Best i test VR briller i 2024

VR Vive Banner VR Briller

VR briller øker stadig i popularitet her i Norge og i resten av verden. Det kommer et viktig valg du må ta i det øyeblikket du bestemmer deg for å åpne døren inn til denne fantastiske platformen. Hopper du uforberedt ut i denne sjøen på egenhånd er det lett å drukne. Så i denne seksjonen vil vi hjelpe så godt vi kan slik at du gjør det riktige valget som passer best for deg, din pc og din lommebok.

Hvilke VR briller skal jeg velge? Hva mener du med best for din PC? Er dette dyrt? – For å svare ganske enkelt varierer det ut i fra hvilken opplevelse du ønsker å ha. Du kan såklart gå for det dyreste og beste med en gang, men det er ikke sikkert at din PC klarer å håndtere det. Det kan også være slik at du ikke eier en PC, og der har vi en god nyhet til deg. Utvalget av spill vil være litt mindre, men det er 100% mulig å hoppe over hele PC-en om du ønsker.

Vi har plukket ut alle VR briller som er best i test for året som kommer, skal det da være standalone eller til PC-en? Vi guider deg gjennom det, men først skal vi gjennom litt generelle begrep for VR slik at du forstår litt mer om hva vi skal prate om.

Beat Saber Banner Logo

Generelle begrep for VR

I denne guiden nevnes det diverse begrep for VR briller som er greit å få oppklaring på med en gang. Alt dette kan virke litt rart for den nye i en verden av VR briller, men fortvil ikke.

 • Hz (Hertz/Frekvens/Refreshrate/FPS)
 • Basestasjoner/Lighthouse/Trackingstasjoner
 • Steam (Spillplatform)
 • Oculus (Spillplatform)
 • Oppløsning på VR headset / VR briller
 • Synsfelt / Field of View (FOV)
 • Haptic Feedback
 • IPD
 • Trackers

Hz/Hertz

Hvor mange hz VR briller har er like viktig som alt annet. Dette er en måleenhet for frekvens, og enkelt forklart er det hvor mange fps en skjerm eller dine VR briller kan gi deg. Har brillene 90hz er det maks 90fps den kan levere. Jo høyere du kommer jo bedre blir det, hvis du har en PC eller VR briller med lav hz/refreshrate vil du raskere oppleve sjøsyke. Ikke anbefalt.

Basestasjoner

Basestasjoner/Lighthouse/Trackingstasjoner for VR briller er kort fortalt eksterne enheter som VR brillene og kontrollerne dine trenger for at PC-en skal vite hvor disse er til en hver tid. Har du bare en av disse blir det ikke en god VR opplevelse.

Vi anbefaler minimum 2 eller fler om du har muligheten slik at utstyret ditt aldri mister kontrollen over hvor enhetene eller du befinner deg. Mister den oversikten begynner enhetene dine i spillet å bevege seg på rare måter, gjerne flyter de også avgårde. Du vil garantert få oppleve dette og det er både irriterende og morsomt på en gang.

Steam

Steam er en av hovedplatformene hvor VR briller brukes, det er samme Steam som du har omtrent alle spillene dine på en PC. Epic Games har også noe, men det er minimalt, derfor vil vi ikke dekke dette noe særlig.

Oculus/Meta

Oculus VR briller er også som Steam, en av hovedplatformene du kan nyte dine VR briller på, noe mindre enn Steam, men det finnes også mye kos her. Denne brukes gjerne sammen med et Oculus headset, slik som Oculus Quest 2.

Synsfelt

Synsfeltet på VR briller er også et veldig viktig tema, jo mer du har av dette jo mer kan du se i sidesynet når du tar på deg VR briller. Optimalt burde du bare gå for det som har høyest synsfelt, høyest oppløsning og høyest hz, men er det kanskje noe du burde ofre ifht pris så burde du kanskje lese deg opp på de spillene du ønsker å spille. Vi anbefaler å fokusere på VR briller med høyt synsfelt hvis du er interessert i simracing, fly, og eller helikopter.

Haptic Feedback

Haptic Feedback er et grensesnitt hvor enten kontrollerne eller selve headsettet har muligheter for vibrasjon eller annen form for å gi spilleren tilbakemelding via kroppslig informasjon. Det finnes også drakter og vester du kan ha på deg for å gi deg en mer komplett spilleopplevelse med VR briller, men dette er dessverre noe som ikke er mye brukt da det kun er få titler som støtter dette. Moro uansett!

IPD

IPD innstillinger, interpupillary distance på VR briller måler avstanden mellom pupillene dine. Dette er viktig å få til helt korrekt så bildet blir så klart som mulig. Er disse innstillingene feil eller om brillene ikke er laget for avstanden for øynene dine er du nødt til å fikse på dette enten med korrekt innstilling eller å justere headsettet på hodet ditt, er de fastsatt slik som Quest 2 med tre forskjellige posisjoner er du kanskje nødt til å bruke noe annet.

Trackers

Sist men ikke minst har vi trackers til VR briller, dette er eksterne enheter som absolutt ikke er nødvendig i et oppsett for VR briller, men ønsker du å ha det ekstra moro i noen få titler som støtter dette skal ikke vi stoppe deg. Eksterne trackers bruker for å gi deg ekstra “lemmer”, fest de på føtter, knær, albuer og diverse vil de spillene som er satt opp for dette kunne gi deg muligheten til å bli et mer komplett menneske i VR verden.

PC-VR briller

Med VR briller som du kan koble til PC-en din kommer du definitivt lengst når det gjelder i grafikk og utvalg. PC VR briller kobles gjerne gjennom Steam eller Oculus/Meta VR software. Her kan du også velge å skaffe deg diverse uoffisielt software slik at du også får spilt VR titler som ikke er støttet til dine VR briller.

Minuset med PC VR briller er at du gjerne trenger en litt kraftig PC. Har du ikke dette eller ikke ønsker å skaffe deg det står du nok bedre til å sjekke ut neste seksjon av guiden. Er planen din å gå for PC VR briller følger det du trenger under.

Minimumskrav for PC-VR

 • ProsessorIntel Core i5-4590 eller AMD FX 8350.
 • GrafikkortNvidia GeForce GTX1060 eller AMD Radeon RX480.
 • SSDVanlig SSD (velg noe med god hastighet).
 • Minne: Minimum 8GB RAM.

Dette er minimumskravene til de fleste VR headset, noen takler litt enklere hardware. Men om du allikevel skal kjøre PC-VR anbefaler vi at du ikke bruker for lite av lommeboken din på oppsettet.

Husk også at PC-VR kjører oftest gjennom kabel om du ikke har trådløs adapter. Dette er kanskje uaktuelt for noen, men som med det meste blir dette fort en vanesak. Fortvil ikke, det er verdt “bryderiet”.

Som skrevet litt over trenger du en PC som takler VR briller. Det anbefales ikke å gå for de laveste grafikk kortene som støtter dette, her vil du bare få en dårlig opplevelse. Gå for noe som sparker litt, gjerne noe fra Nvidia RTX3000 serien eller oppover. Pass også på at prosessoren din er i samme liga som grafikk kort slik at du unngår flaskehalser. F.eks om du skal spille Half Life: Alyx på maks grafikk krever dette mye av PC-en din, kjør på med et 3080 og oppover her, matchet av en relativt lik prosessor.

Beat Saber Banner Logo

HTC Vive-serien

HTC Vive er et utrolig lett og allsidig VR headset å bruke. Det krever gjerne minimum 1.5×1.5 eller 2×2 meter med spilleplass, og noen krever kanskje litt mindre, dog anbefaler vi mer om du virkelig vil slå deg løs. Minimum 2stk “lighthouse/trackingstasjoner/basestasjoner”, disse brukes for at PC-en din skal registrere og se hvor posisjonen til brillene og kontrollerne dine er (dette er et krav). Skru basestasjonene dine opp på vegg eller skaff deg noen stativer hvis du ikke ønsker de på vegg.

HTC Vive Pro 2

HTC Vive Pro 2 er HTC sitt nyeste “standard” VR headset som overtar for Cosmos Elite og Vive Pro. Dette følger selvfølgelig med en del forbedringer fra de forrige generasjonene.

VR Brillene kjører med 5k oppløsning som gir ultraklare bilder. Vive Pro 2 er en av de brillene som har mest synsfelt slik at du får med deg enda mer i bildet. Det finnes mulighet for avstandsjustering av linsene slik at de passer øyne dine best.

LES OGSÅ: Bygg din egen Gaming PC: En komplett guide for nybegynnere i 2024.

Vive Pro 2 har dobbel RGB lavpersistens-LCD paneler som gir en utrolig god fargegjengivelse av hva spillet originalt har på en “vanlig” dataskjerm. Om du ønsker å gi litt ekstra for en god VR opplevelse, eller ønsker å oppgradere det gamle du har er dette en god vinner i vår bok.

VR Brillene er også kompatibelt sammen med forrige generasjons trådløs adapter, men her blir du litt nedgradert da det kun støtter 90hz og en oppløsning på 3264 x 1632, dette blir da 1632×1632 per øye. Fortsatt en meget god mulighet her til å kose seg med trådløs VR.

Korrekte specs hentet fra Vive sine hjemmesider.

 • Oppløsning: 2448 × 2448 pixels per eye (4896 x 2448 pixels combined)
 • Oppdateringsfrekvens: 90/120 Hz (only 90Hz supported via VIVE Wireless Adapter)
 • Synsfelt/FOV: Up to 120° (horizontal).
 • Paneler: Dual RGB low persistence LCD.
 • Kontrollere: Vive-Controllers(2018).
 • IPD-Innstillinger: Adjustable IPD 57-70mm.
 • Koblinger: Bluetooth, USB-C port for peripherals.
 • Høyttalere: Hi-Res certified headset (via USB-C analog signal) – Hi-Res certified headphones (removable) – High impedance headphones support (via USB-C analog signal)
 • Sensorer: G-sensor, gyroscope, proximity, IPD sensor, SteamVR Tracking V2.0 (compatible with SteamVR 1.0 and 2.0 base stations)
 • Vekt: 850g
HTC Vive Pro 2 - Full kit

HTC Vive Pro 2, 4896 x 2448 ved 120 Hz, 120° FoV, 3D Lyd

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Anbefalt Tilbehør
HTC Vive Base Station 2.0

Anbefalt til enda bedre tracking i spillområdet ditt

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Anbefalt Tilbehør
HTC Vive Wireless Adapter

Trådløs adapter for Pro / Pro Eye / Cosmos serien

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

HTC Tracker 3.0

HTC Trackers har endelig fått en oppfølger, nå er disse i 3.generasjon og har enda bedre batteritid og sensorer. Dette er utstyret for deg som ønsker å ha en enda mer komplett VR opplevelse, særlig for de veldig aktive i VR Chat og lignende som ønsker full body tracking.

Det er ikke mye mer å si om dette utstyret annet en hvis du har lyst på det, go for it. Er du en spillutvikler så vil kanskje dette være en nødvendighet om planene dine inngår i å utvikle noe som krever full body tracking.

Korrekte specs hentet fra Vive sine hjemmesider.

 • Tracking: Support for SteamVR™ BS1.0 and BS2.0
 • Vekt: 75g (15% lighter than VIVE Tracker (2018)
 • Dimensjoner: 70.9 × 79.0 × 44.1 mm (33% smaller than VIVE Tracker (2018)
 • Batteritid: 7.5 hours (Up to 75% longer than VIVE Tracker (2018)
 • Synsfelt: 240°
Anbefalt Tilbehør
HTC Vive Tracker 3.0

Utstyr nødvendig til full body tracking

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

Playstation VR2

Har du en Playstation 5 er det veldig kort vei til å skaffe seg PSVR2, dette er relativt billig i forhold til hva du får i pakken. Brillene er stappet med noen av de nyeste og beste komponentene og scorer råbra i de fleste tester.

Med Playstation VR2 får du en 4K opplevelse med 110 graders synsfelt. Dette vil si en oppløsning på 2000×2040 per øye eller totalt 4000×2040 med eksepsjonelt gode OLED skjermpaneler. Brillene har innebygd oppladbart litium-ion-batteri fordi PS5 ikke leverer godt nok med strøm. Det er haptic feedback innebygd i kontrollere og headset, dette gjør at spillingen blir enda mer intens.

Sammen med øyesporing kjører brillene i 120hz, så her er det mer en godt nok for å føle alt i VR verden så sømløst som mulig. Om du ikke har kjøpt dette enda, men allikevel har en Playstation 5 så burde dette være lett investering for deg som ønsker å starte med VR. Brillene er også kompatibelt med PC. Minimum 2×2 meter er kravet for å spille.

Korrekte specs hentet fra Playstation sine hjemmesider.

 • Oppløsning: 2000 x 2040 per eye
 • Oppdateringsfrekvens: 90Hz, 120Hz
 • Synsfelt: Approx. 110 degrees
 • Paneler: OLED
 • Lyd: Input: Built-in microphone Output: Stereo headphone jack.
 • Kontrollere: Playstation VR2 Controllers.
 • IPD-Innstillinger: Adjustable
 • Koblinger: USB-C.
 • Kameraer: 4 embedded cameras for headset and controller tracking IR camera for eye tracking per eye.
 • Sensorer: Motion sensor: Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope, three-axis accelerometer) – Attachment sensor: IR proximity sensor
 • Vekt: ca 560g
PlayStation VR2

PSVR2-Headset + Horizon Call of the Mountain er pakken du trenger for å komme deg i gang med en fullstendig og episk VR-opplevelse.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Anbefalt Tilbehør
Playstation VR 2 Sense Ladestasjon

Ladestasjon for PSVR2 Sense-kontroller

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Playstation 5 Slim Digital/Disc Edition

Sony Playstation 5 Slim kommer med Ray Tracing, 3D lyd, DualSense og mer.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

Standalone VR Briller

Standalone VR briller er et like godt valg som PC-VR, forskjellen her er at du kan f.eks ta med deg VR brillene dine til en venn, til der du skal, ja, rett og slett der du befinner deg. Det er gjerne ikke fryktelig klumpete, men beregn litt god plass om du skal ha de med deg i kofferten eller sekken.

LES OGSÅ: Historien om Super Mario: En ikonisk spillserie.

Et headset du ikke trenger PC til gir deg frihet til å styre selv, men det lille minuset her er at du blir begrenset av batteritiden og spillbiblioteket. Det finnes dog ekstrautstyr som kan være med å bekjempe dette, litt mer klump, men et nødvendig offer om du ønsker å spille uavbrutt i en lenger tid.

Det er definitivt et større fokus på standalone enn det var i starten av VR reisen, vi har utviklet bedre teknologi til dette og opplevelsen er nå omtrent like bra som med PC VR. Firmaer som Meta, Pico, HTC og fler har gjort standalone VR briller til en verdig vinner om du ikke ønsker eller har mulighet til å ha en PC.

Meta Quest 2

Meta sine Quest 2 VR briller er de brillene som satte dagens standard på hva standalone VR briller skal være. Disse VR brillene er omtrent uslåelige på alle punkter, og de fleste streber etter å lage noe bedre.

Quest 2 kjører med hele 1832 x 1920 pixler per øye, totalt 3664 x 1920. Dette er skyhøyt for noe som ikke krever en PC. Du får også 60, 72, 90hz standard rate med mulighet for 120hz(experimental) om du så ønsker dette, merk at dette tapper batteriet litt kjappere.

Det følger med de ikoniske touch kontrollerne fra Quest serien og er en av de bedre på markedet. De ligger ekstremt godt i hånda og tåler det meste, men vi anbefaler allikevel å ikke teste hvor mye de faktisk tåler, gi det oppdraget videre til noen andre. Quest 2 har en prosessor de kaller Qualcom Snapdragon XR2, 6 GB RAM og 128GB med lagring. 256GB om du tar den andre pakken.

Meta Quest 2 kan også brukes til PC-VR om du har det stående, her får du da mulighet for dobbelt opp med Oculus Store og Steam VR. Dobbel moro! Alt du trenger er Oculus Link kabelen eller en USB-C som støtter kravene til Quest 2. Det finnes også en drøss av ekstrautstyr til brillene, noen er absolutt et must, mens andre er litt mer gimmick.

Korrekte specs hentet fra Meta sine hjemmesider.

 • Oppløsning: 1832 x 1920 pixels per eye.
 • Oppdateringsfrekvens: 60, 72, 90 Hz refresh rate supported, 120hz(experimental).
 • Synsfelt: Oculus Quest 2 generally has a FOV of 89°
 • Paneler: Fast-switch LCD display.
 • Høyttalere: 3D positional audio / 3.5mm jack.
 • Kontrollere: Redesigned Touch controllers.
 • IPD-Innstillinger: Built-In IPD Adjustment with 3 Settings.
 • Koblinger: Wifi, USB-C.
 • Lagring: 128GB/256GB / 6GB RAM.
 • Prosessor: Qualcomm Snapdragon XR2 Platform.
 • Vekt: 503g
Meta Quest 2 - 128GB/256GB

Det mest populære standalone headsettet på markedet

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Anbefalt Tilbehør
Meta Quest 2 Elite Reim

Elite Reim for Meta Quest 2 med eller uten batteri

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Anbefalt Tilbehør
Meta Quest 2 Treningspakke

Det du trenger for trening sammen med Meta Quest 2

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

Meta Quest 3

Etter lang ventetid er endelig nye VR briller fra Meta kommet for salg i Norge. I avdukingen til Meta Connect fikk vi greie på alt det de nye VR brillene hadde å by på. Som etterkommeren av Meta Quest 2, har nå Meta Quest 3 et par store sko å fylle, men frykt ikke, for her leveres det.

Som med forgjengeren kan Meta Quest 3 brukes som standalone, og til PC VR gjennom en Meta Link Kabel / USB-C som støtter dette. Meta Quest 3 VR settet har også mulighet for trådløs VR gjennom Air-Link på PC. For å kunne spille PC VR med det nye headsettet er du nødt til å bestå kravene, og de kan leses her.

Noen av hovedpunktene til Meta Quest 3 VR briller er at de er 40% mindre enn forgjengeren, noe som gjør de utrolig mye mer komfortable å ha på hode og over ansiktet over tid. Det er også de kraftigste “forbruker” VR brillene vi har på markedet nå, som er standalone. Med den nyeste prosessorchipen som er basert på Snapdragon XR2 Gen 2, som er i Meta Quest 2, får vi mer enn dobbelt så mye ytelse enn det vi har hatt.

LES OGSÅ: Gaming PC: Alt du trenger å vite.

Med de nye 4K+ Infinite displayene til Meta Quest 3 blir det nesten 30% høyere oppløsning enn ved Meta Quest 2. Det er også fyldigere lyd, med ny og oppgradert lyd-teknologi, mer bass og mer volumområde.

Meta Quest 3 har også fått seg nye kontrollere vi kan leke med, disse bruker ny sporingsteknologi, og vi er “endelig” blitt kvitt sporingsringene. Touch Plus-kontrollerne er basert på Meta Quest Touch Pro-kontrollerne og bærer mye av den samme gode teknologien der. Og om du ønsker å bruke de nye VR brillene uten kontrollere, så kan du selvfølgelig også det med Direct Touch-teknologien, dette opplegget fungerer også utmerket til Meta Quest 2.

Korrekte specs hentet fra Meta sine hjemmesider.

 • Oppløsning: 2064×2208 pixels per eye.
 • Oppdateringsfrekvens: 90 Hz refresh rate supported, 120hz(experimental).
 • Synsfelt: 110 degrees horizontal & 96 degrees vertical.
 • Linser: Nye pannekakelinser som er basert på Quest Pro linsene, opptil 70% skarpere i sidesyn og 25% skarpere i midtsyn.
 • Paneler: 4K+ Infinite Display 25PPD og 1218 PPI.
 • Høyttalere: 3D Spatial Audio, 40% louder audio range & bass range.
 • Kontrollere: Touch Plus-kontrollere.
 • IPD-Innstillinger: 58-71mm justering, også nå med dybdejustering.
 • Koblinger: Wifi 6E, USB-C.
 • Lagring: 128GB/512GB / 8GB RAM.
 • Prosessor: Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2 Platform.
 • Vekt: 515g
Meta Quest 3 128/512GB

Meta Quest 3 byr på alt det forgjengeren hadde å by på, og mer! Quest 3 er 40% mindre, med bedre og mer komfortabel ansiktsprofil. Nye pannekakelinser og 30% mer oppløsning gjør Meta Quest 3 til noe av det beste du kan få på markedet når det kommer til standalone VR.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Anbefalt Tilbehør
Meta Quest 3 Ladestasjon

Meta Quest 3 Ladestasjonen holder rommet ryddig fra ekstra unødvendige kabler, et absolutt must om du setter pris på enkelhet.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Anbefalt Tilbehør
Meta Quest 3 Elite Reim

Meta Quest 3 Elite Reim bytter vekk den gamle standard reimen, Elite Reimen skal by på mer komfort, som gjør at du kan ha på VR-brillene over lengre tid.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Meta Quest 3 Bæreetui

Meta Quest 3 Bæreetui byr på en enkel løsning når du skal ha med det VR-brillene rundt til venner eller andre lokasjoner.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Meta Quest 3 Aktivitetsreimer

Meta Quest 3 Aktivitetsreimer lar deg feste kontrollerne litt bedre til hendene dine om det skulle friste med en workout-session i Beat Saber eller lignende trenings-apper.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

Meta Quest Pro

Pro VR brillene til Meta er helt uovertruffent gode til spilling, selvom de ikke er laget for dette. De er fullt bakoverkompatibelt med alt i Oculus Store, men husk at disse brillene er ment for business. Pro VR briller slår gjerne også andre PC-VR briller, så om du har penga, hvorfor ikke.

Meta Quest Pro VR briller er ment for det nye Metaverset som utvikles i par med businessmøter og lignende. Prisen er noe stiv om du skal bruke det for spilling da du likevel får bedre kvalitet i f.eks HTC Vive Pro 2. Om du har pengene liggende er Meta Quest Pro noe du kan heller kose deg med om du ikke liker et så klumpete headsett som de andre.

Det følger med 2stk av de nyeste Meta Quest Touch kontrollerne, klarere display med den nye Infinite Display teknologien til Meta samt bedre passform om du bruker briller. Pro VR briller er veldig gode og scorer utrolig høyt hos de fleste.

Korrekte specs hentet fra Meta sine hjemmesider.

 • Oppløsning: 2 x LCD panels (1800 x 1920 pixels per eye) with local dimming backlight.
 • Oppdateringsfrekvens: up to 72-90hz.
 • Synsfelt: 106° horizontal × 96° vertical.
 • Paneler: 2 x LCD panels
 • Høyttalere: Integrated speakers and microphone; also compatible with 3.5 mm.
 • Kontrollere: Quest Touch Pro Controllers
 • IPD-Innstillinger: Accommodated IPD* range: 55-75 mm.
 • Koblinger: Wifi6, Bluetooth, USB-C.
 • Sensorer: Ten advanced VR/MR sensors to support 6 degrees of freedom.
 • Lagring: 256GB / 12GB RAM.
 • Prosessor: Snapdragon XR2+ platform.
 • Vekt: 722g
Meta Quest Pro

Meta Quest Pro - De kraftigste brillene fra Meta

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Anbefalt Tilbehør
Meta Quest Pro Lightblocker

En nødvendighet om du ønsker mindre lys utenifra når du spiller med Meta Quest Pro

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

HTC Vive Focus 3

Vive Focus 3 er et av de nyeste standalone VR briller til HTC, disse brillene er som Meta Quest Pro, ment til businessmarkedet. Men HTC har vist oss at det kan også brukes til gaming. Utviklere av spill til VR briller er allerede i stor gang med å lage en port til dette headsettet. Som de fleste standalone headset kan du også få tilgang til hele biblioteket til Steam via PC tilkobling.

Kontrollerne til Vive Focus 3 er omtrent dratt rett ut av boksen til Oculus, og det er meget lik design. Det er kun ett par med kontrollere som slår dette, og det er selvfølgelig Valve Index. Headsettet veier rundt 875g med batteripakka installert, noen få gram lettere enn Quest 2 her med Elite reimen som har batteri.

Som mange andre VR briller kan dette også brukes med PC VR gjennom USB-C inngangen på høyre side. Dog et lite minus her, du får ikke strøm via USB-C inngangen så her blir det kun med det innebygde batteriet og har ca 2 timer med spilletid, oppå PC VR via kabel kan du også bruke Vive sitt eget opplegg for trådløs spilling. Focus 3 bruker også Qualcomms Snapdragon XR2 som prosessor med 8GB RAM. Alt her tilsier at disse egenskapene gjør at Vive Focus 3 slår Meta Quest 2, bortsett fra den kontinuerlige spillingen.

Korrekte specs hentet fra Vive sine hjemmesider.

 • Oppløsning: 2448 x 2448 pixels per eye (4896 x 2448 pixels combined)
 • Oppdateringsfrekvens: 90 Hz
 • Synsfelt: Up to 120 degrees
 • Paneler: Dual 2.88″ LCD panels.
 • Høyttalere: 2x Dual driver with patented directional speaker design.
 • Kontrollere: HTC Vive Redesigned Controllers.
 • IPD-Innstillinger: Eye comfort adjustment supporting IPD range of 57mm to 72mm.
 • Koblinger: 2x USB 3.2 Gen-1 Type-C peripheral ports, Wifi6, Bluetooth.
 • Sensorer: 4x Tracking cameras, G-sensor, Gyroscope, Proximity sensor.
 • Lagring: 128 GB / 8 GB RAM with support up to 2TB microSD.
 • Prosessor: Qualcomm® Snapdragon™ XR2.
 • Vekt: 875g
HTC Vive Focus 3

5k oppløsning, 2448 x 2448 ved 90hz, 120° FoV

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Anbefalt Tilbehør
HTC Vive Focus 3 Batteri

Ekstra batteripakke for HTC Vive Focus 3

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.
Anbefalt Tilbehør
HTC Vive Focus 3 Facial Tracker

Ansiktssporing for HTC Vive Focus 3, USB-C, 60hz

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

HTC Vive XR Elite

VR briller begynner nå å bli seriøst små, og dette liker vi meget godt. Jo mindre og klumpete VR briller blir jo mer kan vi fokusere på å spille enn å måtte fikle med headsettet på veien. XR Elite VR briller veier kun 273gram uten batteri og 625gram med batteri.

Kontrollerne som er med er de samme som på Vive Focus 3, dette liker vi, disse sitter meget godt i hånda. I motsetning til Quest Pro følger det en dybdesensor med her for en bedre AR opplevelse. Linsene er det vi kaller “pannekake” linser som er helt flate i motsetning til Fernell linsene som du oftest ser i andre VR briller. De har en sweet spot som alle andre, men er fremdeles utrolig klare. Et lite minus med pannekakelinser i VR briller er at de kan få litt “god rays” i rom med stor lyskontrast.

Et par minuspoeng skal trekkes fra, disse brillene er ikke de mest komfortable og mangler et godt lydalternativ om du ønsker “privat” lyd. Her kan HTC gjøre bedre. Disse VR brillene et helt fantastisk valg om du ønsker noe som er lett og hendig for VR.

Korrekte specs hentet fra Vive sine hjemmesider.

 • Oppløsning: 1920*1920 pixels per eye (3840*1920 pixels combined).
 • Oppdateringsfrekvens: 90 Hz.
 • Synsfelt: Up to 110 degrees.
 • Paneler: 2 x LCD.
 • Høyttalere: Embedded speakers.
 • Kontrollere: HTC Vive Redesigned Controllers.
 • IPD-Innstillinger: Eye comfort adjustment accommodating IPD range of 54 to 73mm.
 • Koblinger: USB 3.2 Gen-1 Type-C peripheral port / Power, Wifi6, Bluetooth.
 • Sensorer: 4x Tracking cameras, 16 MP RGB camera, Depth sensor, G-sensor, Gyroscope, Proximity sensor.
 • Lagring: 128 GB / 12 GB RAM.
 • Prosessor: Qualcomm® Snapdragon™ XR2.
 • Vekt: 273g wo battery / 625g w battery.
HTC Vive XR Elite

4k oppløsning, 1920 x 1920 ved 90hz, 110° FoV

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

HTC Vive Flow

Vive Flow er kanskje de minste av VR briller vi har sett, de veier kun 189gram og er hendige til sitt bruk. De kan også spilles med, men er ikke helt det vi anbefaler til en gamer. Dette er mer en god introduksjon til VR briller for den nye som ønsker å ta det litt mer med ro.

Dette er VR briller som kommer med 110grader synsfelt, 64GB intern lagring, 4GB RAM, opptil 75hz refresh rate sammen med 3K display. Her får du da 1600×1600 per øye, 3200×1600 sammenlagt. Flow er ment for å ha med seg og pakkes raskt ut slik at du kan koble den til telefonen din.

Linsene er “pannekakelinser” og er ment for mediabruk, slik som videoer, videomøter og sosiale media. Brillene har også “brille” innstillinger slik at du slipper å ha på deg dine ordentlige briller eller linser. Det er ingen IPD justering her, men HTC sier at VR brillene skal passe de fleste.

Disse VR brillene er laget til Android og kan kun kontrolleres gjennom en telefon, det følger ikke med kontrollere og det har heller ikke håndtracking.

Korrekte specs hentet fra Vive sine hjemmesider.

 • Oppløsning: 3.2k combined (2x 2.1” LCD 1600 x1600 per eye).
 • Oppdateringsfrekvens: 75Hz.
 • Synsfelt: Up to 100 degrees.
 • Paneler: 2 x LCD
 • Høyttalere: Stereo speakers with spatial audio support.
 • Kontrollere: Android Phone
 • IPD-Innstillinger: Ingen, passer de fleste.
 • Koblinger: USB-C, Wifi, Bluetooth.
 • Sensorer: 2x cameras for inside-out headset 6DoF tracking
 • Lagring: 4GB RAM + 64GB ROM.
 • Vekt: 189g (1.2M cable additional 50g)
HTC Vive Flow

3k oppløsning, 1600 x 1600 75hz, 100° FoV

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

Relatert til Streaming

Spillstreaming

Kom i gang med spillstreaming i 2024

I denne guiden vil vi snakke om spillstreaming og hva du trenger for å komme i gang …
Streaming Banner

De beste streamingplattformene for gamere i 2024

Spillere er alltid på jakt etter de beste streamingplattformene for å vise frem ferdighetene sine, knytte kontakter med andre spillere …
Kick Streaming Banner Clean

Komplett guide til Kick streaming for nybegynnere i 2024

La oss gå gjennom hvorfor Kick burde være din neste destinasjon for streaming …

Ofte stilte spørsmål

Hvilke VR briller best i 2024?

De aller beste VR brillene i 2024 vil nok være Meta Quest 3. De nye VR brillene fra Meta er helt fantastiske å ha på seg. De er mye mindre og yter mye mer enn den forrige versjonen, Meta Quest 2.

Hva er motion sickness?

Motion sickness er følelsen du ofte får ved bruk av VR briller hvis du ikke har fått det vi kaller “VR bein” enda. Det er mennesker som er mer utsatt enn andre for dette, men her anbefaler vi bare å ta det med måte. Merker du at det holder på å gå galt og at du blir kvalm må du bare stoppe og fortsette senere. Du vil etterhvert bygge opp toleranse for slikt.

Kan jeg spille VR uten PC?

Ja, du kan spille så mye VR du bare orker uten en PC. Dette kalles standalone VR briller og disse er for eksempel Meta Quest 2, Meta Quest 3, Meta Quest Pro, HTC Vive Flow, HTC Vive XR Elite eller HTC Focus 3. Det finnes mange fler VR briller til standalone, men disse er mest populære i Norge.

Hva er de billigste og beste VR brillene?

De billigste og beste VR brillene på markedet nå til dags i 2024 vil være Meta sine Quest 2 briller. Dette er VR brillene som satte dagens standard for hvordan en VR opplevelse skulle være, og har satt Meta permanent på VR markedet.

Kan jeg spille VR?

Alle kan spille VR, men det anbefales ikke å ha på VR briller hvis du er under 13 år. Forskning viser nemlig til at hvis du er enda under utvikling så kan dette forstyrre måten kroppen din utvikler seg på naturlig.


Siste Nyheter

Call of Duty Black Ops 6

Nytt Call of Duty fra Activision

Tittelen blir Call of Duty: Black Ops 6 og vil ha verdenspremiere den 9. juni via Xbox-Direct, og stjeler showet …
Oppgraderingspakke

Best i test oppgraderingspakke til Gaming PC i 2024

En oppgraderingspakke til en eksisterende gaming-PC er ideell for den som ønsker en kraftigere og mer moderne datamaskin uten å …
Deadlock

Valve sitt nye Deadlock er avslørt

Det har gått rykter om det neste spillet fra Valve i evigheter, og i går så det ut til at …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!