt gode for å spille dag inn og dag ut.

LES OGSÅ: Bygg din egen Gaming PC: En komplett guide for nybegynnere i 2024.

Hvis man ønsker et trådløst tastatur, er Razer Black Widow V3 Pro og Logitech G Pro gode alternativer. Disse tastaturene gir god tastefølelse og har også en solid trådløs tilkobling.

For de som ønsker et rimeligere alternativ, er Svive Triton RGB Trådløs eller Steelseries Apex 3 et godt valg. Dette tastaturet gir god kvalitet til en rimelig pris.

Uansett hva man velger, er det viktig å huske på at personlige preferanser spiller en stor rolle når det kommer til å velge et gaming tastatur. Det er viktig å finne et tastatur som passer til ens preferanser når det kommer til knappefølelse, komfort og stil.


Siste Samletester

Oppgraderingspakke

Oppgraderingspakke gaming PC: Test av de 5 beste på markedet (2024)

En oppgraderingspakke til en eksisterende gaming-PC er ideell for den som ønsker en kraftigere og mer moderne datamaskin uten å …
Prebuildt Gaming PC Cropped 02

Gaming PC: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Vi har lagt ned mye tid og innsats for å sikre at du får akkurat det du ønsker, slik at …
RAM Banner

Beste PC RAM for gaming (2024)

Vår guide hjelper deg å velge riktig RAM for gaming-PC, med ekspertråd og tips for optimal ytelse og stabilitet. Perfekt …

Ofte stilte spørsmål

Hva er de beste gaming tastaturene for 2024?

Det finnes mange gode gaming tastaturer på markedet i 2023. Noen av de beste inkluderer Razer Huntsman V2, Corsair K100 RGB, Wooting two HE, SteelSeries Apex Pro, og Kinesis Freestyle Edge RGB. Disse tastaturene har avanserte funksjoner som kan forbedre spillopplevelsen.

Hvilke gaming tastaturer er best for både gaming og skriving?

Hvis du ønsker et tastatur som fungerer bra for både gaming og skriving, kan du vurdere Logitech G915 TKL, Keychron Q6, eller Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed. Disse tastaturene har gode mekaniske brytere og ergonomisk design som gjør dem egnet for både gaming og skriving.

Hva er de mest populære gaming tastaturene i 2024?

De mest populære gaming tastaturene i 2023 inkluderer Razer Huntsman V2, Corsair K100 RGB, og Wooting two HE. Disse tastaturene har avanserte funksjoner som kan forbedre spillopplevelsen.

Hva er forskjellen mellom et vanlig tastatur og et gaming tastatur?

Gaming tastaturer har ofte bedre mekaniske brytere, høyere polling rate, og RGB-belysning. Disse funksjonene kan forbedre spillopplevelsen ved å gi raskere responstid og bedre synlighet i mørke omgivelser. Vanlige tastaturer er vanligvis billigere og har færre funksjoner enn gaming tastaturer.

Hvilke funksjoner bør man se etter i et gaming tastatur?

Noen av de viktigste funksjonene å se etter i et gaming tastatur inkluderer mekaniske brytere, høy polling rate, RGB-belysning, anti-ghosting, og makroknapper. Disse funksjonene kan forbedre spillopplevelsen ved å gi bedre responstid og økt tilpasningsevne.

Hvordan velger man det beste gaming tastaturet for ens spesifikke behov?

Det beste gaming tastaturet for ens spesifikke behov avhenger av ens personlige preferanser og budsjett. Det er viktig å vurdere funksjoner som mekaniske brytere, polling rate, RGB-belysning, anti-ghosting, og makroknapper. Det kan også være lurt å lese anmeldelser og se på videoer for å få en bedre forståelse av hva hvert tastatur har å tilby.


Siste Historier & Anmeldelser

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 er en oppslukende reise for alle motorfans

Forza Horizon 5 var et fantastisk eksempel på sim-cade-opplevelsen. Vakker grafikk sammen med godt tilpassede spillmekanismer brakte denne serien til …
Topp 5 Beste Spillene fra 2020 Banner

Topp 5 Beste Spillene fra 2020

Vi tar en titt på et av de tidligere spennende årene, og kårer det vi synes var de topp 5 …
Nintendo 64 Super Nintendo Spill Ekstrautstyr

Er ekstrautstyret til konsollens dager over?

Vi tar et dypdykk i historien og forteller om gode minner, oppveksten, og alt ekstrautstyret til spillkonsollene …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!