Best i test PC-RAM for Gaming i 2024

RAM Banner

Når du bygger en Gaming PC, er det avgjørende å velge riktig minne for å sikre optimal ytelse. Med så mange alternativer tilgjengelige på markedet, kan det være overveldende å velge det beste minnet for oppsettet ditt. Minnekapasiteten, hastigheten og forsinkelsen det tar før minnet klarer å sende noe informasjon tilbake er noen av de viktige faktorene å vurdere når du velger det beste PC RAM i 2024 for en Gaming PC.

Minnekapasitet er en viktig faktor å vurdere når du leter etter det beste minnet for en Gaming PC. Minnekapasiteten bestemmer hvor mye data PC-en kan lagre og få tilgang til til enhver tid. De fleste moderne spill krever minst 8GB RAM, mens noen AAA-titler krever 16GB eller mer. Det er viktig å velge et minne som kan håndtere behovene til spillet og Gaming PC-ens andre applikasjoner. Et ideelt scenario ville være å sikte mot minst 32GB RAM, men hvis du har et stramt budsjett, bør 16GB være satt som standard, og 8GB for ekstreme tilfeller.

KingstonFury


Minnetypene for din Gaming-PC

Når det gjelder en Gaming PC, er det avgjørende med riktig RAM for optimal ytelse. Å ha dårlig RAM kan føre til stort FPS-tap, bremse ned datamaskinen din, og gjøre spilløktene til en dårlig opplevelse. Det er to hovedtyper PC RAM i 2024 som vanligvis brukes i en Gaming PC, disse er: DDR4 og DDR5.

DDR6 RAM er for tiden under utvikling, men vi vet ikke når den forventes å bli lansert.

DDR4-Minne

DDR4 er den mest vanlige minnetypen for PC RAM i 2024 i din Gaming PC. Den tilbyr høye hastigheter og lav forsinkelse, noe som gjør det til et godt valg for gaming. DDR4-minne er tilgjengelig i forskjellige hastigheter, fra 2133 MHz til 4800 MHz. Høyere hastighet betyr vanligvis bedre ytelse, men ikke nødvendigvis når det gjelder kompatibilitet med resten av din Gaming PC. Imidlertid kan høyhastighetsminne også ofte være mye dyrere.

DDR4-minne er også tilgjengelig i forskjellige størrelser, fra 4GB til 32GB per brikke. Det anbefales å ha minst 16GB minne for en Gaming PC. Dette vil gi jevn spilling og evnen til å kjøre flere applikasjoner samtidig. Du kan velge RAM-oppsettet ditt ved å ha enten fire pinner med 4GB RAM eller to pinner med 8GB RAM. Å ha en enkelt RAM-pinne anbefales ikke, men det er mulig hvis det er den eneste du har råd til.

VIDERE LESING: Hvordan å komme i gang med Streaming.

DDR5-Minne

DDR5 er den nyeste minnetypen for PC RAM i 2024 og tilbyr enda høyere hastigheter og lavere forsinkelse enn DDR4. Den er designet for å gi raskere og mer effektiv ytelse enn DDR4. DDR5-minne forventes å være tilgjengelig i hastigheter fra 4800 MHz til 8400 MHz.

DDR5-minne forventes også å ha større kapasiteter enn DDR4, med brikkene fra 16GB til 64GB. Dette vil muliggjøre enda mer multitasking og raskere lastetider og brukes regelmessig til tyngre oppgaver, som AI og bilde-/videorendering eller redigering.

Imidlertid er DDR5-minnet ennå ikke bredt tilgjengelig og kan være dyrere enn DDR4. Det er også bare kompatibelt med nyere hovedkort som støtter DDR5, noe som kan by på en liten utfordring.

Generelt sett er både DDR4- og DDR5-minne gode alternativer for din Gaming PC. DDR4 er for øyeblikket det mest brukte og tilbyr god ytelse til en overkommelig pris. DDR5 er det nyeste og raskeste alternativet, men det er fortsatt relativt dyrt og ikke bredt tilgjengelig. Men hvis du har sjansen, gå for dette alternativet.

Corsair Vengeance RAM

Våre toppvalg for utvalgt RAM

Når det kommer til utvalget vi har kommet frem til her så er det snakk om en god blanding. Vi har tenkt på budsjett, vi har tenkt på merker, og vi har tenkt på ytelse. Hvilke behov du har, og hva som er kompatibelt med ditt spesifikke hovedkort må du også tenke på før du kjøper PC RAM i 2024.

1. Corsair Dominator Platinum RGB DDR5 6800Mhz 64GB

Dominator-serien til Corsair står for kvalitet, ytelse og luksus. Det er lite disse ikke takler, og skal du være sikker på at du har nok til både gaming og kreativitet, er det bare å kjøre på med dette settet. Er du en ekstrem bruker, tar du bare dobbelt opp her med 128GB RAM.

Toppvalget
Corsair Dominator Platinum RGB DDR5 6800MHz 64GB

Corsair Dominator Platinum DDR5 gjør alt, og de gjør det raskere. I mange-kjerne-æraen sørger den enestående behandlingshastigheten til DDR5 for at den avanserte CPU-en din får data på en rask og enkel måte. Enten du spiller, lager innhold, åpner 100 faner eller multitasker, kan PC-en din klare komplekse oppgaver raskere enn noen gang før.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

2. G.Skill Trident Z Neo DDR4 RGB 32GB 3600Mhz

32GB pakken fra G.Skill Trident-serien er av DDR4-brikker og vil holde i mer enn nok for de fleste. Minnet er raskt, er satt opp for alle dine RAM-porter og er utstyrt med RBG. Noe som er verdt å merke seg her, er at G.Skill Trident Z Neo er optimalisert for de med AMD-Ryzen prosessor og X570-brikkesettet brukt i hovedkort. Trenger du mer RAM, må du gå for et annet oppsett.

Anbefalt for Ryzen
G.Skill Trident Z Neo DDR4 RGB 3600MHz 32GB

Trident Z Neo er konstruert og optimalisert for full kompatibilitet på de nyeste AMD Ryzen 3000 Series-prosessorene på hovedkort for AMD X570-brikkesett og bringer enestående minneytelse og levende RGB-belysning til en gaming-PC eller en arbeidsstasjon med AMD Ryzen 3000 CPU-er og AMD X570-hovedkort.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

3. Kingston Fury Renegade DDR5 RGB 7200MHz 32GB

Denne pakken med 32GB fra Kingston Fury Renegade er det vi kaller litt overkill, men har du budsjettet trenger du ikke tenke på mye annet. Er du content creator går du for 2 sett av disse, og du har RAM i bøttevis. DDR5 er av den nyeste typen RAM, og er kremen av krem.

Premium DDR5
Kingston Fury Renegade DDR5 RGB 7200MHz 32GB

Kingston Fury Renegade DDR5 briljerer når du lager innhold, multitasker eller presser grensene til det ytterste i avanserte spill, er Kingston FURY Renegade DDR5 RGB-minnet det ideelle valget for gamere, entusiaster, innholdsskapere og ekstreme overklokkere.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

4. Corsair Vengeance RGB RT DDR4 4600MHz 32GB

32GB pakken fra Corsair Vengeance er toppkvalitet RAM i DDR4-moduler. Dette oppsettet tillater for ekstra utvidelse med en ekstra pakke 32GB RAM om behovet er der. Brikkene er over gjennomsnittet raske, og er laget og optimalisert for de nyeste AMD DDR4-kortene som bruker Ryzen prosessorer.

Anbefalt for Ryzen
Corsair Vengeance RGB RT DDR4 4600MHz 32GB

Corsair Vengeance RGB RT er optimalisert for maksimal båndbredde og korte responstider på de nyeste AMD DDR4-hovedkortene for å utfylle det banebrytende Ryzen-systemet ditt.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

5. G.Skill Ripjaws V DDR4 3600MHz 16GB

Sist men ikke minst har vi plukket ut et sett med G.Skill Ripjaws 16GB-moduler, med mulighet for utvidelse til 32GB sammenlagt. Dette er mer enn nok for nybegynneren, og er også vår anbefaling til de på et litt strammere budsjett. Skal du starte med streaming, youtube, eller andre oppgaver, er dette en god introduksjon.

Anbefalt
G.Skill Ripjaws V DDR4 3600MHz 16GB

G.Skill Ripjaws V-serien er tilgjengelig i et bredt spekter av frekvensalternativer, og lar deg få en dataopplevelse med DDR4-hastigheter for gaming, video- og bilderedigering, gjengivelse og databehandling.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
GSkillCoolerMasterSetup

Faktorer å vurdere for RAM

Igjen kan vi ikke understreke dette nok, men når du bygger en Gaming PC, er det avgjørende å velge riktig PC RAM i 2024 for optimal ytelse. Det er flere faktorer å vurdere når du velger minne for gaming.

Følg hovedkortets instruksjoner

Å følge spesifikasjonene til hovedkortet når du velger riktig RAM-pinne er avgjørende. Du vil ikke blande komponenter som ikke støttes av produsenten din.

Minnehastighet

Minnehastighet er en viktig faktor å vurdere når du bygger en Gaming PC. Hastigheten til minnet måles i MHz, og jo høyere MHz, desto raskere minnet. Raskere minne kan og vil ofte forbedre spillytelsen, spesielt i spill som er mer CPU-intensive.

Det er imidlertid viktig å merke seg at minnehastigheten ikke er den eneste faktoren som påvirker spillytelsen. Andre komponenter, som CPU og GPU, spiller også en betydelig rolle i den generelle ytelsen. Når du setter opp et system, må du forsikre deg om at du vet hvilke komponenter som kan forårsake ekstreme flaskehalser. Prøv å ha en balansert oppsett der alt skaper en stabil og harmonisk ytelse.

LES OGSÅ: Start din egen Gamingkanal på YouTube.

Minnekapasitet

Minnekapasitet er en annen viktig faktor å vurdere når du bygger en Gaming PC. Mengden minne som trengs for gaming avhenger av de spesifikke spillene som spilles, samt de andre komponentene i PC-en.

De fleste spillere vil finne at 16GB minne er tilstrekkelig for de fleste spill. Imidlertid kan 32GB eller 64GB være nødvendig for mer krevende spill eller for de som liker å kjøre flere applikasjoner samtidig. Husk å ikke blande størrelser, og å ha samme merke er alltid et godt alternativ. Å ha en oppsett med en pinne på 4GB, en pinne på 8GB og en pinne på 16GB anbefales overhodet ikke og kan forårsake problemer.

Minneforsinkelse

Minneforsinkelse er tiden det tar for minnet å svare på en forespørsel fra CPU-en. Lavere forsinkelse er bedre, da det betyr at minnet kan svare raskere på forespørsler.

Det er imidlertid viktig å merke seg at minne med lavere forsinkelse kan være dyrere enn minne med høyere forsinkelse. For de fleste spillere bør en forsinkelse på rundt 16-18 (CAS) være tilstrekkelig.

Oppsummert er det viktig å vurdere faktorer som hastighet, kapasitet og forsinkelse når du velger RAM for en Gaming PC. Mens raskere minne kan bidra til å forbedre spillytelsen, er det ikke den eneste faktoren å vurdere. Til syvende og sist vil mengden og typen minne som trengs, avhenge av de spesifikke spillene som spilles og de andre komponentene i PC-en.

KingstonFuryBeastDDR5

Topp merker for RAM

Når det gjelder å velge det beste PC RAM i 2024 for en Gaming PC, er det noen få merker som skiller seg ut fra resten. Corsair, G.Skill og Kingston er blant de mest populære og pålitelige merkene på markedet.

Corsair

Corsair er et velkjent merke i spillindustrien, og det tilbyr et bredt utvalg alternativer for gamere. Selskapets minnebrikker er kjent for sin høye ytelse, pålitelighet og kompatibilitet med forskjellige hovedkort. Corsairs RAM kommer i forskjellige størrelser, hastigheter og design, inkludert den populære Dominator Platinum RGB-serien. Fordi det å ha RGB gjør oppsettet ditt stilig, og vi liker stilige oppsett, gjør vi ikke?

Corsair RAM Dominator
Spillminne | Corsair

G.Skill

G.Skill er et annet toppmerke i spillindustrien som tilbyr høykvalitets minnebrikker for spillere. Selskapets RAM er kjent for sin høye hastighetsytelse, lave forsinkelser og kompatibilitet med forskjellige hovedkort. G.Skills minne kommer i forskjellige størrelser, hastigheter og design, inkludert den populære Trident Z RGB-serien.

G.Skill RAM DDR5
Spillminne | G.Skill

Kingston

Kingston er et veletablert merke i industrien og tilbyr et bredt utvalg alternativer for gamere. Selskapets minnebrikker er kjent for sin høye ytelse, pålitelighet og rimelige priser. Kingstons RAM-brikker kommer i forskjellige størrelser, hastigheter og design, inkludert den populære HyperX Fury-serien.

Kingston RAM Banner
Spillminne | Kingston

Generelt sett tilbyr disse tre merkene noen av de beste alternativene for gamere, og de er kjent for sin høye ytelse, pålitelighet og kompatibilitet med forskjellige hovedkort. Når du velger det beste minnet for Gaming PC, er det viktig å vurdere faktorer som hastighet, størrelse, kompatibilitet og budsjett, og disse merkene tilbyr et bredt utvalg av alternativer å velge mellom.

Konklusjon

Når det gjelder å velge det beste PC RAM i 2024 for en Gaming PC, er det flere faktorer å vurdere. Hastighet, kapasitet, forsinkelse og kompatibilitet er alle viktige faktorer.

Å følge spesifikasjonene til hovedkortet når du velger riktig RAM-brikker er også avgjørende; du ønsker ikke å blande noe her.

Basert på vår interne research er G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 og G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-6000 C36 blant de beste alternativene for gamere som ønsker raskt og pålitelig minne. Samsung DDR5-4800 C40 og Team Group T-Force XTREEM ARGB 16GB (2x 8GB) er også gode valg for de som ønsker å balansere ytelse med overkommelighet.

LES OGSÅ: Guide til Strømmetjenester.

Det er viktig å merke seg at det beste minnet for en Gaming PC vil variere avhengig av brukerens spesifikke behov. For eksempel kan de som multitasker mye eller kjører minnekrevende applikasjoner, dra nytte av 32GB RAM, mens de fleste brukere vil finne at 16GB er tilstrekkelig.

Til syvende og sist er det beste minnet for en Gaming PC det som gir en balanse mellom hastighet, kapasitet og overkommelighet. Ved å vurdere faktorene som er diskutert i denne artikkelen og gjøre forskning på spesifikke produkter, kan gamere finne minnet som passer best for deres behov og budsjett.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Beste Gaming Headset: Topp 5 valg for en optimal spillopplevelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Beste Gaming Tastatur: Topp 5 valg for optimal spillytelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Ofte stilte spørsmål

Er det bedre å ha mer RAM eller raskere RAM for gaming?

Generelt sett er det bedre å ha raskere RAM enn mer RAM for gaming. Dette skyldes at raskere RAM kan forbedre den generelle ytelsen til systemet, mens mer RAM ikke nødvendigvis gir bedre gaming-ytelse. Imidlertid er det fortsatt viktig å ha tilstrekkelig med RAM for å kjøre flere applikasjoner samtidig.

Er 32GB RAM overkill for gaming?

32GB RAM kan være overkill for gaming, ettersom de fleste spill ikke krever så mye minne. Imidlertid, hvis du er en innholdsprodusent eller en profesjonell gamer som kjører flere applikasjoner samtidig, er 32GB RAM eller mer ofte nødvendig.

Hva er det beste RAM for en gaming-laptop?

Det beste RAM for en gaming-laptop avhenger av laptopens spesifikasjoner. Generelt sett anbefales det imidlertid å bruke DDR4 RAM med en frekvens på minst 2666 MHz. Noen av de beste alternativene for gaming-laptoper inkluderer Corsair Vengeance SODIMM, G.Skill Ripjaws DDR4 SO-DIMM og Kingston HyperX Impact.

Hva er det beste RAM for en Gaming PC?

Det beste RAM for en spill-PC avhenger av flere faktorer, som prosessoren, grafikkortet og hovedkortet. Generelt sett anbefales det imidlertid å bruke DDR4 RAM med en frekvens på minst 3200 MHz for optimal ytelse.

Hva er det beste DDR4 RAM for gaming?

Det finnes flere DDR4 RAM-alternativer tilgjengelige på markedet som passer for gaming. Noen av de beste alternativene inkluderer Corsair Vengeance LPX, G.Skill Ripjaws V og Kingston HyperX Fury. Disse RAM-brikkene tilbyr god ytelse og er pålitelige.

Hva er det beste 32GB RAM-brikkene for gaming?

Hvis du leter etter 32GB RAM for gaming, er noen av de beste alternativene Corsair Vengeance RGB Pro, G.Skill Trident Z RGB og Kingston HyperX Predator. Disse RAM-brikkene tilbyr høy ytelse og er kompatible med de fleste spill-PC-er.


Relatert til Streaming

Kick Streaming Banner Clean

Komplett guide til Kick streaming for nybegynnere i 2024

La oss gå gjennom hvorfor Kick burde være din neste destinasjon for streaming …
YouTube

Profitable YouTube nisjer i 2024

Det er populært å tjene penger på YouTube. Her er noen tips og triks for å finne frem til riktig …
Gamingkanal YouTube

Start egen YouTube gamingkanal i 2024

Start ditt eget eventyr med en gamingkanal på YouTube …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!